נציב המים: "נידרש להגביל את כמויות המים לשימוש ביתי"

במסמך שנחשף לראשונה במעריב מתריע מנהל רשות המים אורי שני: יש סבירות גבוהה לפגיעה רצינית באספקת המים. "הסתברות להתרחשות כזו אינה קיצונית בכלל, די בכמות גשם קטנה ב-10% מהממוצע. כמויות המים שיוקצו לאזרחים יהיו בלתי נתפסות"

הדר חורש | 15/12/2008 6:59 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
מנהל רשות המים אורי שני מזהיר שיש "סבירות גבוהה" להפסקות מים בשנה הקרובה. במסמך שהגיש לוועדת החקירה הממלכתית, החוקרת את משבר המים, כתב שני: "אם נחווה שנת בצורת, אפילו קלה או שניתקל בבעיה בשאיבה מאחד המאגרים, נידרש להגביל את כמויות המים לשימוש ביתי".
ברז מטפטף
ברז מטפטף צילום: SXC

לדברי שני, די שכמות הגשם תהיה נמוכה ב-10% מהממוצע כדי לגרום לתקלות באספקת המים בשנה הקרובה. עד כה ירדו פחות מ-50% מממוצע הגשם הרב-שנתי.

שני מתריע כי גם ההגבלות שהוטלו על הקצאת המים לחקלאים עלולות להיות בלתי יעילות.

"אני צופה קשיים באכיפה, ובעקבות זאת אירועים של הפסקות מים לבתים. ההסתברות להתרחשות זו אינה נמוכה או קיצונית כלל", אמר . "כמויות המים שנקצה במקרה זה הן לבית והן לחקלאות קטנות עד בלתי נתפסות".
"להשקיע יותר בחיסכון"

ועדת החקירה הממלכתית בראשות השופט דן ביין, שהוקמה באוגוסט השנה ביוזמת הוועדה לביקורת המדינה, חוקרת את המחדלים שהובילו למחסור במים. בין היתר בודקת הוועדה את העיכוב בהקמת מתקני התפלה. מבקר המדינה מיכה לינדנשטראוס, שהגיש בשנה שעברה דוח חמור על מחדלי הממשלה בטיפול במשבר, הביע תמיכה בהקמת הוועדה.

גם השר בנימין בן אליעזר, שמשרדו אחראי לתשתיות המים, הביע תמיכה בהקמת הוועדה, והטיל על משרד האוצר את האחריות למשבר. במשרד התשתיות מצביעים על קיצוץ חד בתוכניות ההתפלה שאושרו בתחילת העשור מטעמי חיסכון בתקציב.

נייר עמדה שהגיש לוועדה נציב המים לשעבר,

ד"ר שאול ארלוזורוב, גורס שעל המדינה לצמצם את העיסוק בהתפלה ולהשקיע יותר בחיסכון. הוועדה חוקרת גם את הזיהום וההמלחה של מי התהום, לאחר שלינדנשטראוס הצביע על מחדלים בשמירה על המאגרים התת-מימיים.

ד"ר גבריאל וינברגר, מנהל השירות ההידרולוגי, העוסק בניטור איכות מי השתייה, דיווח על ליקויים חמורים בניטור מאגרי המים: מתברר כי שני פקחים בלבד אחראים לבקרת איכות המאגרים. בניסיון לצמצם את נזקי המשבר מנסה רשות המים להוביל קיצוץ של 100 מיליון מ"ק בהקצאת המים לחקלאות בשנה הקרובה. במשרד החקלאות אומדים את הנזק שייגרם לחקלאים ב-300 מיליון שקל.

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

עוד ב''כלכלה בארץ''

מדורים

  

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים