פרסום חוצה גבולות: המותגים פולשים גם לחיים הווירטואליים

כדי לשמור על רלוונטיות חברות המותגים מחפשות נואשות אחר הדבר הבא בתחום הפרסום. זה מה שגורם להן לרדוף אחרינו עד לקצה העולם, וקצת מעבר - לעולם הווירטואלי

סוכנויות הידיעות | 9/9/2010 10:30 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
קניית מוצרים וירטואליים, הטרנד שסוחף אחריו מיליונים בתקופה האחרונה, הוביל לסקרנות גם מצד מספר גדול של חברות ותאגידים עולמיים. נכונות הלקוחות לרכוש מוצרים שאין בהן כל שימוש בעולם האמיתי, הביאה את החברות לבחון האם ניתן להעלות את רמת החשיפה של המותגים ולנסות ולתרגם אותה להכנסות - אמיתיות, לא וירטואליות.

וולבו, H&M  ו-MTV  הם רק חלק מהשמות שנכנסו לתחום הווירטואלי, ושמוצריהם מוצעים במשחקים ברשתות החברתיות, באפליקציות בסלולרי או במשחקי הפנטזיה באינטרנט.

"אנשים חיים היום חיים כפולים, והמותגים חייבים למצוא דרכים להישאר בקשר עם הלקוחות", אומר מרשל כהן מקבוצת NPD, העוסקת במחקרי שוק. "המותגים מנסים בצורה כזו לפנות לקהל הטכנולוגי, במיוחד לקהל מתחת לגיל 40", הוא מוסיף.

עד כה, שוק המוצרים הווירטואליים מורכב ברובו ברכישות בקנה מידה קטן. צרכנים בדרך כלל מוציאים בין דולר אחד לשלושה במשחקים כמו פארמוויל או מלחמות המאפיה (אפליקציות לפייסבוק מבית היוצר של זינגה), על מנת להתקדם במשחק מעט. ניתן גם לשלוח פרחים או מתנות אחרות, בדיוק כמו במציאות.
AFP
סקנד לייף. והמותגים חייבים למצוא דרך להישאר בקשר עם הלקוחות AFP
כלבי דוברמן וירטואליים

2 מיליארד דולר - זהו הסכום אשר גולשים יוציאו על רכישת מתנות וירטואליות. כך על פי חברת המחקר ThinkEquity, והאנליסטים שלה מעריכים כי בשנה הבאה יגדל הסכום לכ-2.6 מיליארד דולר.

יוצרי המשחקים הוירטואליים, דוגמת זינגה, הם המרוויחים העיקריים מהתפתחות התחום. בשנה שעברה הרוויחה החברה כ-100 מיליון דולר ממכירת מוצרים וירטואליים, כשעיקר השוק כיום הוא באסיה, אך מתפתח גם בדרום אמריקה ובמזרח התיכון.

בארצות הברית התחום יחסית מפותח, אך עיקר התנועה היא במשחקי תפקידים וירטואליים כמו Second Life ו-IMVU, שמכניסים כמיליארד דולר שנה ממכירה בתים, ספות, בגדים ואפילו חרבות וירטואלים. דוגמה נוספת לשיגעון היא העובדה כי אמן ההיפ הופ סנופ דוגי דוג, הרוויח בשנתיים וחצי האחרונות כ-250 אלף דולר ממכירת מוצרים וירטואליים הנושאים את שמו, ביניהם גם כלבי דוברמן וירטואליים.  

אך וולבו, הממוקמת בשבדיה, לצד מספר מותגים נוספים, לא ממש מצפה להכנסות מהממד הווירטואלי. יצרנית הרכב רואה בתחום

זה פלטפורמה נוספת לפרסום ומשתמשת בו על מנת להגדיל את החשיפה למותג, ולכן מחלקת את המוצרים הווירטואליים בחינם.

הקמפיין של וולבו, שהחל בתחילת החודש, מנסה "לשפץ" את תדמית החברה, המוכרת כמהימנה אך מעט משעממת ורצינית מדי, על ידי הכנסת מוצרים וירטואליים ל-"MyTown" הנושאים את שם המותג.

MyTown היא אפליקציית אייפון פופולרית בה השחקנים, כשני מיליון על פי החברה, קונים נדל"ן וירטואלי ואוספים שכר דירה מהשוכרים. גם H&M  מתכננת להיכנס לאפליקציה הזו במרץ, לקראת השקת קולקציה חדשה.

MTV לעומת זאת, מנסה ליצור באזז לקראת טקס פרסי המוזיקה שלה, והחלה למכור מוצרים וירטואליים של סלבס כגון טבעת היהלום של ביונסה באפליקציית Mall World בפייסבוק.

תחום המוצרים הווירטאליים כולו עדיין נמצא בחיתוליו, והמותגים נוהרים לשם בקצב מהיר למטרות פרסום. ברור כי החיים הווירטואליים של כולנו מתפתחים, אם בפייסבוק ואם בסקנד לייף, וכמו בחיים האמיתיים, חברות המותגים רודפות אחרינו גם לשם.

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

מדורים

  

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים
vGemiusId=>/business_channel/tehnology/ -->