מהיום: קנס על בזבוז מים
ההיטל על צריכת יתר של מים צפוי לחול רטרואקטיבית מהיום. המשמעות: החשבון יתפח משמעותית, ובמיוחד זה של בעלי הגינות. חרגתם ממכסת הצריכה המותרת? על כל קוב מים נוסף תשלמו 20 שקל

רשות המים מנסה לטפל במחסור המים, ובוחרת לטפל בבעיית הבזבוז על ידי הטלת מס גבוה במיוחד על אלו שיצרכו מים בכמות הגדולה מן הדרוש. לפי רשות המים, המס החדש יהווה כלי אפקטיבי לצמצום הצריכה בקרב ציבור הצרכנים "הכבדים": מחזיקי גינות פרטיות ובריכות, או מי שמפריזים בשימוש במים ללא הצדקה.
להערכת מנהל רשות המים אורי שני, הדבר יביא לחסכון של שישה מיליון קוב מים בשנה. אלא שהכסף שיכניס היטל זה - המוערך בסכום של בין חצי מיליארד למיליארד שקל - לא יחזור לצרכן באמצעות שדרוג מערכות הולכת המים והפקתם, אלא ייכנס לקופת האוצר כמו כל ההכנסות ממסים.
בחשבון המים שקדם להיטל היו שלושה תעריפים: מחיר שמונת הקובים הראשונים לדירה בת ארבע נפשות נקב על כ-4.2 שקלים לקוב ( "תעריף א" ), שבעת הקובים הבאים עלו כשישה שקלים לקוב ( "תעריף ב" ), ומחיר המים שמעבר לכך הגיע לכ-7.8 שקל לקוב ( "תעריף ג" ). על כל נפש נוספת מעבר לארבע הראשונות קיבלה כל משפחת עוד שלושה קוב ל"תעריף א".
בחוק שמבקשת הממשלה לאשר הוכרזו המים ב"תעריף ג" כצריכת יתר, והוטל עליהם קנס בסך 20 שקל לקוב, בנוסף ל-7.8 המשולמים כיום.
כך, משפחה בת ארבע נפשות, הצורכת צריכה ממוצעת למשפחה עירונית של 20 קוב לחודש, תגלה בחשבון המים הבא שלה הוצאה חודשית נוספת של 100 שקל, וזינוק של 64% בחשבון הכולל.
לאור כל זאת, צריכה כל משפחה שבביתה יותר מארבע נפשות לבדוק את חשבון המים ולוודא שהצריכה מחושבת על פי מספר הנפשות הנכון.
באין מידע אחר שהתקבל מהמשפחה, נוהגת העירייה להניח שבבית יש ארבע נפשות בלבד ובהתאם לכך תחושב מכסת המים הפטורה מהיטל. הנפגעים העיקריים מההיטל, עם זאת, צפויים להיות בעלי הגינות הפרטיות - שייאלצו לבחור בין ייבוש הגינה לתשלום הקנס.