עוכב הליך העברת המניות של רייפמן
ניצחון זמני לאלי רייפמן: הדיון בבקשת המנהל במיוחד לביזיון בית המשפט נדחה עד להחלטה בערעור שהגיש רייפמן על העברת מניותיו באמבלייז למנהל המיוחד. בינתיים מניות אמבלייז בידי רייפמן

אלי רייפמן תצלום: חן גלילי
רייפמן מייסד אמבלייז, החייב כ-60 מיליון דולר, מבקש לערער על הצו המורה על העברת מניותיו באמבלייז לידי המנהל המיוחד בטענה, כי העברת המניות לנאמן שזהותו ידועה עלולה לסכן את חייו (של רייפמן).
זאת, מאחר שחלק מנושיו, שאינם מאמינים בדרכי משפט, יאבדו את הצורך לשמור על גופו ובריאותו של רייפמן כמי שיודע את זהות המחזיקים כעת בנאמנות את מניותיו באמבלייז. רייפמן אמר בעבר כי יעדיף לשבת בכלא מאשר להוציא מידיו את מניות אמבלייז.
"העובדה כי המניות של המערער מוחזקות בנאמנות אצל נאמנים אשר זהותם אינה ידועה (ויודגש, רשימת 41 נאמנים אלה מצויה אצל המנהל המיוחד), היא שמגינה על חייו של המערער מפני חלק מהנושים, אשר לאו דווקא מאמינים בדרכי משפט או במנהל המיוחד.
ככל שייחשף מיקום המניות,
יבינו אותם נושים כיצד יוכלו להעבירן ולא יהיה להם עוד צורך להימנע מפגיעה בגופו של המערער".
באמצעות עורכי הדין דורון אפיק ושלומי תורג'מן טען רייפמן, כי "בניגוד לאווירה הציבורית אשר נוצרה, רייפמן לא לווה כספים ממקורות פליליים ובטח שלא כדי לממן חובות אישיים או לממן אורח חיים בזבזני, אלא לווה כספים מאנשים פרטיים וגורמי מימון חוץ בנקאיים ברישיון כדי לממן הגנה על אלפי עובדים ובעלי מניות של חברה ציבורית המצויה במאבק שליטה, כאשר המנסים להשתלט מצהירים בפי כל על כוונותיהם לרוקן את החברה מנכסיה על חשבון העובדים ובעלי המניות".
כמו כן נטען כי משמעות הצו להעברת המניות למנהל המיוחד היא חשיפת החברה למאבק שליטה אלים נוסף אשר תוצאתו פגיעה בקופת הכינוס.
אותם אנשים אשר ניסו להשתלט על החברה והצהירו כי מטרת ההשתלטות היא פירוק החברה ופיטורי אלפי עובדים בישראל כבר הודיעו בתקשורת כי הם רואים בהליך הכינוס הזדמנות חוזרת להשתלטות על החברה.
יש לציין, כי חברות הבת של החברה הן כיום ספק השירותים המרכזי ביותר במדינת ישראל למרבית הבנקים, חברות הביטוח ומשרדי הממשלה.