באיגוד לשכות המסחר זועמים: "השכר עולה והמס יורד"
תיקון לחוק ההסדרים קובע כי עובדים המשתכרים בין 39 אלף שקל ל-79 אלף שקל, ישלמו מס גבוה יותר משכירים המשתכרים מעל ל-79 אלף שקל. כעת דורשים באיגוד לתקן את העיוות הפוגע לטענתם בעשרות אלפי שכירים
לדבריו, ברמות השכר הגבוהות במשק המס השולי יורד ולא עולה. עובדים המשתכרים שכר הנע בין 39 אלף שקל ל-79 אלף שקל, משלמים מס גבוה יותר משכירים המשתכרים שכר הגבוה מ-79 אלף שקל. "עיוות זה מהווה כתם במערכת ומקעקע את התפיסה העקרונית העומדת ביסוד קביעת מדרגות המס", אומר לין ומציין כי "יש לתקן לאלתר את האבסורד".
פנייתו של לין היא על רקע הגידול בהכנסות המדינה ממסים המאפשר לתפיסתו את תיקון העיוות הפוגע בעשרות אלפי שכירים ועצמאיים המצויים כיום ברמות
שכר אלו. יש לציין כי עיוות זה במערכת המס הוא זמני, ונובע מתיקון לחוק ההסדרים שהעלה לשנה אחת את תקרת השכר החייבת בתשלום ביטוח לאומי - מפי 5 מהשכר הממוצע לפי 10. כעת מבקש לין להפסיק את גביית היתר כבר ביולי ולא לחכות עד לחודש ינואר 2011.
בישראל ישנם כיום כ-48 אלף עובדים במעמד של שכירים ועצמאיים שהכנסתם נעה בין 39 אלף שקל ל-79 אלף שקל, כאשר גובה המס השולי הישיר אותו משלמת קבוצה זו הכולל את מס ההכנסה, מס הבריאות והביטוח הלאומי, עומד על 57%. קבוצת האנשים ששכרם גבוה מ-79 אלף שקל בחודש קטנה הרבה יותר ומונה כ-13 אלף עובדים, המשלמים מס שולי של 45% בלבד.