אקוניס על דמי הקישוריות: "על חברות הסלולר להפסיק להלך אימים על הציבור"
לטענת יו"ר ועדת הכלכלה, כולם ירוויחו מהקיצוץ בדמי הקישוריות. נציג פרטנר תוקף: משקיע בינלאומי אמר לי שמבחינתו ישראל היא טורקיה
סמנכ"ל הרגולציה של פרטנר, עודד דגני, הגדיל לעשות וטען כי צפויה פגיעה במעמדה של ישראל בעיני קהילת המשקיעים הבינלאומית: "התקשר משקיע בינלאומי המושקע בחברה, ואמר שמבחינתו מדינת ישראל היא טורקיה", אמר. עוד הוא הוסיף, כי התוצאה של הורדת דמי הקישוריות היא הורדה חדה של 25% בשווי החברות הסלולריות. "התוואי המוצע הוא חד מדי", סיכם.
משרד התקשורת מבקש לבצע קיצוץ חד של 85 אגורות בדמי הקישוריות כבר ב-1 באוגוסט - ולהוריד אותם מ-25 אגורות ל-4.14 אגורות בלבד לדקת שיחה. שר התקשורת משה כחלון שהשתתף גם הוא בדיון, הדף את הטענה כי השכבות החלשות ייפגעו מההורדה, וציין כי הצעד צפוי לסייע להכנסת תחרות לשוק הסלולר ובאופן זה להגביר את התחרות ולשפר את השירות.
דמי הקישוריות הם הסכומים אותם גובות חברות הסלולר מהצרכנים בגין שיחות הנכנסות לרשתות שלהם. בניגוד לדמי מנוי או לזמן אוויר הנגבים ונקבעים על ידי החברה הסלולרית בה נמצא הלקוח, הרי שדמי הקישוריות נקבעים על ידי חברה חיצונית שאינה קשורה עם הלקוח. אי לכך הם מקשים על תחרות, כיוון שהם מהווים רכיב קשיח, שלחברה עסקית אין כל תמריץ להוריד.
נציגי הסלולריות הגיעו בהרכב מורחב לדיון שכלל את נציגי הלובסיטים בכסאות האחוריים וסמנכ"לי הרגולציה סביב שולחן הוועדה. כמו כן, השתתפו בדיון גם נציגים של חברות התקשורת הנייחת שלא פצו פה, אך צפו בהנאה בקונצנזוס המתגבש בין
חברי הכנסת של ועדת הכלכלה התומכים בקיצוץ.
"אתם מסייעים למונופול של בזק", זעק דגני, "הורדת דמי הקישוריות לא תוציא את הכסף מהכיס שלנו לכיס של הלקוחות, אלא תתגלגל אותו מחברות ומלקוחות הסלולר ללקוחות התקשורת הנייחת ולמונופול של בזק".
למעשה, רשימת החברות העסקיות שייהנו מצעד זה ארוכה עןד יותר והיא כוללת גם את נטוויז'ן 013, את קווי זהב ואת הוט, המאפשרות גם הן שירותים אלה. הורדה חדה של דמי הקישוריות בין המפעילים הסלולריים צפויה להפוך שיחה מהטלפון הנייח למכשיר סלולרי לאטרקטיבית יותר בכ-20 אגורות - וכל זאת מבלי לפגוע בהכנסותיהן של החברות הנייחות כלל.