בקשה לתביעה ייצוגית נגד תנובה: נתגלה רעלן בגבינות פיראוס

בדיקות מעבדה שנערכו למספר מוצרי החברה גילו כי הם מכילים רעלן מסוכן בשם טריבוטיל פוספט, העלול לגרום לפגיעה חמורה במערכת העצבית. בתביעה בסך 600 מיליון שקל נטען: "תנובה לא לומדת מפרשות קודמות. הרעילה את צרכניה"

ענת שיחור-אהרונסון | 27/12/2009 10:35 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
בקשה לתביעה ייצוגית נגד חברת תנובה בסך של כ-600 מיליון שקל, הוגשה הבוקר (א') לבית המשפט המחוזי בתל אביב, בטענה להחדרת חומר כימי רעיל לחלק מהגבינות שהיא משווקת.

 - הסיליקון בחלב: תנובה תשלם 55 מיליון ש' לצרכנים

מהתביעה עולה כי לאחר שצרך מספר פעמים מוצרים  מסדרת "פיראוס", החל התובע אריק אמזלג להרגיש ברע, וסבל מקוצר נשימה והרגשת צריבה. בבדיקות מעבדה שערך נתגלו רעלנים בשלל מוצרי החברה, ביניהם: פיראוס בולגרית 5% שומן עם תאריך 16.1.10, פיראוס בולגרית 5% שומן עם תאריך 10.1.10, פיראוס בולגרית 24% שומן עם תאריך 28.12.09, פיראוס בולגרית 16% שומן עם תאריך 4.1.10, צפתית מעודנת 5% שומן עם תאריך 19.12.09, כנען 5% שומן עם תאריך 14.12.09, וגבינת ברי - עדי 24% שומן עם תאריך 25.12.09.

כדי להיות בטוחים בתוצאות באי כוחו של התובע, נטלו עורכי דינו אריזות חדשות סגורות ואטומות של כל המוצרים שנבדקו, ושלחו אותם בשנית לבדיקות מעבדה. הבדיקות הנוספות שנערכו איששו את הממצאים וגילו במוצרים רעלנים מסוג טריבוטיל פוספט.  

הרעלן, האסור לצריכה, עלול לגרום לפגיעה חמורה במערכת העצבית, גירוי, שיעול וקוצר נשימה, כאבי ראש, כאבים והקאות, והשפעות על עור הגוף.

באמצעות עורכי הדין יוחי גבע ואמיר
ישראלי טוען אמזלג, כי החברה עברה על חוק הגנת הצרכן ופגעה בבריאות הציבור. לפיכך, הוא דורש לפצותו בסכום של 595 מיליון שקל, בהתאם לתחשיב שנעשה על פי נתוני צריכה ונזק. "מסתבר כי תנובה אינה לומדת מפרשות צרכניות קודמות.. הנתבעת הרעילה את צרכניה", נכתב בכתב התביעה.

מתנובה נמסר בתגובה: "תנובה שמה את איכות ובטיחות מוצריה בראש סדר העדיפויות. אנו מבקשים להדגיש כי כל מוצרי פיראוס בטוחים לצריכה".

"לפני מספר שנים התברר כי החומר המדובר נמצא ברמות נמוכות במספר מצומצם של מוצרי חלב של יצרנים שונים. לאור כך הקימה מועצת החלב ועדת מומחים מיוחדת בראשותו של פרופ' אלי גרושקא (מהאוניברסיטה העברית) ובה נציגים של משרד הבריאות, משרד החקלאות, אנשי אקדמיה ונציגי המחלבות השונות".

"הוועדה בדקה את הנושא ומצאה כי לפי הנתונים והממצאים בעולם ובארץ החומר המדובר אינו מסוכן לצריכה ברמות הנמוכות בהן הוא נמצא במוצרים. תנובה חוזרת ומדגישה כי ניתן להמשיך לצרוך וליהנות ממוצרי פיראוס".
כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

מדורים

  

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים