חוק בנק ישראל החדש: רק הנשיא יוכל לפטר את הנגיד

רק נשיא המדינה יהיה רשאי להפסיק את כהונת הנגיד, במידה ופעל בניגוד לחוק או נבצר ממנו למלא את תפקידו. הממשלה תהיה רשאית, לפי הצעת הנגיד, לפטר את המשנה לנגיד אם אינו ראוי להמשיך בתפקידו מסיבות שונות

יוסי גרינשטיין | 18/3/2010 7:52 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
חוק בנק ישראל שאושר השבוע, קובע שורה של שינויים של וכללים חדשים, לפיהם יתנהל מעתה הבנק המרכזי. לפי החוק החדש, הממשלה לא תוכל לפטר את נגיד בנק ישראל עקב חילוקי דעות באשר למדיניות הנוגעת לתפקידי הבנק.

רק נשיא המדינה יהיה רשאי להפסיק את כהונת הנגיד, במידה וראה שאין הוא יכול להמשיך בתפקידו עקב מעשה שלא הולם את מעמדו - אם עסק בעבודות נוספות, פעל בניגוד לחוק או נבצר ממנו למלא את תפקידו. הממשלה תהיה רשאית, לפי הצעת הנגיד, לפטר את המשנה לנגיד אם אינו ראוי להמשיך בתפקידו מסיבות שונות.

החוק קובע גם כי הנגיד יכהן 10 שנים לכל היותר‭2)‬ קדנציות של 5 שנים). לנגיד אסור להיות ח"כ, בעל מניות בבנק או לעסוק בכל עסק. הוא רשאי לשמש נציג הממשלה או הבנק בחברה ממשלתית, או למלא תפקיד במוסד ציבורי או מדעי, לקבל תפקיד אקדמי או לכהן בגופים בינלאומיים "שלא על מנת לקבל פרס". 

החוק קובע חידוש באשר לקביעת המדיניות המוניטרית, שמעתה תדאג להשגת יעד האינפלציה במשך שנתיים, לעומת יעד שנתי שהיה מקובל עד כה, כדי למנוע שינויים תכופים
בריבית במשק, בעקבות שינויים זמניים בסביבת האינפלציה. זאת כדי למנוע תנודות חדות ברבית, שיכבידו על הפעילות הכלכלית ויפגעו במגזר העסקי.

הוועדה המוניטרית שתקום במסגרת החוק, תחוייב לנמק את החלטות הריבית ותידרש לדווח על מצב המשק, המדיניות המוניטרית, יתרות המט"ח ומדיניות ההשקעות של הבנק. בנוסף לכך, יידרשו דיווחים תקופתיים על יציבות המחירים, הארועים במשק והמדיניות הננקטת להשגת היעדים.
כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

מדורים

  

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים