רון גזית: "אני כועס, אבל בעיקר מאוכזב. אלו אנשים שנתתי בהם אמון"

ימים ספורים לאחר הודעתם הדרמטית של 25 עורכי דין כי הם עוזבים את משרד רון גזית, גזית מדבר. "נהגו בי בברוטאליות. זה לא עניין משפטי זה עניין אנושי", הוא אומר ומוסיף "אני בונה את המשרד מחדש. תוך 30 יום המשרד יתמלא מחדש בעורכי דין מצוינים"

ענת שיחור-אהרונסון | 6/12/2009 19:42 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
מספר ימים לאחר ההודעה הדרמטית של 25 עורכי דין במשרד רון גזית על עזיבתם את המשרד, מתאושש רון גזית מקצועית, מגייס עורכי דין חדשים, אך מתקשה להבין איך יכלו לעשות לו דבר כזה, מבחינה אנושית.

גזית כועס על הברוטאליות בה נעשה המהלך, אך יותר מכל הוא מאוכזב  ולא מאמין איך האנשים שסמך עליהם כאילו היו בניו, האנשים שבנה וטיפח אותם מיומם הראשון כעורכי דין, עשו לו פוץ'.

הופתעת?
"הופתעתי לחלוטין. זה נפל עלי כרעם ביום בהיר. מדובר בשלושה שותפים שהובילו את המהלך. שניים היו מתמחים שלי. אנשים שגידלתי מהסטאז', נתתי בהם אמון מלא באותה רמה שאני נותן בבני. זה כאילו הבן שלי ארז, הנכד של מוזי (ורטהיים, קרוב משפחה של גזית ע.ש.א) היה עושה לי דבר כזה".

רון גזית
רון גזית ראובן קסטרו
גזית מוסיף כי לכל אדם שמורה הזכות לקום וללכת, רק שלדעתו יש דרך נכונה לעשות זאת.

"גם אני עזבתי פעם שותף אחרי עשר שנים, את ישראל קנטור. באתי ואמרתי לו: 'ישראל כמה זמן אתה צריך? חצי שנה, שנה?', ישבנו וסגרנו הכל בהסכמה בצורה מסודרת. כאן הייתי בהלם נהגו בי בצורה לא אנושית. זה לא עניין משפטי, זה עניין של יחס אנושי מינימלי".

"כל אחד הלך למחלקה שלו, הציע לעורכי הדין לעזוב והבטיח הבטחות", טוען גזית. "הם פנו גם להנהלת החשבונות ולמזכירה האישית שלי. הם הציעו עוד 3,000 שקלים כדי שילכו אתם. הם חשבו לרוקן את הפירמה ולשאוב אותה לעצמם. זה לא קרה, כי למזלי לקוחות גדולים לא אוהבים פוץ'. עובדה שלקוחות העוגן נשארו אתי". כשגזית אומר לקוחות העוגן, הוא מתכוון לקוקה קולה, קשת, נביעות, רשות המיחזור ועוד.

איך לא שמת לב למה שמרחש במשרד שלך?
"נתתי בהם אמון מלא.  אני אדם שמאמין באנשים. אני גם לא חושב שאשתנה, המקרה הזה לא יהפוך אותי לחשדן ולא אאבד אמון באנשים. אני לא אגיד שזה קל. זה לא עובר אצלי בקלות, זו בהחלט לא מכה קטנה בכנף. אני עורך דין מאוד ממולח כשמדובר בתיקים שאני מנהל, אבל בכל הנוגע למשפחתי, חברי ושותפיי אני אחרת. אם חבר אומר לי שהוא זקוק כרגע למאה אלף שקלים - אני נותן מיד ולא מבקש קבלה". 


בונה מחדש את המשרד

גזית מנתח את המצב ומחלק את הדברים לשניים: את המשבר במשרד הוא רואה כאפיזודה חולפת. "אני בונה את המשרד מחדש. תוך 30 יום המשרד יתמלא מחדש בעורכי דין מצוינים" הוא אומר ומוסיף שקיבל "כמויות מטורפות  של שיחות מעורכי דין שרוצים להצטרף". לדבריו, מדובר במאות שיחות. הוא גם מציין שלא פנה מיוזמתו לאף עורך דין שעובד במשרד אחר.

"מה שהפתיע אותי זה שלא הכסף מדבר. הרבה אומרים 'אני מוכן להרוויח פחות, כי אני רואה פה הזדמנות'. הם מעדיפים את הפוטנציאל על פני תוספת של חצי אחוז כל שנתיים היכן שהם נמצאים כיום", הוא אומר.

"גורל המשרד מובטח", מצהיר גזית, "ויש מכתבים של לקוחות שנשארים. הם אמרו לי: 'מצדנו אתה אחראי לנו'.

זה לא שלא הייתי מעורב בכלל בתיקים. אני טיפלתי בהם בכל צומת מרכזי. תפקידי כראש המשרד הוא להיות 'ריין מייקר', כלומר להביא לקוחות ולהיות מעורב במשברים. בתביעות הייצוגיות אני זה שמנהל את המשאים ומתנים. אני מופיע וסוחף את בית המשפט. אלה היכולות שלי בליטיגציה. אני אדם שמתחבר לבני אדם. אחוז גבוה מהתיקים שלי נגמר בפשרות ולכן מאותו מקום שאני פועל בצד האנושי שם נפגעתי".

המישור השני הוא המישור בו גזית אומר כי הוא בודק את עצמו ובוחן איפה טעה. "אני לא עושה לעצמי הנחות. הכי קל להגיד: 'הם לא בסדר', אבל אני צריך לשאול את עצמי איפה אני הייתי לא בסדר. אני מתכונן לשבת איתם אחד אחד ולברר את הנקודה הזאת".

להגן על שמי הטוב

למה החלטת להגיב בתקשורת?
"אני מגן על שמי הטוב. עשיתי את זה אחרי היסוס גדול ולאחר שהתייעצתי עם חברים שמבינים בעניין. בהתחלה חשבתי 'כמה כבר רון גזית מעניין?'. ראיתי שהעניין הציבורי לא נגמר והפרסומים נגדי ממשיכים, שטוענים בין היתר שניהלתי את המשא ומתן למיזוג מאחורי הגב שלהם, אז אמרתי 'עד כאן'. גם לגבי גודל המשרד – לא רק שהוא לא קטן, הוא גדל השנה ב-20%".

מה קרה עם גורניצקי?
"זו ביצה שלא נולדה. לפני חצי שנה פנה אלי בסוף ישיבת דירקטוריון בנק המזרחי, עורך דין צבי אפרת מגורניצקי ואמר לי 'רון בוא נתמזג. התחומים של המשרדים שלנו מתאימים'. כל אחד מאיתנו הלך לבדוק מה העמדה במשרד שלו. אצלו רצו. ערכתי ישיבת שותפים במשרד שלנו. אני אמרתי שהעתיד נמצא במגה משרדים משום שלקוחות גדולים בארץ ובעיקר בחו"ל בוחרים את משרדי עורכי הדין שלהם לפי עשרת הגדולים. שותפי בני רוטנברג תמך והתלהב. הוא ואני מהווים ביחד 70% מהשותפות. איל שגיא אמר שהוא צריך לחשוב ושלושת האחרים התנגדו בנימוק שלא רוצים להיבלע במשרד גדול ולא יוכלו לבוא שם לידי ביטוי".

"סברתי שהם חושבים רק על עצמם ולא על טובת הפירמה שאני חושב שחובתי היא לקדם אותה. הפגישה הסתיימה בחילוקי דעות ולא הוסכם דבר. דיווחתי על הפגישה למורי מטלון (שותף במשרד גורניצקי, ע.ש.א) וסיכמנו בינינו שנבחן אלטרנטיבות ומספרים. עשינו את זה ביני לבינו באופן סודי כי אחרת לא יהיה מיזוג. העניין עלול היה לדלוף החוצה ולקוחות לא אוהבים לשמוע על משא ומתן למיזוגים כי הם חושבים שזה יוצר אי-יציבות".

"נפגשתי עם גורניצקי ארבע פעמים עד שלפני חודשיים הגענו למסקנה אחרי בדיקת המספרים, שאנחנו לא מסכימים וניתקנו מגע. אפילו הכנתי תוכנית מסודרת ביוזמתי להוסיף לכל אחד מהשותפים במשרדי אחוזים. זה נכון שבעבר בדקתי עם משרדים אחרים אפשרות למיזוג. זו דינמיקה שקיימת כל הזמן בשוק הזה. לא יכול להיות ש-20% מהשותפים ינהלו את המשרד. בכל זאת לבני ולי יש רוב".

ממשרד עמר רייטר, ז'אן, שגיא, כהן ושות' נמסר: "אין לדברים שחר. מאוד כואב לנו. מעבר לכך איננו מעוניינים לנהל את העניין מעל דפי העיתונות ולפיכך אין תגובה".

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

מדורים

  

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים