מנכ"ל דן אנד ברדסטריט: "כ-65 אלף עסקים עדיין נמצאים בסכנת סגירה"
מנתונים שמפרסמת החברה עולה תמונת מצב עגומה: כל עסק שלישי בענף המסעדות והפאבים נמצא בסכנת סגירה מיידית. ראובן קובנט: "פאניקת המשבר מאחורינו, אבל עדיין מוקדם לדבר על התאוששות"
על פי הנתונים המסכמים את המחצית הראשונה של 2009, ענף המסעדות והפאבים הוא הענף המסוכן ביותר - רמת הסיכון בו עומדת על 29%, כך שכמעט כל עסק שלישי בענף נמצא בסכנת סגירה. גם ענף חנויות המזון (חנויות מכולת, ירקות ודגים) מסוכן ביותר - כ-26.7% מהעסקים בענף זה נמצאים בסכנת סגירה מיידית.
מהנתונים על רמת הסיכון הממוצעת בכלל המשק עולה כי 14.2% מסך העסקים נמצאים כיום ברמת סיכון גבוהה. לדברי כלכלני החברה, מדובר בירידה קלה של אחוז הסיכון הממוצע במשק לעומת תחילת 2009 - אז עמד שיעור העסקים המסוכנים על כ-15%. עם זאת, לעומת התקופה המקבילה אשתקד מדובר בעלייה.
עוד עולה מהנתונים, כי במחצית הראשונה של השנה ענף חנויות המזון היה הענף עם מוסר התשלומים הגרוע ביותר במשק - כ-67% מהעסקאות בענף התבצעו תוך פיגור בתשלומים. המשמעות: רק אחת מתוך 3 עסקאות משולמת בזמן. לשם השוואה, בתקופה המקבילה אתשקד רק כ-20% מהעסקאות בענף נעשו תוך פיגור בתשלומים.
ענף נוסף בו נרשמה החמרה משמעותית בתחום מוסר התשלומים, הוא ענף בתי מלון ושירותי הארחה. מהנתונים עולה, כי 23.4% מהעסקאות בענף זה מתבצעות תוך פיגור בתשלומים (כלומר, רק אחת מתוך 4 עסקאות משולמת בפיגור).
שיעור העסקאות המתבצעות תוך כדי פיגור בתשלומים בכלל המשק עומד כיום על כ-24%, זאת לעומת 11.3% אשתקד.
מתחילת המשבר, מרבית חברות ההיי-טק בישראל פיטרו עובדים, ומספר המפוטרים בענף מתקרב כיום לכ-7,000 איש.
"הענף, שהוא אחד מענפי הייצוא העיקריים ומנוע הצמיחה של המשק, סובל פגיעה כפולה", מסבירים בחברה, "הירידה העולמית בביקושים פוגעת בהיקפי היצוא וירידת ערך הדולר פוגעת בהיקף ההכנסות מיצוא. עדיין יש סכנה אמיתית לסיכויי ההישרדות של חלק מהיצואנים במשק, ובראשם יצואני ההיי-טק".
לסיכום אומר קובנט, "הנתונים שאנחנו מציגים היום אינם מבשרים על שינוי מגמה בשלב זה, אלא על שינוי כיוון בתודעה של החברות במשק. במילים אחרות: אנחנו רואים מעבר מניהול שהתבסס על 'פאניקת המשבר' לניהול רציונלי יותר".







נא להמתין לטעינת התגובות





