בן אליעזר אופטימי: נתונים מעודדים משרות התעסוקה במאי
במסיבת עיתונאים שקיים היום (ב') אמר שר התמ"ת כי עדיין לא מדובר בירידה באבטלה - אך מסתמנת עלייה בביקוש לעובדים וגם בהשמת עובדים. "לאנשי ההיי-טק יורד סוף סוף האסימון - הם מתחילים להתפשר על עבודות פחות מכניסות"
השר ציין, כי יוסי פרחי, מנהל שרות התעסוקה, מסר לו כי מסתמנים נתונים מעודדים בתחום התעסוקה בחודש מאי. בן אליעזר הוסיף, כי בימים אלה מעבדים את הנתונים, ובעוד מספר ימים ניתן יהיה להסיק מסקנות.

לדבריו, בשלב זה לא מדובר אמנם בירידה באבטלה, אך כנראה שמדובר בעלייה בביקושים של מקומות עבודה ועלייה בקליטת עובדים.
"לאנשי ההיי-טק יורד סוף סוף האסימן והם מבינים, שנגמרו המשכורות של 30-40 אלף שקל, מכונית צמודה וקוטג'. עכשיו הם מתחילים להתפשר גם על עבודות פחות מכניסות ובאים להכשרות מקצעויות", אמר כבן אליעזר, בהמסמך על התרשמותו מסיוריו בלשכות התעסוקה.
מנהל מרכז ההשקעות במשרד, רואה חשבון חזי צאיג, הציג היום את הישגי "מסלול התעסוקה" של המרכז: המרכז אישר לאחרונה 78 בקשות לסיוע על מנת לעודד השקעות במשק, וצירוף של כ-1,700 עובדים נוספים למעגל העבודה.
תוכנית זו שמה דגש על קליטת עובדים באזורים בעלי עדיפות לאומית בכלל ובפריפריה בפרט, ולקליטת עובדים ממגזרים ששיעור השתתפותם בתעסוקה נמוך, בעיקר חרדים ומיעוטים. הסיוע ניתן באמצעות השתתפות בשכר העובדים, מ-10% ועד 35%. בין הענפים העיקריים שהגישו בקשות: בתי תוכנה, שירותי מחשוב, מרכזי תמיכה טלפוני ('קולסנטר') ומוצרי מזון.
"אנו מקוים כי עם אישור התקציב והקצאת 450 מליון שקל לחוק עידוד השקעות הון, נוכל לאשר מאות בקשות הנמצאות במערכת, מה שיביא להעסקתם של אלפי עובדים באופן ישיר ועקיף באזורי פריפריה", מסר צאיג.
"אני מברך את מרכז ההשקעות בראשות צאיג על העבודה היפה והמהירה שנעשתה, שתביא לתוצאה
עוד ציין השר: "הגידול בבקשות שמגיעות בשבועות האחרונים לסיוע של מרכז ההשקעות, הן במסלול תעסוקה והן במסלולי ההשקעות, מעיד באופן ישיר על התעוררות חיובית בפעילות המשק הישראלי ועל חזרה של ביקושים בחו"ל לתוצרת ישראלית".
במגזר המיעוטים אושרו 38 בקשות בהיקף תמיכה של כ-40 מיליון שקל - מה שיביא לדבריו לקליטת כ-830 עובדים חדשים. כך לדוגמא,באזור התעשייה תפן אושרה לחברת "באבקום סנטרס בע"מ" הקמת מרכז תמיכה טלפוני בהיקף תמיכה של כ-13 מיליון שקל. המרכז יעסיק כ-230 עובדים ממגזר המיעוטים בעלות שכר ממוצעת של כ-7,400 שקל.