למה להתאמץ? כמה תעלה לכם ארוחת חג בבית מלון או מקייטרינג?
במקום להעביר את החגים בבישולים וניקיונות לסירוגין, יותר ויותר משפחות בוחרות לעשות את ארוחת החג בבתי מלון או פשוט להזמין קייטרינג הביתה. היתרונות רבים וטעימים ויש גם חיסרון אחד גדול: המחיר
ארוחה חגיגית ולא פחות ביתית ניתן לרכוש במגוון מעדניות, מסעדות ושירותי קייטרינג. המחיר משתנה בהתאם לרמה הקולינרית, וכמובן שיש להתחשב בעלות המשלוח. ההיצע נע בין מעדניות ביתיות בסגנון קיבוצי (הזולות ביותר) עד לארוחות גורמה ייחודיות שעיצבו שפים פרטיים.
לשם ההשוואה התבססנו על ארוחת חג עשירה ל-20 נפשות בה מככבים שני סוגי מנות ראשונות, לרוב גפילטע פיש ומרק, שתי מנות עיקריות המבוססות על עוף ובקר, שתי תוספות, "פשוטה" כמו אורז ו"מתוחכמת" כמו פשטידה, סלט וקינוח.

המעדניות הקלאסיות מציעות ארוחה במחיר 2,400-1,300 שקל, וכוללות מנות ביתיות שיגרמו לנו להאמין שאמא באמת הכינה הכל לבד.
מעדניות רבות נמצאות במושבים ובקיבוצים וחלקן לא מספקות שירות משלוחים, כך שבערב החג תצטרפו לפקק של המדינה כדי להביא את סבא, אבל גם את האורח החשוב ביותר - האוכל.
למרות הרושם הקיבוצי

אל חגיגת הטייק אווי מצטרפות גם מגוון מסעדות, בעיקר אלו המבוססות על מטבח יהודי, שרק מחכות לחג שבו כולם צריכים חזרת. אוכל מוכן ממסעדה יעלה מעט יותר ממעדנייה, וארוחה ל-20 סועדים תעלה 2,700-1,900 שקל.
מסעדת צימעס ההרצליאנית מציעה צימעס או גיבעץ' כמו של פעם בעלות של 250 שקל או גולש ב-650 שקל עבור 20 סועדים. בנוסף מציעה המסעדה 20 רגליים קרושות היטב תמורת 340 שקל. המסעדה היהודית בבני ברק מציעה ראש דג ממולא במחיר של 360 שקל ל-20 מנות.
אם מתחשק לכם לפנק את המשפחה, תוכלו להזמין אוכל משירותי קייטרינג איכותיים או שפים פרטיים המספקים אוכל גורמה לתפעול ביתי.
החלפת החריימה בסשימי באה לידי ביטוי במחיר, וארוחת גורמה ל-20 סועדים תעלה 5,500-3,500 שקל. מטעמי השף המצריכים חימום מיוחד או הגשה מאתגרת ילוו בדף הסבר מפורט. רוב השפים מקבלים הזמנות גם "ברגע האחרון", כאשר המועד האחרון להזמנה נע בין 2 עד 6 בספטמבר.
המעדניות הגדולות, לעומת זאת, מאפשרות הזמנות מראש עד 31 באוגוסט. ההשקעה הכספית בארוחת שף מגוונת את רוטינת ארוחת החג הרגילה במנות מפתיעות. קיבצנו עבורכם מספר דוגמאות, כאשר המחירים הם עבור 20 סועדים.

השפיות טל יעקב ושני גפן, מנהלות קייטרינג טל ושני, מציעות ל-20 סועדים טאג'ין קונפי עוף בצימוקים עבור 375 שקל. השף שאול ברדה מקייטרינג ארץ גושן מפתיע עם אננס טרי במילוי אוכף טלה ואגוזים וגלילות סשימי במילוי מלון ועלי רוקט. מחיר ארוחה מלאה לסועד עומד על 275 שקל.
השפית סיון גולדברג מסיון שף מפתיעה עם מנות לחוטאים שבינינו, כמו פאייה ספרדית עם פירות ים וירקות, עבור 580 שקל. בצד הכשר מציעה גולדברג לביבות דג בקרם בויאבז צרפתי, 560 שקל.








נא להמתין לטעינת התגובות




