אמנת שנגן משפיעה על העסקים באירופה
אנשי עסקים ישראליים מתקשים לעבוד במדינות היבשת כי מיצו את מכסת השהייה. ההמלצה: הסדרת אישורי שהייה תקפים למספר נציגים מהחברה לפעילות שוטפת
אמנת שנגן נחתמה בין מדינות האיחוד האירופי ועוסקת במדיניות הכניסה והשהייה באירופה כגון תיאום הליכי ביקורת גבולות, וכרגע חתומות על האמנה כ30- מדינות.
במסגרת האמנה רשאי תייר או מבקר עסקי אשר מבקר באחת מהמדינות החברות באמנת שנגן לשהות בכלל המדינות ביחד, תקופה שלא תעלה על 3 מתוך 6 חודשים. לפיכך, במידה ואיש העסקים שהה את התקופה המרבית המותרת, עליו לצאת מתחום מדינות השנגן, ולחכות במדינה כמו ישראל, קרואטיה או בריטניה, עד שיוכל להיכנס שוב.
המשבר הכלכלי באירופה יצר צורך של לא מעט אנשי עסקים ישראליים, המקיימים קשרי מסחר עם גורמים במדינות האירופיות הנמצאות במשבר, לטוס בדחיפות לאותן המדינות על מנת לעקוב מקרוב אחר המתרחש. עו"ד צבי קן-תור ממשרד קן-תור& עכו,
העוסק בניוד מומחים, טען כי "ישנם אנשי עסקים ישראליים שמיצו את המכסה המותרת וכרגע לא יכולים להיכנס לאותן המדינות. לכן נאלצים לשוב חזרה לישראל".
לדברי קן-תור, "איש עסקים אשר מיצה את התקופה בה הוא זכאי לשהות במדינות החברות באמנה, נדרש לטוס בדחיפות להוציא אשרת עבודה המתייחסת רק למדינה מסוימת. ונכון להיום אין אשרת עבודה כלל אירופית, והמצב הזה כנראה יישאר בעינו כנראה ב10- השנים הקרובות".
פרק הזמן הנדרש לקבל אשרת עבודה שונה ממדינה למדינה ואורך כ8-3- חודשים, זאת בהתאם למדינה אליה הוגשה בקשה לאשרה. המציאות מלמדת כי ספרד ואירלנד מערימות קשיים בעת אישור אשרת העבודה, ואילו אנגליה וגרמניה הינן מדינות בהן קל יותר לקבל אשרת עבודה.
מאחר וכיום מדובר בתקופה מצטברת ביחס לשהייה בכ30- מדינות, ממליץ עו"ד קן-תור לחברות שפועלות דרך קבע באירופה, כי יסדירו אישורי עבודה תקפים למספר עובדים, כדי שאלו יוכלו לנוע בחופשיות באירופה בשם החברה, ללא שום מגבלות.