חדשות טובות: ירידה של 24% במספר התביעות החדשות לדמי אבטלה
במחצית הראשונה של 2010 נרשמה ירידה של 9% בסך כל התביעות. מנכ"לית ביטוח לאומי: "הממצאים מלמדים כי המבוטחים מעוניינים לקבל דמי אבטלה כמה שפחות ימים". שר הרווחה: "למרות הירידה העקבית, שיעור המובטלים במשק עדיין גבוה"
מנתוני הביטוח הלאומי עולה עוד כי בחודש שעבר נרשמה יציבות במספר התביעות החדשות לדמי אבטלה, במהלכו הוגשו למוסד לביטוח לאומי 14.6 אלף תביעות חדשות, זאת בניכוי גורמים עונתיים.
מביטוח לאומי נמסר, כי נתון זה תואם את היציבות בשיעור האבטלה במשק כפי שפורסם על ידי הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה (למ"ס). על פי פרסום הלמ"ס, שיעור האבטלה במשק בחודשים מרץ עד אפריל היה יציב ועמד על 6.9% מכוח העבודה.
עוד נמסר כי במספר תביעות ההמשך נרשמה ירידה של 1% בלבד לעומת החודש הקודם, ובסך הכל אושרו 60 אלף אישורי המשך, למרות הארכת התקופה המרבית לדמי האבטלה.
כזכור, מאז חודש דצמבר 2009 הופעל הסכם המאפשר להאריך את התקופה
המרבית לתשלום דמי האבטלה למובטלים צעירים, עקב המיתון במשק.
לדברי מנכ"לית הביטוח הלאומי, אסתר דומיניסיני, הנתונים שבידיה מראים, כי רק מחצית מהמובטלים הצעירים מיצו את תקופת זכאותם המרבית, וכל היתר חזרו לשוק העבודה לפני תום סיום הזכאות.
"הממצאים מלמדים כי המבוטחים מעוניינים לקבל דמי אבטלה כמה שפחות ימים ולהשתלב בשוק העבודה מהר ככל האפשר", אמרה דומיניסיני.
שר הרווחה יצחק הרצוג התייחס גם הוא לנתונים, ואמר כי "למרות הירידה העקבית בתביעות לדמי אבטלה לה אנו עדים בחצי השנה האחרונה, שיעור המובטלים במשק עדיין גבוה".
בתוך כך, אושר תיקון לחוק הביטוח הלאומי בוועדת השרים לענייני חקיקה, אותו הוביל שר הרווחה, המאפשר למובטלים לא לאבד את זכאותם לדמי אבטלה גם בתקופה הראשונה בחיפושם אחר עבודה. לדברי דומיניסיני, "אין ספק שהצעד הזה יעניק מוטיבציה נוספת לחפש עבודה ורק לאחר מכן לפנות לשירות התעסוקה ולביטוח הלאומי".