מקדונלד'ס: "יש לחייב את המשחטות להשתמש במלח מופחת נתרן"
לאחר שהודיע על הפחתת השומן, מכריז בעלי מקדונלד'ס ישראל: החברה סובלת ממיתוסים ומדעות קדומות. "הביג מק בישראל מכיל 30% פחות קלוריות לעומת שאר העולם"
ההבנה כי תהליך ההמלחה המתבצע לצורך ההכשרה פוגע בשומן של הבשר, גרמה לפדן לעבור בשנת 1998 לשיטת צלייה על גחלים המנדפת חלק מהפגיעה. הצלחת המהלך הביאה אותו לבחון כיצד תשפיע הפחתת אחוזי השומן על הטעם.
"נפל לנו האסימון שכמו ששיפרנו את הטעם עם שינוי שיטת הצלייה, גם שינוי באחוזי השומן עשוי להביא לתוצאה דומה. ירדנו עד 5% שומן - אבל הטעם שהתקבל ב9%- שומן, זכה לציון גבוה יותר במבחני הטעימה מאשר המוצר הסטנדרטי", מסביר פדן.
באשר ללחמניה מחיטה מלאה טרום נבוטה שפיתח עם מאפיית אנג'ל, מודה פדן בכנות, "רוב הלקוחות יבחרו מק רויאל בלחמניה הרגילה, הטעימה יותר". כתוצאה מהשינויים שערך הבעלים הופחתו הערכים הקלוריים, כך שביג מק בישראל מכיל 30% פחות קלוריות לעומת ביג מק בשאר העולם.
לדבריו, הרשת סובלת מדעות קדומות וממיתוסים בנוגע לערכים התזונתיים של מוצריה, הנובעות מזיהויה עם הרשת הבינלאומית המגישה המבורגרים עם גבינה צהובה ובייקון, שלא קיימים בישראל.
"גם מקדונלד'ס העולמית, קיבלה שלא בצדק את התדמית השלילית. מדובר בנושא סבוך והכי קל לפתור את הטיפול בו באמירה אל תאכלו", אמר פדן, ומראה את הצד החיובי: "המוצרים שאנו מוכרים בסניפים שלנו מורכבים מ20%-
לטענת פדן על כל 1 ק"ג בשר ועוף יחד, נמכר 1 ק"ג ירקות. "אנחנו למעשה מכריחים את הציבור לאכול ירקות. בפרסומים שלנו אנו ממליצים על מים או משקאות דיאט ובסך הכל מציעים מזון בריא. ארוחת ביג מק הכוללת המבורגר וצ'יפס, מכילה 777 קלוריות ל421- גרם - זה 184 קלוריות ל100- גרם, לעומת זאת בשניצלוני תירס של טבעול יש 240 קלוריות ל100- גרם".
הערכות בענף המזון המהיר הן כי איחוד ברגר קינג ובורגראנץ לא יפגע במקדונלד'ס, זאת נוכח נתוני המכירות לסניף הגבוהים פי 3 במקדונלד'ס, המונה 153 סניפים עם מחזור שנתי של כ520- מיליון שקל, לעומת מכירות בגובה של כ170- מיליון שקל לבורגראנץ בעלת 127 סניפים.






נא להמתין לטעינת התגובות



