הסכם שכר חדש לעובדים בענף האפייה

הסתדרות עובדי המזון והפרמצבטיקה חתמה השבוע על הסכמים לתוספות שכר בענף המזון. עובדי ענף האפייה יקבלו תוספת שכר של 9%

nrg מעריב | 7/9/2008 11:01 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
הסתדרות עובדי המזון והפרמצבטיקה חתמה השבוע על שורה של הסכמים לתוספות שכר בענף המזון. ההסכם הראשון שנחתם, תקף עד לשנת 2011 והוא מקיף כ- 5,000 עובדים בענף האפייה.
הכנת מצות במאפיה בירושלים
הכנת מצות במאפיה בירושלים איי-פי


במסגרת ההסכם, עובדי ענף האפייה יקבלו תוספת שכר של 9% אשר ישולמו בשלושה מועדים. בכל אחד מהם יקבלו תוספת של 3% לשכר המשולב. במשכורת אוגוסט 2008, בינואר 2009, ובאפריל 2010.

במשכורת אוגוסט 2008 יקבלו כלל העובדים גם סכום חד פעמי של 200 שקלים. עוד הושג בהסכם כי תוענק תוספת ותק שקלית של 1.5%-1% לשנת ותק לפי מספר שנות העבודה.

הסכם קיבוצי נוסף שנחתם הוא עם הנהלת מפעל 'עוף טוב' שבבית שאן
עבור 250 עובדי משחטת העופות. תוקף ההסכם הינו לארבע שנים.

במסגרת ההסכם נקבע כי העובדים יקבלו תוספת שכר של 3 שקלים לשעת עבודה, אשר תינתן בשני שלבים. בשלב הראשון- תוספת של  2.5 שקלים לשעה תשולם רטרואקטיבית החל מה- 1.1.08. בשלב השני תשולם תוספת של חצי שקל לשעה החל מה- 1.1.10.

משמעות התוספת עבור העובדים המשתכרים שכר מינימום, היא עלייה של כ- 15% בחודש בשכר. עוד הושג בהסכם כי תינתן תוספת ותק של 1%.

הסכמים אלו מצטרפים להסכם הענפי שנחתם לא מכבר בענף טחנות הקמח, המעניק ל- 1000 עובדי הענף תוספת שכר בסך 7.5%.

יו"ר איגוד עובדי המזון והפרמצבטיקה, הרצל יאקה אמר כי "העובדים קיבלו תוספות שכר, תוך הבנה לצרכים העסקיים של המפעל ותוך שמירת ההסכמים בענף המזון. אנו מביעים שביעות רצון מהעבודה שיחסי העבודה של הידברות ומשא ומתן נשמרים בענף המזון".
כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

מדורים

  

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים