ביהמ"ש קבע: אותיות קטנות במודעות פרסום, אינן תקפות מבחינה משפטית
בית משפט השלום בראשל"צ, קבע לראשונה כי סייגים והגבלות לאחריות המופיעים באותיות קטנות במודעות פרסום, אינם תקפים מבחינה משפטית. "מי שהטעה בפרסום הוא זה שיישא בתוצאות, ולא הצרכן"
תחילתה של הפרשה לפני כשנה, אז הגיש משרד התמ"ת כתב אישום נגד חברת הום סנטר באמצעות עו"ד טלי קינן, בטענה כי בחוברת מבצעים שצורפה לעיתון סוף השבוע, פרסמה החברה גריל מאלומיניום במחיר מבצע של 699 שקל, במקום ב-1,000 שקל. אולם, כאשר אחד הצרכנים ביקש לרכוש את המוצר, הוצע לו גריל נחות יותר מהגריל שפורסם ואילו הגריל שהופיע במודעת הפרסום, נמכר בחנות בכ-2,000 שקל.
במהלך ניהול המשפט התברר כי חברת הום סנטר רשמה בחוברת המבצעים ט.ל.ח –"טעות לעולם חוזר", בשולי כל עמוד בחוברת באותיות קטנות.
בפסק הדין, התייחס השופט היימן לטענה וקבע כי חברת הום סנטר התכוונה ליידע את הצרכנים כי הפרטים המופיעים בחוברת המבצעים כפופים לטעויות, ולכן על הצרכן לדעת שאין לסמוך על הפרסום.
בית המשפט
קבע כי נוהג זה פסול ואין בו ממש מבחינה משפטית בתחום הגנת הצרכן: "מדובר בפרסום לא אחראי המטיל אחריות על הצרכן ולא על המפרסם, שהרי מהות הפרסום הוא האמינות שבו. אין טעם לפרסם דבר אם מלכתחילה אומרים לצרכן שאינו יכול להסתמך על הפרסום. הכלל הוא שעל הפרסום להיות אמין, ומי שהטעה בפרסום הוא זה שיישא בתוצאות, ולא הצרכן".
עוד הבהיר בית המשפט כי מוטב היה לסלק מהפרסומים את הסייגים לאחריות המופעים באותיות קטנות במקומות מוצנעים, וכי הם אינם תקפים מבחינה משפטית בנושאים של הגנת הצרכן.
בית המשפט הרשיע את החברה ואת המנכ"ל דוד ביקובסקי בהטעיית הצרכנים בפרסום ובאי התאמות בין המחירים על המוצרים ומחירם בקופה. גזר הדין נדחה לחודש אוקטובר 2008.
עו"ד טלי קינן, תובעת משרד התמ"ת מסרה כי "כאשר קבע חד משמעית כי אין לכך תוקף משפטי מחייב בנושאים של הגנת הצרכן, סתם בית המשפט את הפירצה שניסו ליצור בעלי עסקים שונים על ידי ציון סייגים לאחריותם באותיות קטנות ובשוליים".