גרור את לוגו מעריב אל סימן הבית שבסרגל הכלים בראש הדפדפן
  1. גרור את לוגו מעריב אל סימן הבית שבסרגל הכלים בראש הדפדפן (ראה תמונה).
  2. בחר "כן" (או Yes) בתיבת הדו-שיח שמופיעה.
  3. זהו, סיימת!

סגור


העולם בכף ידכם

שתי טכנולוגיות חדשות מאיימות להעלות עובש על אוסף הדיסקים והסרטים שלכם. די.וי.די בעל נפח של ‭10,000 GB‬ הוא כבר לא חלום, והוא צפוי להגיע לשוק בעוד כ-5 שנים. בשנה הבאה נוכל כבר לראות דיסקים בנפח "צנוע" יותר, של ‭500 GB‬. חשבו על זה: 2 מיליון תמונות, 100 אלף שירים או ‭2,000‬ סרטים - בדיסק אחד בלבד. הקץ למדפים בסלון?

אלכס דורון | 31/5/2009 8:02 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
מה דעתכם על די.וי.די אחד בלבד, במקום ספרייה שלמה שתופסת היום ארון ועשרות מדפים? די.וי.די אחד שלתוכו צרבתם ‭2,000‬ סרטי קולנוע באורך מלא, 100 אלף שירים, או 2 מיליון תמונות? זו לא שאיפה מופרכת.

מדענים מהמרכז למיקרו-פוטוניקה באוניברסיטת סווינברן שבאוסטרליה, הודיעו בימים אלו כי השיגו פריצת דרך טכנולוגית בכושר האחסון של מידע דיגיטלי - והדיסק המהפכני שהם יצרו מבשר את העתיד. מדובר בדיסק עתידני, הדור הבא של הדי.וי.די, שמתאפיין ביכולת אחסון בלתי נתפסת כמעט.

הטכנולוגיה שהדיסק נוצר בה עושה שימוש מתקדם בתכונות הפיזיקליות של אורכי גל האור, ומנצלת עד תומה את שטח הדיסק עצמו. צריך רק להמתין 5 שנים נוספות כדי שהאולטרה-די.וי.די יגיע לשוק כמוצר צרכני.

מובן שאז יהיה גם צורך בנגן, או קורא דיסקים אופטי, מסוג חדיש יותר מזה הקיים כיום - אבל זו כבר בעיה משנית ויש גם מי שהחל "לשבור את הראש" לגביה.

לדיסק חשיבות רבה לא רק בתחום אחסון המידע הביתי - אלא גם לצרכים רפואיים (כתצלומי MRI או רנטגן‭,(‬ פיננסיים, צבאיים או ביטחוניים. כדי להבין עד כמה גדול האולטרה-די.וי.די, נזכיר כי נפח של די.וי.די רגיל הוא רק ‭.5 GB‬ פעם זה נראה לנו המון.
 
כבר לא חלום - די.וי.די אחד שעליו הכל
כבר לא חלום - די.וי.די אחד שעליו הכל ג'ופיטר אימג'ס
 
הדי.וי.די המתקדם יותר, ה”בלו-ריי‭,”‬ שאמור להחליף בתקופה הקרובה מאוד את הקיימים עתה בשוק, כבר מיועד לאחסן ‭25 GB‬ וגם ‭.50 GB‬ דיסק אחד מסוג זה יהיה שווה ערך ביכולת האחסון שלו ל-10 דיסקים מהדור הישן.

אחסון כה מסיבי דרוש בשל העידן החדש המתדפק לו בדלתנו, עידן הטלוויזיה בתלת-ממד וההיי דיפינישן ‭.(HD)‬ אך גם הבלו-ריי לא מסוגל בכלל להתחרות באולטרה די.וי. די, שנפח האחסון שלו יהיה ‭.10,000 GB‬
מידע רפואי אינסופי

"יצרנו כבר אב-טיפוס", התגאה ראש צוות הפיתוח, פרופ’ מין גו. הצוות גם מסר כי כבר חתם הסכם עם חברת סמסונג, שתשתף פעולה בפיתוח נגן מתאים עבור הדיסק החדש, בתקווה שזה יקדם את הבאתו לשוק הצרכני. המטרה היא שזה יהיה מוצר זול, פשוט לשימוש ומתאים לכל נפש.

בסוף אפריל הודיע גם צוות פיתוח של ג’נרל אלקטריק על כך שהוא פיתח טכנולוגיה מתקדמת (אחרת),‬ של אחסון "הולוגרפי תלת מימדי", של מידע דיגיטלי בכמויות ענק. בדיסק יחיד שכזה ניתן לצרוב את המידע השמור ב-100 די.וי.די הקיימים כיום.

ישנם הבדלים ברורים בין שתי הטכנולוגיות - האוסטרלית והאמריקאית. הדיסק העתידי האוסטרלי יהיה בממדים ובעובי של הדי.וי.די המוכר, הפופולרי כיום. בתוכו, עם זאת, אצור חידוש מתחום הננו-טכנולוגיה: בנוסף לשתי השכבות המשמשות כיום לצריבת המידע לדיסק, הוסיפו האוסטרלים חלקיקים זעירים מאוד של זהב בממדים מיקרוניים, שכלל לא ניתן לראותם בעין, במבנה גיאומטרי ייחודי. כך השיגו המדענים יכולת אחסון מידע גדולה פי ‭2,000‬ מיכולת האחסון של

הדי.וי.די הרגיל.

הטכנולוגיה של ג’נרל אלקטריק מבוססת על צריבה וקריאה של הולוגרמות. בשלב זה מדובר במוצר מעבדה - שקצר הצלחה מרשימה בניסויים. גם כאן מדובר בהתקדמות גדולה בתחום האופטיקה, שמבשרת את העתיד עם השלכות יישומיות מסחריות ומדעיות, ומעל לכל - צרכניות. "אנחנו מכוונים את הדי.וי.די ההולוגרפי לשיווק המוני", הדגישו המפתחים.

אחסון מידע הולוגרפי מבוסס על תהליכים אופטיים לאחסון הדמיות תלת-ממדיות, מהסוג הצרוב למשל בכרטיסי אשראי (למטרות אבטחה). הקידוד של המידע נעשה בתבניות אור, בתוך חומר רגיש מאוד לאור. ההולוגרמות פועלות כמו אוסף של מראות מיקרוסקופיות, ששוברות את האור בעת שקרן לייזר מאירה אותן. בדרך זאת הנתונים הנצרבים מאוחזרים, וגם מוצפנים.

אגב, זו לא טכנולוגיה שאיש לא ידע עליה קודם לכן. הפוטנציאל של הטכנולוגיה ההולגרפית מוכר מאז שנות ה-‭.60‬ עם זאת, עיקר ההתקדמות שנעשתה בעשורים האחרונים בנושא זה קשורה בפיתוח החומרים שמהם מיוצרים הדיסקים וגם בשכלול מכשירי הצריבה והקוראים.

18 אלף דולר?

עד היום, נגן משוכלל מאוד שקורא כמות מידע ענקית בדיסק הולוגרפי, לא היה מיועד לשוק הביתי עקב מחירו, שעמד על מעל 18 אלף דולר. גם הדיסקים שקרא היו יקרים מדי עבור הצרכן הביתי. מי שבכל זאת השתמשה בציוד כזה היתה תעשיית ייצור הסרטים והווידיאו, וגם גופים שנזקקו לאחסון כמות ענקית של מידע רפואי.

עתה מכוונת ג’נרל אלקטריק את עצמה דווקא לקהל הרחב - הודות לפריצת הדרך החלוצית שביצעו מדעניה. ההולגרמות יהיו קטנות יותר ופחות מורכבות, ועם זאת - בזכות יכולת דחיסת מידע משופרת - הכמות שתאוחסן תהיה גדולה פי 200 מהרגיל. ג’נרל אלקטריק הודיעה כי נפח האחסון של הדיסקים ההולוגרפיים יהיה ‭500 GB‬ של נתונים.

"אנחנו עומדים בפני התקדמות ענקית, מבחינה מסחרית, בטכנולוגיית אחסון המידע", הודה אחד המומחים הבולטים בתחום, פרופ’ ברט הסלינק מאוניברסיטת סטנפורד. אבל גם הוא, כמו מומחים אחרים, מצפה לראות כיצד בתקופה זאת של חוסר ודאות כלכלית בארה”ב, יוכל חידוש כזה להגיע במהירות לשוק. ההערכה האופטימית ביותר מדברת על כך שנראה את הדי. וי.די ההולגרפי ב-‭,2011‬ או לכל המאוחר ב-2012.

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

nrgטורסדילים ונופשונים

nrg shops מבצעי היום

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...
לאייטמים קודמים לאייטמים נוספים
  • פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים