כל גלידרייה רביעית בסכנת סגירה

דן אנד ברדסטריט: למיתון במשק תהיה השפעה על שוק הגלידות. הצרכן הישראלי צפוי לצמצם את הביקושים למותגים יוקרתיים ולהגדיל הביקוש למוצרים פשוטים

nrg מעריב | 24/6/2009 10:42 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
השפעות המיתון במשק מגיעות גם לענף הגלידות הישראלי, שצפוי לרשום ירידה במכירות לעומת שנים קודמות: מכירות הגלידות בישראל ינועו השנה בין 950 מיליון שקל למיליארד שקל -  כך מוסרים היום (ד') כלכלני דן אנד ברדסטריט.
 
אוכלות גלידה
אוכלות גלידה SXC

בחברה מוסיפים, כי השפעות המיתון צפויות להתבטא גם בפגיעה במכירות של מותגי הגלידה היוקרתיים, לעומת הגדלת הביקושים למוצרים פשוטים יותר.

לפי דן אנד ברדסטריט, שיעורי הצמיחה הממוצעים בענף הגלידה בישראל עמדו בשנים האחרונות על 6%-4%, ובעשור האחרון גדלו המכירות בכ-420%. "רק בקיץ אוכלים בישראל בממוצע כ-20 מיליון ליטרים של גלידה", אומרים בדן אנד ברדסטריט.

עם זאת, מכירות הגלידה בישראל נחשבות לנמוכות בהשוואה עולמית: "ישראלי צורך בממוצע כ-8 ליטרים גלידה בשנה, בעוד שעמיתו האירופאי צורך כ-15 ליטר בשנה, למרות הבדלי מזג האוויר", אומרים בחברה. "האמריקאים נחשבים לצרכני הגלידה הגדולים ביותר - עם צריכה שנתית ממוצעת של 20 ליטר גלידה לנפש".

עוד מציינים בחברה, מספר המועסקים בענף הגלידות עומד על כ-12 אלף עובדים: כ-8,000 עובדים מועסקים ישירות בתחום הייצור ועוד 4,000 בגלידריות שונות. כן עולה מהנתונים, כי שליש ממכירות הגלידה בישראל מתבצעות בברשתות השיווק השונות, מחצית נוספת בגלידריות, פיצוציות וקיוסקים, והשאר במקומות כמו בתי קפה ומסעדות.
השחקניות העיקריות בשוק: שטראוס ונסטלה

לדברי כלכלני דן אנד ברדסטריט, היצרנית העיקרית בשוק הגלידות בישראל היא שטראוס, שמייצרת כמחצית מכלל הגלידות הנמכרות בישראל. השחקנית השנייה בגודלה היא נסטלה, המייצרת כשליש מכלל הגלידות. השלישית בגודלה היא חברת פלדמן, ואחריה ממוקמים יצרנים אחרים קטנים יחסית.

עוד נמסר, כי מדד הסיכון העסקי (יכולת השרידות העסקית של חברה) בשוק נחלק לשניים. בתחום הייצור - הסיכון נמוך יחסית ועומד על פחות מהממוצע הכללי במשק (העומד על 15.2%).

בתחום השיווק הקמעונאי לעומת זאת, התמונה שונה ולדברי הכלכלנים, מדובר בסיכון העסקי גבוה יחסית. מהנתוני עולה, כי 25% מהגלדריות

נמצאות ברמת סיכון גבוהה, כלומר: כל גלידריה רביעית נמצאת בסיכון גבוה. 

"המיתון הכלכלי פגע בענפים הפועלים בתחום המזון והוביל לסגירתם של בתי קפה ומסעדות. עובדה זו פגעה גם בצריכת הגלידות ותוצרי הנלווה והשפיעה לרעה על רמת הסיכון בענף", אומרים בדן אנד ברדסטריט.

עם זאת, כלכלני החברה מוסרים ,כי מוסר התשלומים בענף הגלידות נמצא ברמה גבוהה יחסית לכלל המשק, הן בתחום הייצור והן בקרב הגלידריות: כ-10% מכלל העסקאות הקשורות לייצור גלידות משולמות בפיגור וכ-13% מהעסקאות בתחום המכירות הקמעונאיות משולמות בפיגור - מספרים הנמוכים בהרבה מהממוצע הכללי במשק.

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

עוד ב''צרכנות''

מדורים

  

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים