הבנקים מתארגנים נגד התערבות השב"כ
בעקבות חשיפת מעריב: איגוד הבנקים יתכנס לאחר החגים כדי לגבש דרכי פעולה נגד כוונת השב"כ לפקח על מערכות המידע. בנקאי בכיר: "המשקיעים הזרים חוששים"
במערכת הבנקאית מזהירים כי מעורבות חיצונית בנעשה בבנקים, גם אם כוונותיה טובות, עלולה לגרום לנזק בלתי הפיך למערכת הבנקאית. בנקאי בכיר מסר למעריב כי "בעקבות הפרסום כבר קיבלנו טלפונים ממשקיעים זרים מודאגים, החוששים לפגיעה בחיסיון הבנקאי. המעורבות הצפויה של השב"כ היא חסרת תקדים במערכות הבנקאות העולמית. אנחנו, הנלחמים לגייס כל פיקדון זר, עלולים למצוא את עצמנו ללא מענה ללקוחות. אני מקווה כי רשויות הפיקוח יתעשתו ברגע האחרון וימנעו את הוצאתו אל הפועל של המהלך המסוכן".
היקף פיקדונות תושבי החוץ (המכונים פת"חים) במערכת הבנקאית הישראלית נאמד ב-40 מיליארד דולר. מחצית מהכסף מנוהלת באמצעות השלוחות הזרות של הבנקים ומחציתו בישראל.
הסכמה עקרונית
השב"כ פנה לבנקים רק לאחר שהתקבלה הסכמתו העקרונית של נגיד בנק ישראל פרופ' סטנלי פישר. על פי ההערכות, המפקח על הבנקים רוני חזקיהו הסתייג ממהלך זה, שכן רמת הפיקוח על מערכות המחשוב בבנקים הנעשית באמצעות בנק ישראל היא יעילה ונאותה. למרות זאת, חזקיהו
בחר לא להסתייג מהחלטת הנגיד והתיישר איתה.
השב"כ מפקח כיום על שורה של תאגידים ישראליים. הפיקוח נעשה מכוח הוראות מיוחדות, המסמיכות את שירות הביטחון הכללי לשמור על תקינותן של תשתיות המשק מפני פעילות חבלנית עוינת ובזמנים של חירום.