מבחן הדפדפן: מי הטוב ביותר?
האם כשאתם עוצמים את עיניכם בלילה אתם רואים שועל קטן וכתום, ארבעה צבעים כלואים בעיגול, או שמא E חללי, שסביבו חג מעין לווין נמרץ? הגולש הממוצע יכול לבחור כיום בין עשרות דפדפנים. החלטנו להתמקד ב-3 הבולטים: הפיירפוקס, האקספלורר והכרום
בשנים 2002-2003, זכה ה-E הפופלארי לצריכה של 95% בקרב הגולשים. שנתיים לאחר מכן, ב-9 בפברואר 2004, אחרי חודשים רבים של דיונים, נבחר סוף סוף השם לדפדפן החדש בשוק – המוזילה פיירפוקס.

אייקונים של דפדפני פיירפוקס ואקספלורר פיליפ רמאקרז
כיום יכול הגולש הממוצע לבחור בין עשרות דפדפנים, ביניהם שלושה בולטים במיוחד - הפיירפוקס, האספלורר והכרום. הקרב על אחוזי השימוש עדין לוט בערפל: בעוד מיקרוסופט טוענת ל-75% שימוש באקספלורר, אנשי הפיירפוקס טוענים ל-34%, ולא משאירים מקום לתוכנות גלישה טובות אחרות כמו כרום, ספארי ואופרה.
החלטנו לעשות סדר ולהשוות בין שלושת הגדולים: האם כשאתם עוצמים את עיניכם בלילה אתם רואים שועל קטן וכתום, ארבעה צבעים כלואים בעיגול, או שמא E חללי, שסביבו חג מעין לווין נמרץ?
מוזילה פיירפוקס – מתאים לחלונות, מקינטוש ולינוקס
הפיירפוקס הוא הנכד האמיתי של הנטסקייפ, חלוץ שוק הדפדפנים העולמי. למרות שהפופולריות שלו משנית ביחס לאקספלורר, במשך השנים האחרונות נראה שהשועל הכתום הוא זה שנותן את הטון בנוגע לחידושים בתחום הגלישה באינטרנט, בניהם השימוש בלשוניות וצורת החיפוש המודרנית בתוך הטקסט.

לוגו דפדפן פיירפוקס במבט מקרוב לוגו הדפדפן
הפיירפוקס תופס פחות זיכרון מהאקספלורר ומתנהל בצורה נוחה יותר. הפייפרפוקס הוא גם הדפדפן המהיר ביותר בעולם. מעבר לתחושת הקלות ומהירות הגלישה שמאפיינת את השועל, הקצפת היא אלפי התוספים (add-ons), שהתוכנה מספקת בכל רגע נתון.
אוהבי הגאדג'טים יכולים למצוא את ביתם באתר החברה, שמספק אלפי שדרוגים ושיפורים קטנים, ביניהם אפשרות להפוך את הפיירפוקס לאקספלורר,היכולת להפוך את שורת הכתובות לשורת חיפוש בגוגל ושימוש בנפח חשבון הג'ימייל כדיסק רשתי.
גם העובדה שגולשיו לעולם לא יחצו את הקווים, הופכת את הדפדפן לחביב מגזיני הטכנולוגיה ברחבי העולם. בשנת 2008 זכה פיירפוקס בתואר דפדפן השנה של ה-Consumer Search.
יתרונות נוספים של השועל הם התנהלותו הנוחה בכל מערכות ההפעלה ובכל סוגי המחשבים, וכן העובדה שהפיירפוקס היה תמיד בחינם והיה מתחרה קטן וחצוף של מיקרוסופט.
אולם הפיירפוקס לא חף גם מחסרונות. חסרונו הגדול ביותר לעומת מתחרו המשמעותי ביותר, האקספלורר של מיקרוסופט, הוא הבטיחות בגלישה, זאת במיוחד לאחר השקתה של הגרסה החדשה של MSIE8.
חסרון בולט נוסף, הפעם דווקא בניגוד לכרום של גוגל, הוא שהלשוניות בדפדפן של פייקפוקס
אינן מנוהלות כל אחת בנפרד. הדבר גורם לנקודת תורפה בבטיחות התוכנה מכיוון שכאשר לשונית אחת קורסת - היא סוגרת איתה את התוכנה כולה.
חסרון נוסף ומשמעותי של הפיירפוקס, במיוחד בארץ, הוא העובדה, שחלק מהאתרים אינם תומכים בדפדפן. הדבר ניתן לפתרון עם ה-add-ons השונים, ביניהם גם זה שמאפשר להפוך את הפיירפוקס לאקספלורר, אך העניין עדיין לא נפתר לחלוטין.
ולמרות כל החסרונות - הפיירפוקס הוא בהחלט הדפדפן הטוב בעולם.
אינטרנט אקספלורר - פועל בחלונות בלבד
תאהבו אותו או תשנאו אותו, האינטרנט אקספלורר עדיין השליט הבלתי מעורער של תעשיית הדפדפנים, עם כמות משתמשים עצומה ברחבי העולם.

סרגלי הכלים של אינטרנט אקספלורר 7 צילומסך
בין היתרונות הבולטים של האקספלורר החדש, האקספלורר 8.0, אפשר למצוא את הבטיחות ופרטיות, שכן הדפדפן החדש מציע לראשונה אופציה של גלישה ללא רישומים.
האקספלורר החדש למד כמה דברים ממתחריו ועתה גם הוא מציע, בפעם הראשונה, רשימה נחמדה של add-ons לתוכנת הגלישה החדשה. הדבר משדרג את התוכנה באופן משמעותי ביחס לגרסתה הקודמת והמוצלחת הרבה פחות.
אולם גם חסרונותיו של הדפדפן החדש מבית מיקרוסופט רבים, והחשובה בניהם היא המהירות - בבדיקה שערך האתר computerworld נמצא, שהדפדפן איטי באופן משמעותי מחבריו. הסיבה המשמעותית ביותר להתנהלות איטית זו היא הזיכרון הגדול יחסית שמצריכה התוכנה.
חסרון נוסף הוא, שבדומה לכרום - גם האקספלורר החדש מנהל את הסביבה של כל טאב בנפרד. למרות זאת, הקריסה של כל טאב, בניגוד לכרום, אינה מפילה אותו בלבד, אלא מובילה לקריסה של התוכנה כולה.
גם העובדה שהדפדפן אינו תומך במערכות שאינן חלונות מהווה חסרון משמעותי, ואף מסמלת את אותו כיבוש שחצני של מיקרוסופט, שמזכיר לנו מדוע אנחנו מחפשים מתחרים לאקספלורר.
כרום - פועל בחלונות בלבד
הילד החדש בבלוק לא נשאר פראייר אל מול חבורת זקני השבט, ואף עולה בחלק נכבד מהפרמטרים על מתחריו.

דפדפן כרום של גוגל רויטרס
משטח העבודה של הדפדפן, כמו כל הדברים שמאפיינים את גוגל, מתאפיין בפשטות וקלות שימוש מפתיעים. בעולם שבו רק החדשנות נספרת, הכרום יכול להתהדר בניהול הסביבה תלוי הלשונית, שהביאה לו את תהילתו.
יתרון חשוב נוסף של הכרום הוא המהירות שלו: בבדיקה שנעשתה באתר Techreader, שהשתמשה בבדיקת Sunspider JavaScript ובבחינת זיכרון המחשב בפתיחת טאב חדש, הכרום התגלה כקרוב ביותר לפייפרפוקס וכמוביל באופן משמעותי מבחינת כמות הזיכרון שהוא צורך מהמחשב.
יתרון נוסף של הכרום הוא האיחוד בין חלון החיפוש המטופש לבין חלון ה-URL, דבר שהיה צריך להיעשותבאופן אוטומטי כבר לפני שנים.
למרות היתרונות וכיאה לדפדפן חדש ובלתי משופשף, הכרום נחשב לחלש מאוד בבטיחות וסינון רוע. בדומה לאקספלורר, התוכנה אינה עובדת עם מערכות הפעלה מלבד מיקרוסופט, אולם בניגוד לאקספלורר - הסיבה לכך היא טכנית בלבד ומתוקנת בימים אלו.
למרות זאת, השימוש בכרום מביא לעיתים למבוי סתום מכיוון שחלק מהאתרים אינם מכירים את התוכנה החדשה. חסרון נוסף משמעותי של הכרום הוא שהתוכנה אינה מאפשרת הוספת add-ons, מה שהופך אותה לכמעט בלתי ניתנת לשדרוג והתאמה.
חוסר היכולת להוסיף גאדג'טים הופך למשמעותי במיוחד לאור החסרונות הקטנים והמציקים של הכרום. כך לדוגמה, אי אפשר להגדיל משמעותית את הזום כפי שניתן לעשות בפיירפוקס ובאקספלורר, יש בעייתיות בשימוש בסימניות וכן קיים קושי להתמודד עם RSS feed.
לסיכום, הכרום נותר בשלב זה מאחור, או מזנב במתחריו, אך מעניק לנו תקוות לעתיד מלא תחרות ושיפור.