חודש מארס: 10,000 איש נוספו לדורשי העבודה
על פי נתונים שיתפרסמו היום, בישראל כ-230 אלף דורשי עבודה. במשרד התמ"ת מגבשים תוכנית שתיצור 20,000 מקומות עבודה חדשים

לשכת התעסוקה בבאר שבע ארכיון: יהודה לחאני
מספר זה מהווה עלייה של כ-10,000 דורשי עבודה לעומת החודש הקודם. יש לציין כי מספר זה אינו מגלם בתוכו כמה אנשים פוטרו במהלך החודש. עד כה, בשל החגים, פרסם שירות התעסוקה רק נתונים חלקיים על חודש מארס.
לאור המצב החמור נערך משרד התמ"ת, בהובלת השר בנימין בן אליעזר, לקידום תוכניות שונות לצמצום האבטלה.
אחת התוכניות המרכזיות אשר מקדם בן אליעזר היא קידום צריכה מקומית. בן אליעזר מינה צוות לגיבוש המלצות בתחום, והוא עתיד להגיש את מסקנותיו עוד עשרה ימים.
ממידע שהגיע למעריב עולה כי עיקרי ההמלצות יכללו קידום צריכה מקומית על ידי המדינה, והפקת תו מוצר ישראלי אשר יעודד ישראלים לצרוך מוצרים כחול-לבן.
אז מה תכלול התוכנית? בראש ובראשונה: ניסוח החלטת ממשלה למתן עדיפות לרכישות מתוצרת מקומית.
בנושא הזה כבר פועלת התאחדות התעשיינים בראשות שרגא ברוש, וההצעה העומדת על הפרק היא קידום שינוי חוק חובת המכרזים להעדפת תוצרת הארץ.
לדברי ברוש,
סעיף זה אף מצוי בהסכמים הקואליציוניים, ומצוי על הפרק ב"שולחן העגול" של המעסיקים, ההסתדרות והאוצר.
כיום, העדפה זו ניתנת רק במקרה של מכרזי רכישה של משרדים ממשלתיים ממפעלים בפריפריה וקווי עימות. גובה ההעדפה הניתנת היא של 15%, המשמעות היא שאם מפעל מקומי מגיש הצעה שגבוהה רק ב-15% מהצעה בינלאומית - תהיה עדיפות להצעה שלו.
בחוק חובת המכרזים לא נכללים מפעלים שאינם בפריפריה, וכמו כן הוא לא חל על גופים ציבוריים אחרים, כגון רשויות מקומיות, חברות ציבוריות ועוד.
נכון להיום, סך כל הרכישות הממשלתיות עומד על 40 מיליארד שקלים, ועל פי ההערכות, שינוי החוק יפנה כ-4 מיליארד שקלים לתעשייה המקומית, וייצר כ-20,000 מקומות עבודה.
בנוסף, עתיד בן אליעזר לנסות ולקדם רפורמות נוספות במכרזים אשר יעודדו בחירת תעשייה מקומית.
בתוכנית שמתגבשת בימים אלו ייכללו סעיפים נוספים רבים: המעניין ביותר מביניהם הוא תווית שתציין אילו מוצרים יוצרו בארץ, ויקלו על הצרכנים לקנות תוצרת מקומית, בלי הצורך להשתהות זמן רב מדי על קריאת האותיות הקטנות שעל המוצרים.