הצניחה הגדולה של הדולר

פרויקט מיוחד: הכל על ירידת הדולר, וכל העצות כיצד לשרוד אותה - וגם להרוויח. לפדות פיקדונות דולריים? להתחייב על חוזה שכירות? למחזר את המשכנתא? להצמיד את ההלוואות לשקל? כל הפתרונות - לאופטימיים ולסולידיים

שגית פסטמן ויוסי גרינשטיין | 29/7/2009 6:17 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
הדולר ממשיך לצלול במהירות: שער הדולר היציג צנח אתמול בכ-0.79%, והגיע לכ-3.781 שקלים - השער הנמוך ביותר מתחילת 2009.

בכך השלים שער הדולר ירידה של 2.6% בכ-3 ימים וכ-5.3% תוך שבועיים. ההערכות הן כי שער הדולר ימשיך לרדת גם בימים הבאים, לכיוון 3.70 שקלים.
 
דולרים
דולרים SXC

ירידת הדולר מזמנת באופן טבעי שאלות, כמו כיצד מתמודדים עם ירידת ערך המטבע האמריקאי, מי המרוויח ומי המפסיד וכיצד או האם כדאי לערוך שינויים בחסכונות, בהלוואות או בתיק ההשקעות שלנו.

על כך אין תשובה, שכן כל אחד מאיתנו חשוף באופן שונה לדולר. אך ישנם כמה כללים שכדאי להכיר - ולהיערך אליהם בהתאם.
פיקדונות דולריים

למי שיש פיקדונות דולריים, נראה שלא כדאי למשוך אותם ולעבור למסלולים שקליים, על אף החשש שהדולר ימשיך לצלול ויגרום להפסדים נוספים.

ההיגיון שעומד מאחורי ההמלצה הוא שברוב המקרים, שבירת פיקדון טרם זמנו גוררת קנס בצורת אובדן מרבית הריבית. על כן לא כדאי למהר לשבור אותו, כי יכול להיות שעד סוף התקופה של הפיקדון

- הדולר כבר יהיה גבוה יותר. בקיצור, עדיף לחרוק שיניים ולהישאר.

אם אתם אופטימיים אמיתיים, יכול להיות שירידת הדולר היא הזדמנות עבורכם להשקעה לעתיד. השוק משופע באפשרויות השקעה - פיקדונות שקליים הצמודים לדולר, פיקדונות דולריים טהורים, פיקדונות מובנים על הדולר, אג"ח צמודות מט"ח וקרנות נאמנות דולריות.

משכנתאות

כשבוחנים את שוק המשכנתאות בישראל, מסתבר שירידת הדולר דווקא מיטיבה עם לוקחי ההלוואות מסוג זה.

על כך מעיד עמית קמינסקי, מנכ"ל AMG משכנתאות: "ירידת הדולר תביא בעקיפין לירידת המדד. צעד זה אמור להקל על לוקחי המשכנתאות, שלקחו לרוב הלוואה צמודה למדד. מי שלקח משכנתא צמודה לדולר - על אחת כמה וכמה הרוויח עכשיו, כשהדולר בשפל".

קמינסקי מוסיף כי זה הזמן לחשוב על מיחזור ההלוואה, "כי בזמן פירעונה תצטרכו לשלם פחות כסף לבנק, בשל הדולר הנמוך".

במספרים ניתן לראות זאת בקלות: לווה שלקח הלוואה של 100 אלף דולר במרץ 2009 בשער של 4.2 שקלים לדולר, לקח הלוואה בערך שקלי של 420 אלף שקל.

ירידת שער הדולר לרמה של היום יצרה מצב שבו אותם 100 אלף דולר שווים כיום רק 380 אלף שקל, ירידה של 40 אלף שקל מהקרן.

אם ימיר את ההלוואה להלוואה צמודה לשקל (פריים או צמוד מדד), או יסלק את ההלוואה - הוא יעשה זאת על-פי חוב לבנק של 380 אלף שקל בלבד.

לחלופין, אם יחליט להשאיר את ההלוואה במסלול הדולרי, הוא ייהנה לדברי קמינסקי, מירידה של 232 שקל בהחזר החודשי.

באופן כללי, הלוואות דולריות רגילות כדאי עכשיו להחזיר, ולשקול לעשות זאת אפילו באמצעות הלוואות שקליות - שזולות יותר עכשיו עקב ירידת הריבית בחודשים האחרונים.

עיסקאות מרובות תשלומים

עם זאת, בענפים רבים ישנה חשיפה לסיכונים פיננסיים בעקבות ירידת הדולר. לכן, מי שעושה היום עיסקה בדולרים עלול להידרש להוסיף כמה אחוזים לסכום הרכישה המקורי אם הדולר יעלה בהמשך - כאשר יבוצעו חלקים נוספים של התשלום.

אחת הדרכים להגן על השקעות ועיסקאות התלויות בשער הדולר היא באמצעות עסקת פורוורד (FORWARD), המבוצעת באמצעות הבנקים וחברות פרטיות.

במקרה הזה מקבעים את השער הנוכחי של הדולר מול השקל, עד לתאריך עתידי כלשהו. מובן שרכישת הגנה מהסוג הזה על השער הדולרי המוגדר ליום התשלום תלווה בפרמיה יחסית.

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

מדורים

  

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים