נפגעת בתאונת דרכים? חברת הביטוח לא יכולה לאלץ אותך לעבור שיקום

עובד בכביש נפגע בתאונת פגע וברח. במוסד לביטוח לאומי המליצו לו לפנות לעבודות בתחום של הוראת נהיגה או דפוס, אולם הוא סירב ופנה ללימודים. חברת הביטוח סירבה לפצות אותו בגין התקופה, אולם ביהמ"ש פסק לו פיצוי בסכום של 2.2 מיליון שקל

עו''ד גיל בן ארי | 22/8/2009 9:08 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
חברת הביטוח לא יכולה לאלץ נפגע תאונת דרכים לעבור שיקום שאינו חפץ בו, אולם עליה לשלם לו את מלוא הפיצוי המגיע לו - כך קבע באחרונה בית המשפט העליון, שקיבל את ערעורו של מ' - מנהל עבודה שנפגע בתאונת פגע וברח בעת עבודתו.

מ' תבע את חברת הביטוח על הפיצויים הנמוכים שנפסקו לו, בעיקר בהיבט של הפסד השתכרות והוצאות דיור. באמצעות בא כוחו עו"ד גיל בן ארי, הוא דרש להוסיף עוד חצי מיליון שקל לסכום שפסק בית המשפט המחוזי לפני שלוש שנים. הערעור של מ' התקבל ובית המשפט פסק למ' פיצוי בגובה 2.2 מליון שקל.

תחילת הפרשה בשנת 1997, אז נפגע מ' בתאונת דרכים כשאופנוען דרס אותו ונמלט. הוא נפגע בקרסול רגל שמאל והמוסד לביטוח לאומי קבע לו נכות רפואית בשיעור של 20%. עד לתאונה הא עבד כמנהל עבודה בתחום סלילת דרכים, אולם בשל פגיעתו היה חייב לעבור שיקום ולהחליף מקצוע.

מ', שהחליט להמשיך ולעסוק בתחום הבניה, השלים בגיל 33 השלים בגרויות ולאחר מכן נרשם ללימודי הנדסאות בניין, אותם השלים בהצלחה. תקופת הלימודים יחד עם התקופה בה חיפש עבודה, נמשכה מעל 4 שנים.

מ' בחר במסלול זה למרות שבמחלקת השיקום של המוסד לביטוח לאומי המליצו לו לפנות לעבודות בתחום של הוראת נהיגה או דפוס. קרנית שמפצה נפגעי תאונת דרכים בתאונות פגע וברח, סירבה לממן את עלות הלימודים
ולשלם את הפסדי השכר שנגרמו לו במהלך התקופה. מ' שעד לתאונה התגורר בבניין ללא מעלית דרש לפצותו גם בגין עלות מעבר דירה לבניין עם מעלית, מאחר שקרנית סירבה גם לממן את הוצאות מעבר הדירה.

בפסק הדין שהתקבל בבית המשפט המחוזי לפני כ-3 שנים, קבעה השופטת דבורה פלפל, כי אי אפשר לכפות על אדם לעסוק במקצועות שהוא לא מוצא בהם עניין או סיפוק. עוד היא קבעה, כי בריאותו של אדם הנה מכלול של גוף ונפש וכי יש להביא בחשבון את רצון האדם המשפיע על היות נפשו בריאה. בהתאם נספק, כי התובע פעל במתחם הסבירות להקטנת הנזק כאשר ביקש למצוא עבודה שיאהב.

למרות זאת, השופטת לא פסקה למ' פיצויים על כל התקופה בה לא עבד, אלא החליטה לפסוק לו פיצויים לפי הנכות הרפואית-תפקודית שלו, שעמדה רוב הזמן על 30%. למ' נפסקו פיצויים בגובה 1.7 מיליון של בגין הפסדיו, לרבות כ-400 אלף שקל בעבור מעבר למגורים בדירה בבניין עם מעלית.

גם מ' וגם קרנית ערערו על פסק הדין. בעוד שהערעור של קרנית נדחה, זה של מ' התקבל וכאמור, בית המשפט העליון הוסיף כחצי מליון שקל לפיצויים וקבע את נזקו של מ' על כ-2.2 מליון שקל.

על חברת הביטוח לשלם לנפגע את עלויות הלימודים במקצוע בו בחר וכן את מלוא המשכורות שהרוויח עד לסיום השלמת הלימודים בשיקום המקצועי וכן עד למציאת עבודה-
כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

מדורים

  

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים