הקשר הישראלי של נורטל

לנורטל כ-150 עובדים בישראל ולא מעט חברות מקומיות שמשתמשות במוצריה, אבל קריסתה אינה צפויה לגרום נזק משמעותי ללקוחותיה

הדר חורש ואמיר כידן | 15/1/2009 5:23 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
נורטל מעסיקה בישראל כ-150 עובדים. לחברה סניף גדול ומפואר ב"איירפורט סיטי" שליד נתב"ג, המנוהל על-ידי סורין לופו. לופו נחשב לאחד המנהלים המוערכים של החברה, ולפני כשנה מונה גם כאחראי למכירות נורטל ברוסיה ובמזרח אירופה. אתמול סירבו בנורטל ישראל להגיב על הודעת פשיטת הרגל של החברה-האם הקנדית.
סורין לופו נשיא נורטל ישראל, רוסיה, מז' אירופה וטורקיה
סורין לופו נשיא נורטל ישראל, רוסיה, מז' אירופה וטורקיה יח''צ

  
גורמי תקשורת שעמם שוחחנו ציינו כי קריסתה של נורטל לא היתה הפתעה גדולה וכי "הכתובת היתה על הקיר" זה זמן רב - לראיה הם ציינו כי מרבית מרכזיות התקשורת בארץ כבר לא מתבססות על ציוד נורטל זה כמה שנים.
  
אחת החברות הישראליות העשויות להיפגע מהקריסה היא אודיוקודס שמכירותיה לנורטל מהוות כ-‭15%‬ מהכנסותיה. שותפה עסקית חשובה נוספת של נורטל היא אלווריון הישראלית, שקיוותה להישען על נורטל בפיתוח ובשיווק רשת התקשורת האלחוטית שהיא מפתחת בטכנולוגיית ה-‭.W-iMAX‬ אלווריון סירבה להגיב לידיעה.
  
התמחותה העיקרית של החברה היא מכירת מרכזיות ורשתות. בעשור האחרון חתמה החברה על עיסקאות ענק עם משרד הביטחון, והיא ספקית גדולה של ציוד ומערכות לפרויקטים צבאיים גדולים, כמו "צייד" ו"שיח ורדים‭."‬

כמו כן החברה מספקת לחברות גדולות ולבנקים מרכזיות ולרשתות נתונים. המתחרה העיקרית של נורטל בישראל בתחום המרכזיות היא תדיראן טלקום, הנשלטת על-ידי אפריקה ישראל שבשליטת לב לבייב. כמו כן היא מתחרה ביצרנית המרכזיות האמריקנית אוויה, ובתחום ציוד לרשתות נתונים
היא מתחרה ב"מלכת השוק" סיסקו. סיסקו אגב מוזכרת בשוק כמועמדת לרכישת החברה הקורסת.
  
קריסתה של נורטל אינה צפויה לגרום נזק משמעותי ללקוחותיה. מכירות הציוד שלה נעשו בדרך כלל באמצעות "אינטגרטורים" - חברות שקיבלו על עצמן פרויקט להקמת רשת תקשורת ובחרו ברכיבים מתוצרת נורטל כחלק מהמערכת. המתחזקת העיקרית של רשתות מתוצרת נורטל היא בזק בינלאומי מקבוצת בזק.
  
לנורטל יש עבר מפואר בשוק הישראלי, והסניף הישראלי נחשב לאחד המוצלחים שלה - ובו היא שולטת בכל הנוגע לתחום הרשתות המקומיות והמרכזיות. החברה גלגלה מיליארדי שקלים מאז החלה לפעול כאן בראשית שנות ה-‭.80‬

לא היתה חברת תקשורת גדולה שלא עשתה עמה עיסקאות ענק. לדוגמה, המתגים המאפשרים להוט לספק תקשורת טלפונית הם מתוצרת נורטל. לבזק היא סיפקה מרכזיות במאות מיליוני דולרים, במסגרת שיתוף פעולה עם תדיראן.

נורטל סיפקה את מערכות המיתוג הראשונות של סלקום, וכן השלימה מכירות ענק של מערכות תקשורת לפלאפון ולפרטנר. בשנת 2001 היתה נורטל שותפה וספקית ציוד עיקרית למיזם "אופק‭,"‬ שנועד להיות רשת תקשורת אלחוטית ארצית שתתחרה בזו של בזק.

רשתות תקשורת גדולות של נורטל פועלות גם בבנק הפועלים ובבנק דיסקונט. לפני שבועיים הודיעה רדוור הישראלית על מו"מ לרכישת חטיבה של נורטל המפתחת מערכת לניהול רשתות אינטרנט. בכל מקרה, נראה כי לקריסת החברה לא צפויה להיות כל השפעה על חברות התקשורת שרכשו ממנה ציוד בעבר.
כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

מדורים

  

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים