הדולר מתחזק
הכמיהה לדולר אינה נחלת האמריקנים בלבד, והביקוש הגדול מעלה את המחיר. אנליסט בחברת המסחר במט"ח פינוטק: "שער הדולר יגיע עד סוף השנה ל-3.8 שקלים"
ביולי החל הדולר להתחזק, מגמה שנבלמה עם פרוץ מפולת ספטמבר בשוקי העולם והתחדשה לקראת סוף חודש ספטמבר. אתמול עצר היציג על 3.6290 שקלים, עלייה של יותר מ-6.5% מאז השפל הזמני בסוף ספטמבר וב-12.5% מאז השפל השנתי ביולי.
לירן קפלוטו, אנליסט בחברת המסחר במט"ח פינוטק, טוען כי הצמד דולר-שקל, העוקב בשבועות האחרונים אחר הצמד העולמי יורו-דולר, עשוי להמשיך להתחזק. ולדעתו, שער הדולר צפוי להגיע עד סוף השנה ל-3.8 שקלים.
"מאמצע ספטמבר אנו רואים את הדולר מתחזק בארץ במקביל להיחלשות היורו לעומת הדולר. הקורלציה בין שני הצמדים ברורה ועשויה להמשיך באותם הכיוונים בטווח הקרוב", מסביר קפלוטו ומוסיף: "מהלך הריביות שבוצע בשבוע שעבר בצורה משולבת שמר על היחסים בין המטבעות בעולם, ומגמת הגדלת הרזרבות הדולריות, שהחלה עוד לפני המהלך המוניטרי, ממשיכה גם כעת".
גם בנקים מרכזיים וממשלות, לאו דווקא של ארה"ב, מוציאים את השקעותיהם ממקומות בעולם
שעד לאחרונה היו אטרקטיביים, וכעת הם בוחרים בדולר כמפלט וכביטחון פיננסי. בנקים באירופה עושים זאת, וגם בנק ישראל הודיע שיפעל להגדיל את יתרות המט"ח, כך שהכמיהה לדולר אינה נחלת האמריקנים בלבד, והביקוש הגדול מעלה את המחיר.
קפלוטו מציין כי לאור תוכניות החילוץ המתגבשות בימים אלה ברחבי העולם ניתן לומר כי המשקיעים במט"ח מאמינים כי כלכלת ארה"ב תצא לבסוף מחוזקת, למרות שייסופו של הדולר בעולם לא מסייע לסגירת המאזן המסחרי השלילי העצום.
בהסתכלות על האירועים הקרובים שעשויים להשפיע על כיוונו של השקל מציינים בפינוטק את הבחירות בארה"ב בחודש הבא. לטענתם, בחירה באובמה הדמוקרטי עשויה להעניק עוד רוח גבית לדולר.