תדיראן טלקום של אפריקה וממורנד מבקשת פירוק
בבקשה נטען: "המשבר העולמי והתחרות העזה דירדרו את החברה לקשיים כלכליים"; "החברה אינה יכולה לעמוד במחויבותיה לנושים ולעובדיה"; העובדים טרם קיבלו את משכורת מאי
עוד כותבת החברה בבקשת הפירוק שהוגשה באמצעות עורך דין עמית פינס ממשרד וקסלר ברגמן, כי החברה הקדישה מאמצים ניכרים במספר מישורים, להחזיר את פעילותה לפסים של רווחיות, הן על ידי איתור והתקשרות עם משקיע חיצוני לחברה, והן בניסיונות ליישום תכניות התייעלות פנימית בחברה, אשר כללו, בין היתר, פיטורי עובדים וקיצוצים בתנאי העסקתם.
החברה מונה 133 עובדים בישראל, 32 עובדים בארצות הברית ו-38 עובדים בסין, באמצעות חברת הבת ובאמצעות מיזם סין. בבקשה נטען כי תנאי חלק מעובדי החברה מוסדרים בהסכמים קיבוציים היסטוריים, המקנים להם זכויות סוציאליות ניכרות, הכוללות בין היתר "רשת ביטחון" המסדירה זכאותם לקבלת משכורת עד לגיל פנסיה אם יפוטרו או יאלצו להפסיק לעבוד מסיבות שונות. זכויות אלו המוסדרות בהסכמים, מגובות בערבויות בנקאיות בסך של כ-5 מיליון דולר וכן בשעבוד על כל נכסי החברה על סכום זה.
"במצב
הקשה אליו נקלעה החברה, התחייבויותיה כלפי עובדיה ואף כלפי עובדים שפרשו בפרישה מוקדמת, מסכלות כל אפשרות לתוכנית התייעלות פנימית אשר תחלצה מן הקשיים", נכתב בבקשה.
למעשה, מאשימה החברה את התעקשות העובדים על הסכמי העבודה שלהם, וטוענת כי בגללם לא ניתן להוציא אל הפועל תוכנית הבראה. "התנגדותם הנחרצת של העובדים לכל ויתור על זכויותיהם, כמו גם מעורבות הסתדרות העובדים הכללית במשא ומתן מול משקיע פוטנציאלי בחברה לצורך שמירה על זכויות העובדים אשר אינם נמנים על אותה רשת ביטחון, העמידה את החברה במצב בלתי אפשרי, בו כל ניסיון להבראת החברה נידון לכישלון", נכתב.
החברה טוענת כי כדי להמשיך את פעילות החברה כ"עסק חי", בעלי השליטה בחברה נאלצים להזרים הון עתק מדי חודש, מתוך התקווה המתבדה מחדש מדי חודש בחודשו, כי התקשרות עם משקיע בחברה קרובה, וכי רק אם יספקו עוד הון לחברה, תתאפשר הבראתה.
רוב המניות מוחזק באמצעות שרשור על ידי אפריקה ישראל, שנאלצה לאחרונה להגיע להסדר עם נושיה בעלי אגרות החוב. נכון להיום, טוענת חברת תדיראן טלקום, כי היא אינה יכולה לעמוד בהתחייבויותיה כלפי הנושים שלה וכלפי העובדים - להם לא שולמה משכורת חודש מאי, כפי שדווח ב-nrg מעריב.
בבקשה נכתב כי מאחר שבעלי השליטה סבורים כי הפעלתה של החברה כ"עסק חי" ומכירת הון המניות בה, להבדיל ממכירתה על דרך מימוש נכסיה, תניב סכום משמעותי לנושיה ואף תספק פתרון המשכי לעובדיה, נכונים בעלי השליטה לממן את הוצאות החברה בכפוף להצגת תוכנית הפעלה על ידי המפרק הזמני למשך חודש ימים בלבד. כמו כן נטען, כי חלק מן הגורמים הרלבנטיים המעוניינים ברכישת החברה הביעו אף הם נכונות להעמיד מימון להפעלת החברה בתקופת הביניים טרם מכירתה.
נציין כי חובות החברה עומדים על סכום של 195 מיליון שקל. בעלי המניות העמידו הלוואה לחברה על סך 10 מיליון שקל. עוד נציין, כי בעקבות בקשת הפירוק מינתה ההסתדרות את עו"ד גלילה הורנשטיין
לייצג את העובדים בתהליך הפירוק. בהסתדרות מדגישים, שינקטו בפעולות הדרושות לשמירה על זכויות העובדים.