חברות התרופות מנסות להשפיע על הרפורמה במערכת הבריאות בארה"ב
חברות בתחום הבריאות מוציאות מיליוני דולרים ושולחות צבא של לוביסטים במטרה לקנות קולות בקונגרס האמריקאי בתגובה לרפורמה הרחבה שמתכנן אובמה במערכת הבריאות האמריקאית
כזכור, הנשיא ברק אובמה, דחק את המחוקקים לנסח חקיקה שתרסן את ההוצאות, תשפר את הטיפולים ותרחיב את הכיסוי הביטוח עבור 46 מיליון האמריקאים שאינם מבוטחים. ככל שהתקדם הדיון, התרומות לקמפיינים השונים זינקו ומאות לוביסטים הציפו את מסדרונות הממשל ועמדו בתור כדי להיפגש עם המחוקקים ולשוחח איתם.
יצרניות של תרופות, רופאים, חברות ביטוח ובתי חולים ממשיכות לפתוח את ארנקיהם. נכון לעכשיו, הן מוציאות כמיליון דולר ליום על קניית קולות במאבק הפוליטי הגובר, במה שנראה כרפורמה הרחבה ביותר בחוקי הבריאות מזה עשורים. מנתונים של המרכז לפוליטיקה אחראית עולה, כי ההוצאות של החברות והקבוצות בתחום הבריאות על קידום האג'נדה שלהן, הגיעו ברבעון השני לשיא של 133 מיליון דולר בחודשים
אפריל- יוני.
את הדרך הובילו יצרניות התרופות: איגוד יצרניות ומפתחות התרופות של ארצות הברית הוציא 6.1 מיליון דולר ברבעון האחרון למען קידום האינטרסים שלו. גם יצרניות התרופות בעצמן וחברות הביטוח הזרימו כספים לקידום הצד שלהן בדיון. פייזר, למשל, העלתה את הוצאותיה בנושא מ-5.3 מיליון דולר ברבעון הראשון ל-5.6 מיליון דולר ברבעון השני, ואיגוד הרופאים הוציא 3.8 מיליון דולר.
חברות התרופות וחברות הביטוח מספקות גם תרומות נדיבות לקמפיינים של חברי הקונגרס: 5 מתוך 10 התורמים המובילים של יו"ר ועדת הכספים של הסנאט, מקס בוכוס, המשחק תפקיד מכריע במגעים בענף הבריאות, היו בשנים האחרונות חברות תרופות או חברות ביטוח.
קואליציה של דמוקרטים שמרניים, שקולותיהם צפויים להיות הקולות הקובעים בדיון, רשמו גם הם זינוק בתרומות על רקע העלייה בחשיבות שלהם בדיון."כסף מספק גישה, וגישה היא שם המשחק – היא מאפשרת לך לשבת ליד השולחן, להעלות הצעות ולנסות לבטל חוקים שאתה לא אוהב", מסר ביל בוזנברג, מנהל המרכז להגינות ציבורית.