"פיצויים בדרום? עד היום נמשכות תביעות ממלחמת לבנון השנייה"

סיכום ביניים של מבצע עופרת יצוקה מגלה, כי שווי הנזקים הישירים מהלחימה מגיע עד כה לכ-200 מיליון שקל. בנוסף לאובדן ההכנסה שקביעת מנגנון הפיצוי עבורם עדיין לא הושלם - עלולים אנשי הדרום למצוא את עצמם מתפשרים, לאחר שהרשויות מתישות אותם לגבי גובה הפיצוי

עידו אפרתי | 12/1/2009 6:15 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
סיכום ביניים שערכו רשויות המס מעלה כי למעלה מ-‭1,000‬ בתים נפגעו מירי הרקטות וטילי הגראד מאז החל מבצע "עופרת יצוקה" בדרום, וכי שווי הנזקים הישירים מהלחימה מגיע עד כה לכ-200 מיליון שקל.

הנזקים הללו מצטרפים לאובדן ההכנסה הכבד במפעלים ובעסקים בדרום הארץ - שקביעת מנגנון הפיצוי עבורם עדיין לא הושלם. האוצר וההסתדרות אמנם מתדיינים במרץ על מנגנון הפיצוי שתעניק להם המדינה עם תום הלחימה, אך כמה זמן יחלוף בטרם ייראו הזכאים את הכסף הזה?

לדברי עו"ד אורי דויטש ממשרד פלג-כהן-דויטש-מוסקוביץ‭,'‬ "עד היום נמשכות תביעות ממלחמת לבנון השנייה, וכך בעלי עסקים שאין להם אורך רוח וזקוקים לכסף נלחצים ומתפשרים לאחר שהרשויות מתישות אותם".

לדברי עו"ד דויטש, המייצג עשרות מפעלים באזור הדרום, לרבות בשדרות, הניסיון מהתנהלות מס רכוש במלחמת לבנון ובאזור הדרום בשנים האחרונות מלמד שעסקים רבים מתפשרים על גובה הפיצוי המגיע להם נוכח האטיות שבהע תנהלות ועדות הערר. עו"ד דויטש טוען כי אין מפעל בשדרות שלא ניזוק במלחמה או בשנים האחרונות, ושכל מפעל כזה צריך לדאוג לקבל פיצויים.

הבעיה היא, לטענתו, שחלק גדול מאזור הדרום הנתון תחת מתקפת טילי חמאס נמצא מחוץ לאזור שהוגדר על ידי משרד האוצר כזכאי לפיצוי בגין נזק עקיף. עסקים אלה עומדים בפני שוקת שבורה כל עוד לא יוגדל האזור שנקבע כאזור ספר. לדעתו, צריך וראוי כיום להגדיל את האזור הזה בעקבות הגידול המשמעותי בטווח הטילים.

מגבלת שטח הפיצוי העקיף היא מאמצע אזור התעשייה הדרומי באשקלון ועד עזה וביישובים בעוטף שדרות. לאזורים אלה ניתנו פיצויים בגין נזק עקיף החל מנובמבר ‭,2006‬ ובימים אלה מאשר משרד האוצר את הארכת הפיצויים עד אמצע ‭.2009‬

בעל עסק שנגרם לו נזק עקיף צריך לפנות לרשות המסים ולהוכיח את הנזק, כאשר החוק מתווה שני מסלולים לקבע לת פיצויים: המסלול האדום, במסגרתו צריך להוכיח אילו נזקים ספציפיים נגרמו לעסק, והמסלול הירוק, שהנו פיצוי על פי נוסחה שבחוק בגין ירידה בפעילות או במחזור.

רבים אינם יודעים כי קיימת זכות ערר על גובה הפיצוי, ואם בעל עסק אינו מקבל את קביעת שיעור הפיצוי של פקידי האוצר, ניתן להגיש על ההחלטה ערר לוועדת ערר מס רכוש, ועל החלטת ועדת ערר זו ניתן להגיש ערעור נוסף בשאלה משפטית לבית המשפט המחוזי.

על פי החוק, זכות הערר עומדת לכל מי שרואה עצמו מקופח מהחלטת המינהל, לבוא ולערור בתוך 30 יום מיום שנמסרה לו ההחלטה המקפחת לדעתו וזאת בלי שיצטרך לשלם אגרה.
בינתיים מתמגנים

מאז תחילת מבצע "עופרת יצוקה" נרשם גידול של כ-‭32%‬ בהתקנת סורגים ואמצעי מיגון באזורים עוטף עזה והדרום, כך מדווחת חברת טרילידור, העוסקת בהתקנת סורגים ומוצרי מיגון לבית.

בשבועיים האחרונים התקינה החברה כ-‭3,700‬ מ"ר של סורגים בבתים באזור עוטף עזה והדרום - לרוב כמיגון

בדירות של משפחות שעזבו את האזור - בהיקף כספי כולל של כ-‭2.2‬ מיליון שקל.

לדברי מנכ"ל החברה הנרי צימרמן, במפעל החברה שבכרמיאל נפתח קו ייצור מיוחד של סורגים ואמצעי מיגון בעקבות הביקוש באזור הדרום. לטענתו, בעקבות הקו החדש שנפתח מתאפשרים ייצור והתקנת סורגים בתוך 48 שעות בלבד.

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

מדורים

  

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים