השלד יהפוך לקניון
השלד האפרורי בפינת הרחובות בן-גוריון וז'בוטינסקי ברמת גן עומד מיותם מאז שנות ה-- 90 בגלל עיסקת קומבינציה כושלת. בקרוב הוא יהפוך למרכז מסחרי ולבניין משרדים בן 40 קומות
מי שעובר דרך קבע בצומת הרחובות ז'בוטינסקי ובן-גוריון ברמת גן, מכיר היטב את השלד האפרורי בן 4 הקומות, הניצב מיותם מאז אמצע שנות ה-90 וצורם לעין, על רקע בנייני המשרדים החדישים שנבנו מאז באזור.
בימים אלה החלו היזמים בעלי המתחם - חברת י.ע. דן סנטר וחברת על-רונית דן, בהקמת הקניון - שייקרא קניון דן. על-פי התוכנית, הוא יכלול 3 מפלסים ושטחי מסחר בהיקף 11 אלף מ"ר וכן 6,000 מ"ר נוספים של שטחי מעבר ציבוריים. לצד הקניון יוקם חניון ל-1,160 מקומות חניה.
לדברי מנהל הפרויקט, מיכאל שוסהיים, בנייתו של הקניון צפויה להסתיים עד דצמבר ,2009 והוא יאופיין כקניון אופנה. "אנו מצפים ש-75%-80% מהרשתות ימצאו את מקומן בקניון הזה", אומר שוסהיים.
במקביל מתנהלים מגעים עם שוכרים, ועם חלקם כבר נקבעה סגירה עקרונית לגבי כניסה לקניון החדש. לדברי שוסהיים, לא מדובר בקניון שייוחד למגזר החרדי כפי שציין בפרסומים, כי אם בקניון "רגיל."

הדמית פרויקט מרכז דן יח''צ
היזמים גם מקימים סמוך לקניון מגדל משרדים בן 40 קומות - שבנייתו צפויה להסתיים באוקטובר .2010
חברת י.ע. דן סנטר נמצאת בשליטתו של יהודה עמאר, בעליה של חברת עמירים. השותפה השנייה בפרויקט, חברת על-רונית דן, היא חברה פרטית המוחזקת בחלקים שווים על-ידי משפחת ריגר, אלעזר קמפל ומוטי גנץ.
בזמן שרחוב בן-גוריון עבר בשנים האחרונות פיתוח מואץ והפך למרכז עסקי, עמד מתחם מרכז דן מיותם כמו פצע פתוח, לאחר שעבר גלגולים רבים. על המגרש ניצב בעבר מחסן הירקות של חברת תנובה, שהועתק מאוחר יותר למתחם השוק הסיטונאי בתל-אביב.
בעקבות כך מכרה תנובה את המגרש לאחים אוליאן, וב-1995 הם מכרו את הקרקע במסגרת עיסקת קומבינציה לש.כ תלפיות ולקבלנים גבעת מרום, מי ערד וקנדאל פיתוח תל-אביב.
חובות של 100 מיליון שקל
החברות החלו בהקמת הפרויקט, אולם בשלב מסוים - לאחר שנבנו כמה קומות - נתגלעו חילוקי דעות בין הבעלים ובין היזמים, ואלה הובילו לביטול ההסכם, להפסקת הבנייה ולאי-פירעון האשראי שהוענק ליזמים על-ידי בנק דיסקונט.
חובות היזמים לבנק הגיעו לכ-100 מיליון שקל, ובשנת 2000 הגיש הבנק בקשה למינוי
כונס לפרויקט. שלד הפרויקט נותר עזוב עד שב- 2005, עם התעוררות שוק הנדל"ן, מכר הבנק את הנכס לחברת עמירים של יהודה עמאר, שהיתה המתמודדת היחידה.
כונס הנכסים חילק את הפרויקט לשניים: מרכז מסחרי ומגדל משרדים. עבור המרכז המסחרי, הכולל גם 900 מקומות חניה, שילמה החברה כ-10 מיליון דולר.