הוטל עיקול זמני על מניות גאידמק באוסיף בסכום של עד 9 מיליון שקל

ניצחו זמני לאורי שני: בית המשפט המחוזי בת"א, הטיל עיקול זמני על מניות אוסיף עד לסכום מירבי של 9.8 מיליון שקל. השופט דחה את טענות גאידמק על כך ששני המתין זמן רב לפני שתבע וקבע כי: "מי שנכנס לקשר עסקי כה משמעותי, לא 'יתנפל' על חברו לקשר בהליך משפטי בסמוך לתחילת היחסים"

ענת שיחור-אהרונסון | 25/9/2008 10:47 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
בית המשפט המחוזי בתל אביב נעתר היום (ה') חלקית, לבקשת אורי שני והטיל עיקול זמני מיידי על מניות אוסיף של ארקדי גאידמק עד לסכום של 9.8 מיליון שקלים, או על הכספים שיקבל ממכירתן עד לסכום זה.

השופט אבי זמיר כתב בהחלטה כי "אין צורך בתשתית ראייתית שתצביע דווקא ובהכרח על קשיים כלכליים של ממש אצל גאידמק, אלא על חשש לאפשרות של סיכולה של אותה התחייבות ספציפית".

השופט דחה את טענת גאידמק, ולפיה הפקיד די כסף בנאמנות עבור שני, בתקופה בה הסתיימו היחסים ביניהם, וקבע כי: ההפקדה הייתה אמורה להתבצע במקביל לחתימה על ההסכמים.

"עצם העובדה שהמבקש חתם על ההסכמים לפני שווידא כי ההפקדה בוצעה במלואה ואף החל בעבודתו עבור המשיב - שבה התמיד לאורך מספר חודשים - אינה מלמדת בהכרח על ויתור מצדו. יתרה מכך, המבקש הכחיש זאת מפורשות בחקירתו ואף העיד כי פנה למשיב עשרות פעמים בעניין זה, כמו גם אל אנשיו".

בהתייחס לטענת גאידמק על כך ששני המתין זמן רב מדי עד שהגיש את הבקשה, קבע השופט: "בהחלט סביר ומתקבל על הדעת, שמי שנכנס לקשר עסקי כה משמעותי, לא 'יתנפל' על חברו לקשר בהליך משפטי בסמוך לתחילת היחסים; אין זה מופרך להמתין זמן מה ולראות להיכן מתפתחים הדברים".

כזכור, שני ביקש להטיל עיקול על כל זכויותיו ונכסיו של גאידמק, לרבות מניותיו בחברת אוסיף עד לסך של כ-31 מיליון שקל, בטענה כי איש העסקים הפר התחייבות שניתנה לו, והפקיד עבורו מניות בשווי של 19 מיליון שקל, ולא בשווי 50 מיליון שקל.  

באמצעות באי כוחו עורכי הדין רון ברקמן ודיבון פרקש, ממשרד עוה"ד ברקמן, וקסלר, בלום, טוען שני כי נזקק לבטוחה למצב בו יחסיו עם איש העסקים יעלו על שרטון, זאת לאחר שעזב את עבודתו כמנכ"ל שיכון ובינוי מקבוצת אריסון כדי לעבוד עם גאידמק.

לדבריו, הובטחו לו 10% ממניות חברת אחזקות שאליה אמורה הייתה להתנקז כל פעילותו העיסקית של גאידמק בישראל, כל פעילותו העסקית העתידית בארץ ובחו"ל וכן פעילות הנדל"ן רבת ההיקף שלו ברוסיה.

כמו כן, נכרת במקביל הסכם העסקה בין הצדדים, בקשר לתפקידו של שני כמנהל העל של פעילותו העיסקית של גאידמק, הסכם שגם לו שווי של מיליוני שקלים.

בבקשת העיקול נכתב כי בהיעדר בטוחה כאמור, ולחילופין בהיעדר עיקול כספי להבטחתה, שני עשוי למצוא עצמו מבלי שתהיה לו יכולת לאכוף על גאידמק את התחייבותו הבסיסית מכוח ההסכמים

שביניהם.

עוד נכתב בבקשה, כי החשש ששני לא יוכל להיפרע מגאידמק בסופו של יום, הוא חשש כבד וממשי הנובע, בין היתר, מראיות למכביר לקשייו הכלכליים של גאידמק ולחוסר יכולת הפירעון שלו מן העת האחרונה; מאי תשלום משכורות לעובדיו (בהם עובדת בחופשת הריון); ממידע ממשי, כי גאידמק עומד למכור את אחזקותיו בחברת אוסיף; מפרסומים עדכניים, מהם עולה כי גאידמק פועל לחיסול נכסיו בישראל ואולי אף לניתוק קשריו עימה; מכך שנכסים שנחזו להיות בבעלות גאידמק, כמו ביתו בקיסריה (שמעוקל גם בתיק משפטי אחר), יאכטה, סירת מירוץ ומטוס פרטי שבשימוש של גאידמק, אינם רשומים לכאורה על שמו; ומהתחמקות גאידמק מהשלמת התחייבויותיו כלפי שני, העולה עד כדי זלזול בהתחייבויותיו אלה, טוען שני.

נזכיר כי השבוע השופט בדימוס אמנון סטרשנוב, נשיא בית הדין לבוררות מינה את עורך דין יעקב ישראלי ממשרד שבלת ישראלי ושות' לבורר בסכסוך בין גאידמק לאורי שני. זאת, למרות התנגדותם של עורכי הדין של גאידמק, שטענו כי "מדובר על איש ציבור שמועמד לראשות עיריית ירושלים ולכן אין מקום לבירור הסכסוך בדרך של בוררות". 

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

מדורים

  

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים