כולנו ממתינים לרגע הקסום - ההחלטה על תעריפי הקישוריות

לקוחות הסלולר לא ירגישו הקלה בעקבות ההפחתה הצפויה בדמי הקישוריות, שכן המחירים יירדו רק כאשר תתקיים תחרות בין חברות גדולות וחזקות על כיס הלקוח

הדר חורש | 26/8/2010 8:25 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
ענף התקשורת כולו, כך נדמה, ממתין בכליון עיניים לרגע קסום אחד, שממנו והלאה יתחילו הסוסים לדהור. אות הזינוק יינתן כאשר שר התקשורת, משה כחלון, יודיע על תעריפי הקישוריות החדשים.

לאחר שיפורסם המספר המנצח ומסלול ההפחתה של דמי הקישוריות ייקבע, ניתן יהיה לגזור ממנו בקלות את המחיר בו יוחכרו תשתיות חברות הסלולר למפעילים וירטואליים, ולמפעיל סלולרי חדש שישתמש זמנית ברשת האנטנות של המפעילים הקיימים.

כחלון מעוניין בהפחתה מהירה של דמי הקישוריות באופן שיקשה על חברות הסלולר להגיב בהעלאות תעריפים שיפצו אותן במהירות על אובדן ההכנסות. גם לאחר שייקבע תעריף הקישוריות החדש וקצב ההפחתה, רחוקה הדרך להקלה של ממש בתעריפי הסלולר.

לקוחות הסלולר לא ירגישו כל הקלה בעקבות ההפחתה הצפויה בדמי הקישוריות, שכן המחירים יירדו רק כאשר תתקיים תחרות בין חברות גדולות וחזקות על כיס הלקוח.

על פי לוח הזמנים שנקבע על ידי משרד התקשורת, יקיימו המפעילים הווירטואליים, המתכוונים להתחרות בחברות הסלולר באמצעות שימוש בתשתיות הקיימות, מו"מ עם חברות הסלולר על תעריפי חכירת התשתיות.

המו"מ עם החברה הראשונה שקיבלה רישיון למפעיל וירטואלי, המשביר 365, אמור להסתיים עד יום חמישי 16 בדצמבר השנה. אם הצדדים לא יצליחו להגיע להסכם, יוכלו שר התקשורת ושר האוצר לקבוע בתוך חודשיים נוספים את התעריף המחייב.

המגעים בין החברות מתנהלים בעצלתיים, ולשני הצדדים ברור שמדובר במו"מ לכאורה בלבד. המפעילים החדשים מעוניינים מאוד לסכם
אותו במחיר הנחשב לכלכלי בעיניהם, אולם חברות הסלולר אינן מעוניינות להחכיר את תשתיותיהן למתחרות חדשות, ובוודאי לא במחירים הנמוכים שמציעים המפעילים החדשים.

בעבר טיפחו במשרד התקשורת אשליה שדי יהיה אם משרד התקשורת יפרסם את המחיר שהוא מתכוון לכפות במקרה שהחברות לא יגיעו להסכמה, כדי שהצדדים יתיישרו על פי המחיר הזה.

המחיר שמתכוון משרד התקשורת לקבוע, לא פורסם עדיין אך הוא נמסר למפעילים באופן בלתי רשמי, לפיו המפעילים החדשים יידרשו לשלם לחברות הסלולר כ-6 אגורות לדקת שיחה. אבל גם הפרסומים האלה אינם מקדמים את המו"מ, וקידום הרפורמה ייאלץ את משרדי הממשלה להתערב.

אבל ההתערבות אינה מובנת מאליה: להחלטה לכפות על חברות הסלולר להחכיר את תשתיותיהן למתחרים הווירטואליים, ומאוחר יותר גם למפעיל "אמיתי" שישתמש זמנית במערך האנטנות שלהן, דומה מאד להליך של הפקעת רכוש פרטי. צעד כזה נחשב במדינות חופשיות לחריג ביותר והוא מותר רק במקרים נדירים.

כמעט כל הרפורמה שמוביל כחלון בענף התקשורת מבוססת על הפקעה של תשתיות סלולריות ותשתיות נייחות (של בזק והוט). חברות התקשורת מתכוונות לנהל בבתי המשפט מאבק אדיר על מה שהן רואות כפגיעה בזכויות הקניין שלהן והפרת זכויות יסוד, אולם הניצחון רחוק מלהיות מונח בכיס של אחד מהצדדים.

אם תיכשל המדינה, לא יישאר זכר מהניסיון ההרואי של כחלון לפתוח את שוקי התקשורת לתחרות חופשית. אבל גם אם יושג הניצחון, יעברו עוד שנתיים לפחות עד שמישהו יראה את פירות הניצחון.
כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

הדר חורש

צילום: .

פרשן כלכלי, חובב טבע, יונקים ימיים וכדורגל (בית"ר ירושלים)

לכל הטורים של הדר חורש

מדורים

  

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים
vGemiusId=>/business_channel/homepage -->