עובדי תדיראן טלקום זועמים: "עשרות שנות עבודה ירדו לטמיון"
ביהמ"ש שלח את הצדדים למו"מ והקפיא את ההליכים עד ה21- ביוני. המועמד לרכישת המפעל: "בעיקרון אני מוכן להיכנס לעסק - אך בחששות כבדים". אפריקה ישראל: "במשך שנה ניסינו לסגור עיסקה, אך כל פעם כהן חזר בו"
עו"ד גלילה הורנשטיין, נציגת העובדים, אמרה כי המו“מ שקיימו העובדים עם הרוכש הפוטנציאלי משה כהן כמעט והיה כבר חתום, אלא שהדיון התפוצץ ברגע האחרון. הסיבה לטענתה היא על רקע העובדה שכהן רצה להבטיח שהכספים שהוא משקיע בתקופת הביניים עד לרכישת המפעל, יובטחו כהוצאות פירוק ויוחזרו לו אם העיסקה לבסוף לא תצא אל הפועל. בנוסף טענה, כי נראה שבקשת הפירוק הייתה מוקדמת ונועדה להרתיע את העובדים על מנת שאלה יוותרו על זכויותיהם.
כהן מצידו טען כי אחד המכשולים העיקריים היה עמדת משפחת שקד, מבעלי המניות של תדיראן סלקום, שסירבה לדלל את מניותיה והיא תמשיך להחזיק לפחות ב25%- מהמניות. על כך אמר עו"ד עמית פינס ממשרד וקסלר-ברגמן, המייצג את בעלי מניות אפריקה ישראל, כי "משקד לא תבוא הישועה".
כאשר שאל השופט אברהם יעקב את כהן האם יש סיכוי שהמו"מ יצליח, ענה לו המשקיע הפוטנציאלי כי הוא אינו יודע. לדברי עו"ד פינס, תשובה זו היא דוגמה למציאות בה נוהל המו"מ בשנה האחרונה, כאשר אפריקה ישראל רוצה לנהל מו“מ, אך
הקונה שב ונסוג בו מהסכמות שכבר סוכמו.
עו"ד פינס שב וציין כי אפריקה לקחה על עצמה במשך שנה את הזרמת הכספים למפעל, למרות שהשותף אבי שקד הפסיק להזרים כסף כבר לפני כשנה. כמו כן, החברה חזרה על הסכמתה להעביר את מניותיה לקונה ללא תמורה ולקחת על עצמה את החובות לבנקים, אשר נאמדים בכ13- מיליון דולר, כדי לאפשר את קיומה של העיסקה ואת המשך קיומו של המפעל. על התנהגותו של כהן אמר מיכאל חייט, נציגה של אפריקה: "אני לא בטוח שהקונה מספיק רציני. הוא לא בא וחתם, אלא הקשה".
אריה ראש, מנהל תמיכה טכנית שעובד כבר 30 שנה בחברה, היה אתמול בדיון. ראש אמר למעריב עסקים כי זה לא נכון שהעובדים מתעקשים על הסכמים, אלא שהם מוכנים לוותר. "חזרתי מבית המשפט ומי שעושה את הבעיות זה אבי שקד שלא מוכן לדלל את המניות שלו. בינינו לבין כהן, יש הסכמה שהוא יחזיק ב50.5%- מהמניות ואנחנו ב,“49.5%- הוא מסביר.
לדבריו, העובדה ששקד לא מוכן לדילול המניות היא שמכשילה את העניין. "העובדים מרגישים שעשרות שנים של עבודה הולכות לטמיון. זה מפעל שמכר 50 מיליון דולר בשנה לסין, הודו ושאר העולם. צריך לתת צ‘אנס ולהרים אותו. זה עצוב שחברה כמו אפריקה ישראל שגייסה כסף מהציבור זורקת עובדים לרחוב. כעת העובדים מתכנסים לראות איך נפעל".