אישיות כפולה

רישיונו של נהג משאית ומונית נשלל בנימוק נפשי תמוה. כשערער הוצע לו לעבור טסט מחדש

גיל מלמד | 12/9/2008 9:56 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
בשנת 1977 הוציא ש.ע מהצפון את רישיון הנהיגה הראשון שלו, לנהיגה במשאית; בשנת 1982 הוא הוציא גם רישיון לנהיגה במונית - ומאז נהג בה במשך 24 שנה ללא אירועים מיוחדים.

לפני כשנתיים, כשהגיע לגיל 50, הוא נדרש ככל נהג מקצועי לעבור בדיקה במכון הרפואי לבטיחות בדרכים ‏(מרב"ד‏), השייך למשרד הבריאות וקביעותיו מחייבות את משרד התחבורה.

אף על-פי שלא מדובר בבדיקה מעמיקה במיוחד, שגם אינה כרוכה בציוד רפואי יקר - אגרת הבדיקה היא 846 שקל. "ביקורת חוזרת" עולה עוד 278 שקל. כשהגיע לבדיקה התייצב ש.ע בפני ועדה בת 3 אנשים, ובהם ככל הנראה פסיכיאטר אחד. הוועדה קבעה שהוא אינו כשיר עוד לנהיגה במונית ובמשאית - על רקע אישיותו.

ש.ע סיפק לעסקים שישי מסמך מקופת החולים שלו, שלפיו בתיקו הרפואי לא רשום אף אשפוז על רקע פסיכיאטרי והוא אינו מקבל כל טיפול תרופתי פסיכיאטרי.

בנוסף, ש.ע טוען כי ב-31 שנותיו על ההגה, רובן כנהג מקצועי, מעולם לא היה מעורב בתאונת דרכים עם נפגעים ולא הורשע בביצוע עבירת תנועה חמורה. מספר עברות התנועה הקלות שביצע זניח.

כדי לערער על החלטת הוועדה נדרש ש.ע לשלם 919 שקל - סכום שקשה להעריך אם יש לו הצדקה כלכלית, או אם מטרתו להרתיע אזרחים מהגשת ערעור. אפילו כדי לעיין במסמכים נדרש ש.ע לשלם אגרה בסך 101 שקל.
"אי-התאמה אישיותית"

בעקבות הבדיקה במרב"ד הודיע אגף הרישוי לש.ע, כי הוא דווקא כן נמצא כשיר לנהיגה במכונית נוסעים - אולם רק אם יעבור בהצלחה מבחן רישוי מעשי.

במכתב נוסף שנשלח אליו צוינה סיבת "אי-הכשירות" לנהיגה במונית: "אי-התאמה אישיותית לנהיגה בטוחה".

זמן קצר לאחר שקיבלנו את פנייתו של ש.ע התרחשה בכביש 4 ‏(כביש גהה‏) תאונה מחרידה, שבה נכה קשה דרס למוות שני בני אדם ופצע קשות אדם שלישי. הנהג לוקה בשיתוק קשה ב-3 גפיים - אבל הוא דווקא קיבל מהמכון הרפואי לבטיחות בדרכים אישור כשירות לנהיגה ברכב המותאם לנכים.

לש.ע, לעומתו, אין מגבלה פיזית - ויש לו עבר של 31 שנה ללא תאונות או עבירות. עם זאת, כדי לקבל רישיון נהיגה הוא נדרש כעת לבצע מבחן, שלכל היותר יעמוד על כשירותו לנהוג בעיר במשך 15

דקות.

אז האם ש.ע מסוכן לציבור כנהג? וכיצד יכול מבחן שליטה מעשי לקבוע זאת? אם מדובר באדם שאישיותו אינה מתאימה לנהיגה במונית, האם אותה אישיות דווקא כן מתאימה לנהיגה באותה מכונית - בתנאי שהוא לא מסיע נוסעים בשכר? ואם יש לו אישיות בעייתית, כיצד יגלה זאת מבחן מעשי סטנדרטי?

ממשרד התחבורה נמסר: "ש.ע הופנה אל המרב"ד, ולאחר סדרת בדיקות ואבחנות נמצא כשיר לנהיגה ברכב פרטי בלבד, לאחר שיעמוד במבחן הנהיגה המעשי.

"ש.ע רשאי לקבל את תוצאות הבדיקות הרפואיות, ממצאיהן ונימוקיהן באמצעות פנייה למרב"ד - אולם עד כה לא הוגשה כל בקשה כזאת. קביעת סוג הרישיון המתאים לנהיגה בוצעה על-ידי מומחי המכון ואושרה על-ידי פרופ' יוסף ריבק, המשמש כמנהלו. משרד התחבורה אימץ את קביעת המכון".

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

גיל מלמד

צילום: דעות

עורך תחום הרכב ב"מעריב". מכור לבנזין ולכל כלי רכב ממונע, אבל שוחר איכות הסביבה. בעבר עבד ב"ידיעות אחרונות" וערך את מגזין הרכב "טורבו"

לכל הטורים של גיל מלמד

מדורים

  

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים