היעד החדש של חברות הביטוח: הגיל השלישי
קבוצת הביטוח הראל מעבירה את סוכני הביטוח שלה הכשרה בשיווק לגיל הזהב. ובחברת הביטוח מנורה מכשירים את הסוכנים כמומחים לתכנון פרישה
תוכנית הלימודים בנויה מ9- מפגשים שבועיים, במסגרתם יילמדו נושאים שונים הקשורים לאוכלוסיית הגיל השלישי כגון מיסוי, היבטים חברתיים, היבטים משפטיים, נושאים רפואיים, שיווק מוצרי ביטוח לגיל השלישי ועוד.
התכנים המקצועיים יועברו על ידי צוות אוניברסיטת חיפה ומרצים אורחים, בהם ד"ר מאיר סוקולר, יועץ לקרן המטבע הבינלאומית ובעבר המשנה לנגיד בנק ישראל, רו"ח אורנה צח, פרופ' מיכאל דוידסון מבית החולים תל השומר וד"ר אודי פרישמן, יועץ ביטוח.

גם בקבוצת הביטוח מגדל מודעים תקופה ארוכה להתפתחויות הדרמטיות בצורכי אוכלוסיית הגיל. הקבוצה כבר שיתפה פעולה עם מועדון "50 פלוס" באספקת שירותים המיועדים לאוכלוסיית הגיל השלישי, ובדעתה להיכנס לשיתופי פעולה נוספים.
ואילו חברת הביטוח מנורה מבטחים אף היא אינה משקיפה מהצד, ובשיתוף עם אוניברסיטת תל אביב השיקה אתמול את האקדמיה לגיל השלישי עבור סוכני הביטוח הנבחרים שלה. המחזור הראשון יתחיל בתחילת מרץ ויכשיר 30 סוכני ביטוח של החברה כמומחים לתכנון פרישה.
ההכשרה כוללת 10 מפגשים, ומסיימי האקדמיה יקבלו אישור מטעם בית הספר לעבודה סוציאלית באוניברסיטת תל אביב.
דניאל כהן, מנהל תחום הגיל השלישי במנורה מבטחים ביטוח, אמר למעריב עסקים כי
בתוך כך, אמר אתמול סוקולר בכנס חברת הביטוח הפניקס כי "הביטוח הפנסיוני בישראל עובר מהפכה בעקבות התארכות תוחלת החיים". לדבריו, "מגמת התארכות תוחלת החיים, ההזדקנות של 'הבייבי בומרס' והמעבר מפנסיה תקציבית לפנסיה על בסיס צבירה, משנים לחלוטין את כללי המשחק.
סוקולר הבהיר כי התארכות תוחלת החיים בשנה אחת מגדילה את הגירעונות של קרנות הפנסיה ב10%-5%- בשנה. סוקולר קרא למדינה להקים תשתית סטטיסטיקה מהימנה ותשתית רגולטורית הולמת בנושא דרישות של איתנות פיננסית על מגזרים כמו בתי אבות.