"עצירת הרפורמה במס - טעות קשה"
נשיא לשכת רואי החשבון לשר האוצר: "אסור לקבל את המלצות קרן המטבע הבינלאומית". ח"כ אורון דווקא תומך: "הורדת המסים תגדיל את הסיכון במשק - מי שישלמו על ההפחתה הן השכבות החלשות"
"הורדת שיעורי המס היא תמריץ להגדלת התפוקה ולגידול בהיקף גביית המסים," הוא מסביר, "צריך להמשיך להוריד את המסים - ולא להשאירם בשיעורים גבוהים כפי שהיו בשנים האחרונות."
לדברי נשיא לשכת רואי החשבון, המס ליחידים אמור היה לרדת במקור ב-,25% אולם ב-1 בינואר 2010 הוא יירד רק ב-.1% "זה לא היה צריך לקרות, וחבל," הוא טוען.
גוזמן מספר על חוויותיו האישיות בתחומים אלה: "בגלל ביטול תקרות הביטוח בשנת ,2002 החלטתי על הקמת חברה בשיעורי מס נמוכים יותר. עקב כך חסכתי תשלומי מסים של מאות אלפי שקלים - ולצערי, הדבר בא על חשבון קופת המדינה."
יצוין, כי למרות המלצות כלכלני הקרן, שנחשפו לראשונה במעריב עסקים לפני כשבוע, שר האוצר וראש הממשלה אינם מתכוונים לסגת ממתווה הרפורמה, שהמשכה ייושם עד סוף שנת .2015
"ההפחתה תעמיק את המשבר"
בניגוד לגוזמן, יו"ר מרצ, ח"כ חיים אורון, דווקא סבור כי יש להקפיא את הרפורמה במס, וקורא לקיים דיון דחוף בנושא הצורך להקפיא את מתווה הפחתת המסים. זאת לנוכח אזהרות קרן המטבע הבינלאומית, חברות דירוג האשראי הבינלאומיות והפורום המייעץ לשר האוצר בענייני חברה וכלכלה.
ח"כ אורון פנה ליו"ר ועדת הכספים של הכנסת, ח"כ משה גפני, וביקש ממנו לקיים דיון דחוף בנושא הפחתת המסים.
"ראש הממשלה ושר האוצר מקדשים את הורדת המסים, על אף אזהרות המומחים שהדבר
מגדיל את הסיכון למשק," אמר אורון בפנייתו לגפני.
"גם דת יש להתאים למציאות, והמציאות היא שהמשך תהליך הפחתת המסים יביא להעמקת הגירעון והמשבר - ואת מחירו ישלמו השכבות החלשות ביותר."
הדיון בוועדת הכספים צפוי להתקיים בימים הקרובים, והוא ייערך על רקע הביקורות והדעות החלוקות על מתווה הפחתת המסים של הכנסת, וכן בעקבות העובדה כי הוא אמור להיכנס לתוקפו בשבועות הקרובים (תחילת 2010) מבלי שהתקיים דיון מקדים בנושא.