האם מותר לפטר עובדת בחופשת לידה?

מעסיקים רבים נוהגים לפטר עובדות במהלך חופשת הלידה או לאחר חזרתן לעבודה, תוך שהם פודים בתשלום את תקופת ההודעה המוקדמת. האם זה חוקי?

עו''ד דרור גל | 20/12/2008 15:16 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
שאלה: במהלך חופשת הלידה קיבלתי הודעת פיטורים בה נכתב כי אקבל תשלום בגובה התקופה האסורה לפיטורים לרבות תשלום, במקום הודעה מוקדמת בפועל. האם המעסיק רשאי לנהוג כך?

חוק עבודת נשים אוסר על פיטורי עובדת שילדה במשך 60 יום ממועד חזרתה מחופשת הלידה וזאת בנוסף לחובת המעסיק לתת לה הודעה מוקדמת.

לא פעם, נוהגים מעסיקים "לפדות" את התקופה האסורה לפיטורים באמצעות תשלום בגין תקופה זו ובצירוף סכום המהווה תשלום, במקום הודעה מוקדמת בפועל וזאת עוד קודם לחזרתה של העובדת לעבודה.

מצב זה, בו עובדת התבשרה במהלך חופשת הלידה כי היא לא תשוב לעבודתה בתום החופשה, לא נסתר מעיני בית המשפט. בעת האחרונה, במספר פסקי דין נקבע כי לא ניתן להמיר מראש ו"לקנות" בכסף את תקופת ההודעה המוקדמת, בעת שהעובדת מעוניינת לשוב לעבודתה.

כמו כן, על

המעביד מוטל הנטל להוכיח, גם במקרים כאלה, כי הפיטורים לא היו פיטורים מפלים בשל הלידה או בשל העובדה כי העובדת נמצאת בחופשת לידה.

בתי הדין קבעו, כי תכליתו של חוק עבודת נשים הינו למנוע מצב בו המעביד יסכל את שובה של העובדת לעבודה ולהבטיח לה הזדמנות ממשית לחזור ולהשתלב בעבודה.

כך למשל, בפרשת YELLOW, חייב בית הדין הארצי לעבודה את המעסיק במתן פיצוי לעובדת אשר פוטרה במועד בו הייתה אמורה לשוב מחופשת הלידה. בית המשפט קבע לעובדת פיצויים בסך 50 אלף שקל מכח חוק עבודת נשים ומכוח חוק שוויון ההזדמנויות בעבודה, וזאת בנוסף לפיצוי בעד נזק ממוני שנפסק לה. 

הכותב הוא עו"ד, מומחה לדיני עבודה ממשרד עו"ד סטריקובסקי, גל, ברוך, פורת ושות'

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

עוד ב''צרכנות''

כותרות קודמות
כותרות נוספות

מדורים

  

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים