גזי קפלן: "חברות מזון צריכות לקחת מנכ"ל מקומי לפעילות בחו"ל"

יו"ר חברת ח.מר תעשיות בכנס התעשייה לקידום וצמיחה: "המנהלים הישראלים הם הטובים ביותר"

רונית מורגנשטרן | 9/6/2010 18:50 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
"אני חברת מזון ולא חברת היי-טק. במזון יש משמעות ללוקאליות גם שהעולם הוא גלובלי. לכן אני תומך בלקיחת מנכ"ל מקומי לפעילות בחו"ל - למרות שטעינו גם בבחירת מנכ"לים מקומיים". כך אמר היום (ד') גזי קפלן, מנכ"ל קבוצת אסם בכנס התעשייה לקידום וצמיחה, של פירמת רו"ח BDO -זיו האפט בשיתוף פעולה עם התאחדות התעשיינים.

"בלי קשר למוצאו של המנכ"ל, צריך פיקוח, בייחוד על מערכת הכספים", אמר חיים מר, יו"ר ח. מר תעשיות. "להשקפתנו, המנהלים הישראלים הם הטובים ביותר אם כי יש לנו כיום גם מנהלים לוקאליים בחו"ל".

מר סיפר, שבשוק הראשון אליו חדרה החברה, בברזיל, לא הפנימה החברה את חשיבות ההתאמה לפעילות הלוקאלית. "ברזיל היא ארץ הקומבינות, בגלל מדיניות מס מסובכת ועוד. קשה ליצור תזרים מזומנים אותו מעבירים לארץ - יש שם מכסים, ניקוי במקור ומחסומיי כניסה, כל יום יש גזירה אחרת".

לשאלה
על לקח עיקרי שנלמד בתהליך של פעילות בחו"ל סיפר עמוס מלכא, יו"ר פלסן סאסא, על החשיבות של עמידה בהתחייבויות ללקוחות ושמירה קפדנית על לוחות זמנים, גם במחיר של הוצאה נוספת. "במלחמת לבנון השנייה היה לנו פרויקט חירום מצבא ארה"ב, ולמרות המצב בצפון (המפעל ממוקם בסאסא) עבדנו 3 משמרות מסביב לשעון ואף הוצאנו את משפחות העובדים לנופש על מנת שהעובדים יוכלו לעבוד בלי לחץ מהמצב. הכל על מנת לעמוד בזמנים".

בנושא מיזוגים ורכישות בחו"ל אמר יאיר שמיר, יו"ר התעשייה הצבאית, כי "קודם כל יש להסתכל על האנשים והניהול: אם תפסת חברה עם יכולת ניהול, דיווח ועבודה בהרמוניה - ניצחת".

אורי יהודאי, יו"ר "פרוטארום", הדגיש כי התהליך צריך להתחיל מתוך החברה ומהאסטרטגיה ארוכת הטווח שלה: "קודם כל צריך לדעת איפה החברה רוצה להיות עוד 5-10 שנים ולראות אם המועמדת לרכישה מתאימה לכך".
כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

מדורים

  

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים