ראש עיריית קריית מלאכי: "אנחנו בונים עיר חדשה"

קריית מלאכי מתקרבת למרכז: התוכנית החדשה צפויה להכפיל את מספר הדירות בעיר ולשלש את שטחי התעשייה. בתכנון: שכונות לאנשי קבע ופארק תעשיות שיספק עוד 10,000 מקומות עבודה. ראש העיר מלכה: "כבר היום יש הגירה חיובית. הבנייה החדשה מכוונת לזוגות צעירים ואנשים מבחוץ"

עידו אפרתי | 19/8/2010 6:45 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
בעוד מספר שנים, יתקשה מי שיחלוף בצומת קסטינה לזהות את העיר קריית מלאכי. אם תמומש תוכנית האב העתידית של העיר, בתוך שנים ספורות יהפכו השטחים החקלאיים הסמוכים לה לאלפי יחידות דיור.

העיר ששנים רבות הייתה מזוהה עם בסיס מפקדת חילות השדה של צה"ל הסמוך וכעיר מגוריו של הנשיא לשעבר, משה קצב, מציגה תוכניות גרנדיוזיות להכפלת מספר הדירות בעיר ולשילוש שטחי התעשייה והמסחר.

העיר, שמונה כיום כ-22 אלף תושבים וכ-5,500 יחידות דיור, מנצלת את מהפכת הביקושים שהתרגשה בשנים האחרונות על שוק הנדל"ן ומכוונת לעידן חדש.

"העיר קריית מלאכי הולכת לשנות את פניה", מצהיר ראש העיר, מוטי מלכה, "אנחנו הולכים לבנות עיר חדשה עם אלפי יחידות דיור, שטחי תעשייה ומסחר שהיישוב לא ידע כמותם שנים רבות, כשהכוונה היא להגיע ל-50 אלף תושבים", הוא אומר.

לא פחות מ-5,600 דירות ובתים צמודי קרקע בשכונות שונות מתוכננים על האדמות החקלאיות שהופשרו סביב לעיר. "הגענו למצב שכל השטחים החקלאיים מופשרים לבנייה ושטח אחד, לבניית 301 בתים צמודי קרקע במסגרת 'בנה ביתך', כבר יצא לשיווק", מסביר מלכה. השטח המדובר הוא חלק משכונה חדשה בצפון העיר, ליד מושב אורות, שתכלול לצד הבתים צמודי הקרקע גם 250 יח"ד בבניינים בגובה של עד 3 קומות.
אדי ישראל
השטח עליו ייבנו השכונות החדשות בקריית מלאכי אדי ישראל
אנשי צבא ויוצאי גוש קטיף

בנוסף, בחלק הצפון מערבי של העיר (לכיוון באר טוביה), מקודם יחד עם משרד הביטחון פרויקט של250 יחידות דיור כשכונה צבאית, המיועדת לקצינים ואנשי קבע. פרויקט זה נחשב קטן לעומת השכונה הצבאית הגדולה המתוכננת במתחם בו ישבה מפקדת המפח"ש ובסיס התובלה. מדובר בשכונה שתכלול 1,400 יחידות דיור, חלקן בבנייה רוויה וחלקן בבנייה צמודת קרקע. כבר בתוך חודשיים, מבטיח ראש העיר, צפוי לצאת מכרז ראשון למתחם של 300 יחידות דיור בשכונה.

עם זאת, החלק הארי של הבנייה החדשה בעיר יבוצע בחלקה המערבי, בצמוד למושב הסמוך כפר ורבורג, שם מתוכננת

לקום שכונה חדשה - "שכונת רוטנר", בה מתוכננות להיבנות כ-3,200 יחידות דיור בבנייני מגורים של 9-22 קומות.

לפני 10 שנים, אושרה במתחם תוכנית בניין עיר (תב"ע) להקמת 1,600 יחידות דיור לבנייה מעורבת של בתים צמודי קרקע ובנייה רוויה. כיום נמצאים בעירייה בהליכי אישור, תוכניות להגדלת נתח הבנייה הרוויה במתחם על חשבון חלקם של צמודי הקרקע, כך שהמתחם יכלול כ-3,200 דירות.

בינתיים מקודמת בניית 300 יחידות דיור על בסיס התב"ע הקיימת. לדברי מלכה, 700 דירות בשכונת רוטנר מיועדות לציבור הדתי-לאומי, יוצאי גוש קטיף.

עוד 12 אלף מקומות עבודה

לצד התוכנית להצפת העיר בדירות, מקדמת העירייה את הקמת מתחם פארק תעשיות ומסחר בשטח של יותר מ-1,000 דונם שיוקם בסמוך לצומת קסטינה, על מה שהיה פעם האדמות החקלאיות של מושב תימורים.

המתחם יכלול 800 דונם של שטחי תעשייה, מפעלים וחברות היי-טק, לצד 250 דונם של שטחי מסחר, בהם מתחם מסחרי וקניון. כיום מרוכזת פעילות התעשייה בעיר באזור התעשייה הישן בצפון קריית מלאכי על שטח של 450 דונם. אזור התעשייה החדיש לא אמור להחליף את אזור התעשייה הישן כי אם להתווסף אליו. בשלב ראשון שווקו 400 דונם במתחם החדש לתעשיית הלואו-טק ומפעלי ידיים עובדות.

חברת הרכבים הכבדים הארגז רכשה שטח של 80 דונם וכבר הגישה תוכניות לאישור בנייה במתחם, חברת טיבון-ויל רכשה 60 דונם במתחם וכן חברות נוספות כמו חברת ביכורי שדה מתחום החקלאות וחברת גורן, המייבאת מוצרי מזון ושימורים.

"השלב הבא במתחם הוא שיווק 400 דונם המיועדים לחברות היי-טק וזה צפוי לקרות בחודשים הקרובים. אנחנו יודעים שהרבה חברות מתעניינות במתחם", מספר ראש העיר. כמו כן, מתוכנן לצד המתחם להיבנות מסוף רכבת והעמסה ופריקת מטענים. בסופו של תהליך אמור המתחם לספק עוד 10-12 אלף מקומות עבודה.

יח''צ
הדמיה של השכונות שייבנו בקריית מלאכי יח''צ
מחירי הנדל"ן הוכפלו

העתיד אמנם נראה ורוד, אבל שנים רבות נושאת העיר על גבה בעייה תדמיתית של עיירת פיתוח עם אוכלוסייה קשת יום, על כל המשתמע מכך. נכון לשנת 2007 דורגה העיר במקום 4 מתוך 10 בדירוג חברתי-כלכלי ואחוז הזכאים בה לתעודת בגרות באותה שנה עמד על כ-37%.

אלה עמדו לאורך השנים לרעתה, אולם הקרבה לכביש "חוצה ישראל", יחד עם השינויים הדרמטיים שחלו בשנים האחרונות במפת הנדל"ן של ישראל עמדו לטובתה והעניקו לה רוח גבית.

העלייה החדה במחירי הנדל"ן במרכז הארץ ושיפור הנגישות התחבורתית קירבה את קריית מלאכי למרכז הארץ, ופתחה את אזור השפלה לאוכלוסייה חדשה ולביקושים חסרי תקדים שלא פסחו גם על העיר. לטענת מלכה רק בשנה האחרונה קלטה העיר 300 משפחות חדשות.

"בשנתיים וחצי האחרונות עלו מחירי הנדל"ן ברמה שלא זכורה בתולדות העיר. אם לפני שנתיים וחצי יכולת לקנות דירת 4 חדרים חדשה ב-420-400 אלף שקל היום צריך כבר 960 אלף עד מיליון שקל", טוען מלכה. "כביש 6 העלה את המחיר ויש הרבה הגירה של משפחות מבחוץ. את הבנייה החדשה אנחנו מכוונים לזוגות צעירים ואנשים מבחוץ".

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

מדורים

  

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים
vGemiusId=>/business_channel/economy/ -->