טרייביטש חוזר לעמדת הכוח
במקום לתמוך ברשת היחידה שמעניקה למותגים שלהם יחס ראוי, בחרו הספקים לנצל את חולשתה של טיב טעם ולהערים עליה קשיים נוספים
- "נגמרו הימים שהספקים רמסו את טיב טעם"
- בלעדי: חברת הארגז רוכשת 38% מטיב טעם
את כל מה שלא יכלו לבקש משופרסל, מרבוע כחול, מחצי חינם או מרמי לוי, דרשו הספקים מטיב טעם. דרשו - וקיבלו. לא בזכות, כי אם בזכות היעדר כוחה של טיב טעם להתנגד לכוחניות שהופעלה נגדה. במקום לתמוך ברשת היחידה שמעניקה למותגים שלהם יחס ראוי ולא גוררת אותם לתהומות ה"לוס לידר", בחרו הספקים לנצל את חולשתה ולהערים עליה קשיים נוספים.
עכשיו, בתזמון מושלם עבור טיב טעם, משתנה התמונה בענף כולו: בזמן שברשת פעלו לשיפור מצב ם על ידי הכנסת שותף חזק, איבדו הספקים מכוחם במידה משמעותית. המותג הפרטי חדר לכל הרשתות ונגס בנתח השוק שהורגלו לו במשך עשרות שנים.
בטרם מצאו הספקים מענה לצמצום הפגיעה, חטפו מכה נוספת בדמות שלילת הזכות לסידור המדפים בסניפי שופרסל - צעד שצפוי להתרחב לרשתות נוספות. כעת מתיישבים הצדדים לשולחן המשא ומתן - בצד ההפוך לזה
שהורגלו אליו.
כשחגי שלום מאחוריה צפויה טיב טעם לדרוש ולקבל תנאי סחר משופרים, הנחות, בונוסים, מבצעים ושיתופי פעולה - בדומה למה שקרה במערכת הבנקאית, שעם כניסתו של שלום לתמונה הבינה כי תמו הימים שבהם יכלה להעשיר את קופתה על חשבון מצוקתה של טיב טעם.
ניתן להעריך כי בעוד שבשוק היו עסוקים במחיר אובדן השליטה ששילם טרייביטש בהכנסת השותף, הוא עצמו כבר הבין שמדובר בכסף קטן ביחס לשיפור הדרמטי שיניב צעד זה למצבו הפיננסי. לראיה, לפני חודשיים היו לטרייביטש חברה בשווי 75 מיליון שקל וחוב בסך 30 מיליון שקל למחזיקי האג"ח; הכנסת חברת הארגז איפשרה לו לפרוע את האג"ח בלי לנסות להגיע להסדרים עם בעלי החוב, ולהחזיק בחברה ששווייה מטפס בלי הרף.
לשני הישגים אלה מצטרפת כעת החזרה לעמדת הכוח ולמובילות שאפיינה את טרייביטש בתחילת דרכו.