מכונת פיצה חדשה מאיימת על עתיד הפיצריות האיטלקיות

המכונה משתמשת בקרני אינפרא-אדום ובטכנולוגיה מיוחדת שמאפשרת להכין פיצה בתוך פחות מ-3 דקות. מתנגדי המזון המהיר באיטליה מתריעים: השימוש במכונה מנוגד לשיטות המסורתיות להכנת המאכלים האיטלקיים

סוכנויות הידיעות | 29/3/2009 18:07 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
השפים האיטלקיים בלחץ - מכונה אוטומטית, שאופה פיצה טרייה תוך דקות ספורות ובזול, צפויה להיכנס לפיצריות ברחובות איטליה בשבועות הקרובים. עם זאת, חובבי מזון הגורמה מתריעים, כי השימוש במכונה מנוגד לשיטות המסורתיות להכנת המאכלים האיטלקיים.

המכונה, שנקראת "Let's Pizza", משתמשת בקרני אינפרא-אדום ובטכנולוגיה שפותחה באוניברסיטת בולוניה כדי ללוש קמח ומים לבצק, לפזר עליו רוטב עגבניות ותוספות, ולאפות את המוצר, כל זה בתוך פחות מ-3 דקות.

לדברי ממציא המכונה, קלאודיו טורגלה, היא נוסתה בשני מחוזות באיטליה והוכחה כפופולרית. "זו לא רק מכונה אוטומטית, זו מיני-פיצריה", מסר טורגלה. "יש בה חלון, דרכו אפשר לראות את הליך הכנת הפיצה, וילדים אוהבים את זה: כשהמכונה עובדת, תמיד יש קהל מסביב".

טורגלה מקווה להשיק את המכונות שלו בכל רחבי אירופה וארצות הברית, כולל השינויים הנדרשים במרכיבים בהתאם לטעם המקומי. המחיר הממוצע עומד כעת על 4 יורו למגש פיצה שמנפקת המכונה. טורגלה חושב, שהמכונה תקסום לאירופים המחפשים אפשרויות זולות על רקע המשבר הכלכלי שפגע בכיסיהם. 

"אם אני רוצה לאכול פיצה מדהימה, אני הולך לפיצרייה, אבל המוצר שלנו מספק וזול, וזמין במשך 24 שעות ביממה", אמר טורגלה . "גם המכירות של מקדונלדס עולות בגלל ביקוש למזון מהיר ובעלות נמוכה".
יותר מכונות אוטומטית מכל מדינה אירופית אחרת

באיטליה, הידועה במטבח המהולל שלה, פועלת תנועה שמתנגדת למזון המהיר, בשם "Slow Food". עם זאת, במדינה זו יש יותר מכונות אוטומטית מכל מדינה אירופית אחרת, ובעיקר מכונות אוטומטיות לקפה.

מתנגדי המזון המהיר טוענים, כי אי אפשר להכין בחיפזון את הפיצה איטלקית, שהומצאה במאה ה-18 בעיר הדרומית נאפולי. לדבריהם, הבצק חייב להתערבב ולהישאר בצד במשך 12 שעות, המרכיבים צריכים להיות טריים, והתנור מחומם מראש ל-300 מעלות צלזיוס.

"המכונה הזו היא צעצוע", אמר פינו מורלי, מאיגוד הפיצריות האיטלקי. "אולי היא תמצא את הנישה

שלה מעבר לים, אבל האיטלקיים נולדו עם פיצה: האמהות שלהם האכילו אותם פיצה כשהיו תינוקות. הם מבינים בזה".

התגובה למכונה החדשה בפיצריית ברנדי, הממוקמת בסמוך למרכז העיר נאפולי, היתה רגועה דווקא. מדובר במסעדה שהמציאה את פיצת המרגריטה בשנת 1889, לכבוד האיחוד של המדינה באותה תקופה. העגבנייה, הבזיליקום והתוספות - נועדו לחקות את צבעי דגל איטליה המאוחדת.

"לרוע המזל, אנשים ממציאים כיום דברים רבים, אבל אי אפשר להשוות - במיוחד מבחינת איכות", אמר שף מרסלו, שהוסיף כי היתרון היחיד במכונה החדשה הוא המחיר.

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

מדורים

  

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים