מחקר: בוגרי האוניברסיטאות נמצאים במקומות גבוהים יותר במדרג הארגוני
במחקר שבו השתתפו מנהלי פרויקטים בחברות טכנולוגיה נמצא כי בוגרי האוניברסיטאות שמועסקים במגזר הפרטי קיבלו ציון ממוצע של 4.84, לעומת 3.83 לבוגרי המכללות
בעבודת דוקטורט שנכתבה בהנחיית פרופ' ערן ויגודה גדות ופרופ' יהודה ברוך, ביקש שמואל גרימלנד לבדוק את הגורמים הקשורים למדדי ההצלחה האובייקטיביים והסובייקטיביים בקריירה, ולראות אם יש הבדלים בין המגזר הציבורי למגזר הפרטי.
במחקר השתתפו 545 מנהלי משימות, תוכניות או פרויקטים מ-11 חברות מהמגזר הציבורי ו-10 חברות במגזר הפרטי, שעוסקות בתחום הטכנולוגי.
מהממצאים עלה כי למוסד הלימודים הגבוהים יש חשיבות. במדד שבדק את המיקום במדרג הארגון ברצף של 1-9, קיבלו בוגרי האוניברסיטאות שמועסקים במגזר הציבורי ציון ממוצע של 4.68, זאת לעומת ציון ממוצע של 4.32 לבוגרי המכללות.
במגזר הפרטי הפערים היו גדולים יותר: ציון ממוצע של 4.84 לבוגרי האוניברסיטאות, לעומת ציון ממוצע של 3.83
לבוגרי המכללות. בסך הכל קיבלו בוגרי האוניברסיטאות ציון ממוצע של 4.84, לעומת ציון ממוצע של 4.04 לבוגרי המכללות. בשני המגזרים מוקמו בעלי תארים שני ושלישי גבוה יותר במדרג הארגוני, מאשר עובדים שהשכלתם היא עד תואר ראשון.
עוד עולה מהנתונים כי שביעות הרצון שלנו מהקריירה בעבודה בתלות בגיל דומה לאות U האנגלית. אנחנו מתחילים עם שביעות רצון גבוהה מהקרירה בעבודה ומתחילים להיות שבעים פחות ופחות עד לגיל ממוצע של 40.68, אז רמת שביעות הרצון מהקריירה היא הנמוכה ביותר.
מגיל זה מתחילה עלייה נוספת בשביעות הרצון מהקריירה בעבודה. נקודה מסקרנת נוספת מתרחשת בגיל 45 (בממוצע), הגיל שבו קיים הפער הגדול ביותר בין שביעות הרצון מהקריירה בעבודה, לבין שביעות הרצון שלנו מהחיים האישיים – או במילים פשוטות יותר, זהו הגיל שבו אנו מרגישים יותר מכל כי אנחנו משקיעים יותר מידי זמן בעבודה ופחות מידי זמן בעולם שמחוץ לעבודה.