מיליון דולר בייבי: כמה עולה לגדל תינוק?
אין כמו ההתרגשות לקראת הילד הראשון, אך התוספת החדשה למשפחה מלווה בהוצאה משמעותית עוד לפני הלידה. מעריב עסקים בדק מה מציעות רשתות התינוקות לילד החדש - וגילה שהפערים בשוק גדולים
להורים לעתיד המגיעים לרשתות למוצרי תינוקות ממתינה "רשימת לידה", הכוללת עשרות רבות של מוצרים שעל ההורים לרכוש ולצייד בהם את הבית לקראת בוא התינוק.

בשלב זה מלווה לרוב בדעות חלוקות: יש המאמינים שהכנסת רהיטים ומוצרים הביתה בטרם נולד התינוק מביאה מזל רע, ויש הטוענים שהדבר דווקא מביא ברכה ומזל. כך או כך, את המוצרים ייאלצו ההורים לקנות בשלב זה או אחר - אך ספק אם יש צורך ממשי בכל אותם מוצרים, שמחיריהם מסתכמים באלפי שקלים לכל הפחות.
לצד ההתלבטות לגבי רשימת המוצרים, ההורים נאלצים באחרונה להתמודד גם עם הבחירה בין מותגים מוכרים ויקרים לבין מגוון המוצרים המיוצרים תחת מותג פרטי ברשתות השונות. השבוע, למשל, השיקה שילב מותג פרטי של מוצרי האכלה והזנה ללא ביספינול A, כחלק מהחלטתה האסטרטגית לפתח ולהרחיב את סל מוצריה ולחדור לקטגוריות נוספות.
בדוקטור בייבי התרחש התהליך ההפוך: הרשת החלה כמתמחה במוצרי המותג הפרטי שהיא מייצרת, אך באחרונה הורחב המגוון גם למותגים חיצוניים.
העלייה בגיל הזוגות הנישאים או המחליטים להביא ילד לעולם יצרה מציאות, שבה רוב ההורים המגיעים לרשתות הינם בני 35-25, חילוניים ודתיים. לדמוגרפיה יש משמעות: ברשתות מדווחים כי באזור המרכז מגיעים לסניפים 25% יותר קונים מאשר בשאר אזורי הארץ. בנוסף, לקוחות המרכז קונים סל לידה היקר ב-25% מסלי הלידה הנרכשים בשאר אזורי הארץ.
הורים טריים מוציאים על חבילת לידה 10,000-3,000 שקל בממוצע, והפריט בעל ההשפעה הגדולה ביותר על מחיר הסל הוא העגלה. המחיר של עגלה לתינוק שרק נולד מתחיל בכ-500 שקל - אך מאמיר במותגים הפופולריים עד לכ-6,000 שקל.

המותג הפרטי זוכה להצלחה במיוחד בקטגוריות הרהיטים, מוצרי הטקסטיל והביגוד הראשוני - בעוד שבמוצרים כמו עגלות, בקבוקים, מוצצים ומוצרי טואלטיקה ההורים עדיין נצמדים למותגים המוכרים. ריבוי המותגים, המותג הפרטי שמחזיקה כל רשת והמארזים בעלי ההרכבים השונים מקשים מאוד על ההורים להשוות בין המחירים בטרם יחליטו היכן לערוך את הקנייה לקראת בואו של התינוק.
בדיוק מסיבה זו בחרנו 15 פריטי חובה, שעל ההורים לרכוש או להשיג מקרובים ומחברים שתינוקם כבר גדל, ובחנו את מחיריהם ברשתות למוצרי תינוקות. כאמור, אין אחידות בין המוצרים מבחינת המותגים, אך השתדלנו שההשוואה תהיה בין מוצרים ברמה דומה.
הפערים הגדולים ביותר נמצאו במחירי המיטה, שידת ההחתלה, העגלה והסל-קל. אך גם מבחינת המראה החיצוני של המוצרים, לא תמיד ניתן היה להשוות בין מה שמוצע ברשת שילב וברשת מוצצים לבין דוקטור בייבי. יש לציין כי כל המחירים הם במסגרת חבילות לידה, והמוצרים עלולים להתייקר כאשר הם נרכשים בנפרד.
בשילב מציעים מיטה (דגם 11) בעלת תו תקן מעץ בוק מלא ועם מנגנון הורדת מעקה, במבחר צבעים, ב-1,149 שקל. לעומת זאת, בדוקטור בייבי מציעים מיטה בעלת תו תקן ב-799 שקל, ובמוצצים המחיר
גם שידת ההחתלה של שילב היא בעלת תו תקן וכוללת מעקה בטיחות ופטנט מעצורים למגירות, המונע את לכידת אצבעות התינוק. השידה מגיעה במגוון צבעים ועולה ברשת 1,249 שקל - בעוד שבדוקטור בייבי גובים עבור שידה בסיסית 599 שקל, ובמוצצים גובים 529 שקל. בעת ההזמנה יש לוודא שהמיטה והשידה הן בעלות תו תקן.
בקטגוריית העגלות מציעה שילב עגלה רגילה, עגלה דו-שימושית המשמשת גם כטיולון ועגלת שכיבה מגיל הלידה עד גיל 3 של מותג קפלה במחיר 999 שקל. במוצצים מציעים עגלת "מטאל קרוס" עם סל-קל ובסיס ב-1,090 שקל. מחיר עגלה ברשת דוקטור בייבי הוא 749 שקל.
הסל-קל היקר יותר מוצע במוצצים, הגובה עבורו 459 שקל, בעוד שבשילב סל-קל בטיחותי של אינגלזינה דגם האגי, התואם לעגלה ועומד בתקן אירופי, עולה 399 שקל לרוכשים חבילת לידה. בדוקטור בייבי תמצאו סל-קל ב-239 שקל.
מחירי המזרנים - הפריט שיש להקדיש לו את מרב תשומת הלב מבחינת האיכות והבטיחות - נעים בין 189 שקל במוצצים ל-249 שקל בשילב ו-239 בדוקטור בייבי. מחירה של אמבטיית פלסטיק הניצבת על מעמד נע בין 129 שקל במוצצים לבין 179 שקל בדוקטור בייבי, ושילב נמצאת באמצע וגובה 150 שקל עבור מזרן.
הכתבה המלאה מתפרסמת בעסקים שישי