הקבינט הכלכלי-חברתי: יימשכו העבודות להקמת קו הרכבת המהיר לירושלים
פרויקט הקו המהיר לירושלים נכלל בהסכם העקרונות שנחתם בין הממשלה לרכבת ישראל ביולי 2003. מאז ועד לחתימה על הסכם הפיתוח באוגוסט 2008 גדל האומדן לביצוע הקו מכ-4.2 מיליארד שקל לכ-5.9 מיליארד שקל. מופז: "הרכבת המהירה לירושלים תחבר את השפלה עם ירושלים ותאפשר לאלפי עובדים הנוסעים מדי יום לירושלים וממנה להגיע במהירות ובנוחות לבירה"
קו הרכבת בין תל אביב לירושלים כולל סלילת מסילה כפולה באורך של 56 קילומטר שתעבור דרך נתב"ג ומודיעין ותגיע עד לכניסה לירושלים, סמוך לבנייני האומה. זמן הנסיעה מתל אביב לירושלים יהיה 28 דקות בלבד.
מסלול הרכבת כולל מספר מנהרות שאורכן הכולל הוא כ-22 קילומטר וכן גשרים באורך כולל של 7 קילומרים. בתוואי הסמוך מירושלים תעבור המסילה כ-80 מטר מתחת לאדמה. הנוסעים יעלו לתחנה שבמתחם בנייני האומה, באמצעות מעליות ודרגנועים שיובילו את הנוסעים בתוך מספר שניות למפלסים העליונים של התחנה.
"הרכבת המהירה לירושלים תחבר את השפלה עם ירושלים ותאפשר לאלפי עובדים הנוסעים מדי יום לירושלים וממנה להגיע במהירות ובנוחות לבירה ולחלוף על הפקקים שבנתיבי איילון ובכניסות לירושלים", אמר מופז.
פרויקט הקו המהיר לירושלים נכלל בהסכם העקרונות שנחתם בין הממשלה לרכבת ישראל ביולי 2003. סמוך
למועד החתימה על ההסכם נערכה בדיקת כדאיות כלכלית לפרויקט שהראתה כי הוא אינו עובר את רף הכדאיות הכלכלית שקבעו משרדי האוצר והתחבורה. למרות זאת, החליטה הממשלה לכלול את הפרויקט בתוכנית הפיתוח של רכבת ישראל.
מאז ועד לחתימה על הסכם הפיתוח באוגוסט 2008 גדל האומדן לביצוע הקו מכ-4.2 מיליארד שקל לכ-5.9 מיליארד שקל. בעקבות זאת נערכה בדיקת כדאיות כלכלית חדשה ובה הוטמעו השינויים שחלו בתחזית הביקושים ובנוהל הערכת פרוייקטים תחבורתיים.
תוצאות הבדיקה הצביעו באופן ברור כי במרבית הפרמטרים שנבדקו ישנה כדאיות כלכלית גבוהה יותר מבעבר להקמת הקו. לאור זאת הומלץ להמשיך בביצוע הקו. הפרויקט מתוקצב במסגרת תוכנית הפיתוח של רכבת ישראל.
מרכבת ישראל נמסר: "רכבת ישראל מברכת על החלטת הקבינט החברתי-כלכלי, לאשר את חידוש העבודות בפרויקט הקו המהיר לירושלים. בזאת מראה הקבינט על מחויבותו לחשיבות החיבור בין מרכז הארץ ועיר הבירה: חיזוק העיר ירושלים ותושביה, הורדת מספר כלי הרכב הנוסעים בכבישים, הפחתת תאונות הדרכים וזיהום האוויר".