הכי טובים: עורכי הדין לליטיגציה וחברות

מספר עורכי הדין בישראל גדל בקצב מסחרר, לא פחות מ-44 אלף מהם רשומים כיום בלשכת עורכי הדין. רבים נחשבים אנשי מקצוע טובים, אבל מעטים מהם ניחנים בתכונות שהופכות אותם למצוינים. השנה תמצאו ברשימה רבים מעורכי הדין המובילים והידועים ששמרו על מעמדם, אך גם לא מעט כוחות חדשים ורעננים

ענת שיחור-אהרונסון | 29/3/2010 9:50 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
בישראל יש כיום 44 אלף עורכי דין הרשומים בלשכת עורכי הדין, ורבים מהם נחשבים לעורכי דין טובים. אבל מה הופך עורך דין ל"הכי טוב"? זו השאלה המרכזית שאיתה נדרשנו להתמודד. קשה מאוד לבחור את עורכי הדין המובילים על סמך רשימת לקוחות, מאחר שרבים מהם, בעיקר הגדולים, נוהגים לפזר את העבודה המשפטית בכמה משרדים, לפי תחומי התמחות. קושי נוסף היה לנטרל דעות קדומות ותדמיות ולנסות לחדש.

הפעם האחרונה שבה דירגנו את עורכי הדין היתה ב-2006, ומאז חלו שינויים. רוב עורכי הדין הידועים שמרו על מעמדם, אך הצטרפו אליהם כוחות חדשים. השתדלנו לרענן את הרשימה כך שלא יופיעו בה רק השמות הצפויים, אלא גם כאלה שאולי עדיין לא מוכרים בכל בית או שגורים בכל עסק בישראל, אך נחשבים לאנשי מקצוע מהמעלה הראשונה. בחרנו לדרג את עורכי הדין לפי התמחותם, אולם סדר השמות בכל קטגוריה הוא חסר משמעות.
יהונתן שאול
רוב עורכי הדין הידועים שמרו על מעמדם, אך הצטרפו אליהם כוחות חדשים יהונתן שאול

הפעם עשינו לעצמנו חיים קשים: לא פטרנו עצמנו בשם של משרד בלבד, אלא הלכנו על פרסונות ונקבנו בשמות ‏(אם כי בסוגריים מופיע שם המשרד בו מועסק עורך הדין).

יש הרבה

עורכי דין טובים, אבל לא לכולם יש תכונות שגורמות ללקוח לשאת אליהם עיניים ולחכות למוצא פיהם.

הבאנו בחשבון שלא כולם יסכימו איתנו, כי הרי לא מדובר במדע מדויק.

ליטיגציה מסחרית

אייל רוזובסקי ‏(צלרמאיר פילוסוף‏) / אלקס הרטמן ‏(ש. הורוביץ‏) / רם כספי / גד טיכו ‏(כספי‏) / זאב שרף / אביגדור קלגסבלד / יהושע ‏(שוקי‏) חורש ‏(ש. הורוביץ‏) / אלי זהר ‏(מ. זליגמן‏) / בעז בן צור / עופר צור ‏(גורניצקי‏) / גיל אוריון ‏(פישר בכר חן וול אוריון‏) / גיורא ארדינסט ‏(ארדינסט בן נתן‏) / ברק טל ‏(יגאל ארנון‏) / צבי בר נתן ‏(מ. זליגמן‏)

בתחום הליטיגציה (ייצוג, בעיקר בבתי משפט) אפשר להכריז סופית שארצות הברית הגיעה לישראל. בשנה החולפת נתקלנו בתופעה שבה תביעות ‏(לא ייצוגיות‏) מוגשות במספרים "אמריקאיים", כלומר במאות מיליוני שקלים ואף במיליארדים. רק האגרות עבור הגשת התביעות הסתכמו בעשרות מיליוני שקלים לתביעה.

עורכי דין בתחום אומרים שנשבר מחסום - ואנשים מוכנים היום לשלם אגרת בית משפט בסכומים גבוהים מאוד, שכן הם עושים חישוב שלפיו או שיזכו בתביעה או שיתפשרו ואז יקבלו חזרה את האגרה או לפחות את חלקה. בארצות הברית, חשוב לציין, התובעים לא צריכים לשלם אגרה כלל. ייצוג מסחרי בבית המשפט הוא לב ליבו של העיסוק בעריכת דין, ולכן התחום הזה הוא גם הגדול ביותר. לפיכך הרשינו לעצמנו להרחיב את היריעה מבחינת מספר עורכי הדין המופיעים בה.

חברות

פרופ' יוסי גרוס ‏(גרוס, קלינהנדלר, חודק, הלוי, גרינברג‏) / פיני רובין ‏(גורניצקי‏) / אביגדור קלגסבלד / אלקס הרטמן ‏(ש. הורוביץ‏) / מאיה ליקוורניק ‏(מיתר ליקוורניק גבע & לשם ברנדווין‏) / יורם ראב"ד ‏(ראב"ד מגריזו בנקל‏) / צבי פירוןחנינא ברנדס ‏(נשיץ ברנדס‏) / צבי אפרת ‏(גורניצקי‏) / ריצ'י רוברטס ‏(שבלת‏) / משה בלטר ‏(בלטר גוט אלוני‏)

פעם היו עורכי דין כלליים שעסקו בכל התחומים, כמו רופאים כלליים. היום, עם כמות הידע והמורכבות, חייבים עורכי הדין להתמקצע. ואם הם צריכים להתמחות, זאת היתה רק שאלה של זמן עד שיהיו שופטים שיתמקצעו בתחום מסוים.

ועדת השרים לחקיקה כבר אישרה את תמיכת הממשלה בתזכיר החוק שיזם יו"ר רשות ני"ע, פרופ' זוהר גושן, להקמת בית משפט כלכלי ראשון בישראל, שידון בדיני חברות ודיני ניירות ערך. לפי המסתמן, בית המשפט לא יהיה עצמאי אלא יהווה מחלקה בבית המשפט המחוזי בתל אביב.

הכתבה המלאה מתפרסמת במוסף הכי טובים של מעריב

הכי טובים 2010
כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

מדורים

  

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים