גוגל מוגל

זה אולי עניין של זמן עד שגוגל תוציא אפליקציה נגד כאב גרון. אבל בינתיים לגוגל כבר יש שירות תשלומים, רשת חברתית, מעבד תמלילים, מאיץ גלישה ועוד שלל אפליקציות - שחלקן נחלו כישלון גמור. מעריב אונליין מציג: מבחר אפליקציות של גוגל - המוצלחות יותר והמוצלחות פחות

הראל שטנשטיין ואסף מרגלית | 31/8/2008 9:10 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר

אלו שהצליחו

Jaiku - למתעדכנים אובססיביים - שירות המיקרו-בלוגינג או הטוויטר של גוגל. השירות נרכש על ידי גוגל באוקטובר 2007 ומאז כמעט לא השתנה בו דבר. בדומה לטוויטר, גם Jaiku מאפשר לעדכן את החברים במה אנו עוסקים בכל רגע נתון, וישנו אפילו יישום מיוחד למכשירי "סימביאן" של נוקיה. אולם הקשר של גוגל עם ‭- Jaiku‬ שהיה עד כה בלתי נראה - צפוי להשתנות בימים הקרובים. בשבוע האחרון האתר נמצא בשיפוצים, והציפייה היא שגוגל תיכנס לתמונה - ובגדול.

‭Google Docs‬ - מי זה בכלל האופיס הזה? - קבוצת השירותים הללו של גוגל היא המקבילה החינמית והמקוונת (שלא מצריכה התקנה) לאופיס של מיקרוסופט. בניגוד לאופיס, ניתן לשמור את הקבצים באינטרנט ולאפשר למספר משתמשים לערוך אותם בו  מנית.

בין השירותים שנמצאים בקבוצה אפשר למצוא מעבד תמלילים, מצגות וגיליונות אלקטרוניים. על י סקר שנערך בשנה שעברה, ‭92%‬ מבין משתמשי המקבילות

המקוונות של אופיס בוחרים ב-Google Docs‬. ייתכן כי הסיבה לכך היא היעדר חלופות ראויות, או שאולי מדובר שוב בפופולריות הגואה של המותג.

כך או אחרת, יש שרואים בשירותים הללו חלק מהתוכנית של גוגל להשתלט על המחשב. אולם מערכת הפעלה של גוגל קיימת בפורמט כזה או אחר ב-gOS מערכת הפעלה שעושה שימוש נרחב בשירותים של גוגל.

‭Google Analytics‬ - למנהלי אתרים תאבי מידע - שירות מהמבוקשים ביותר של גוגל אי פעם. בעבר נשלחו אליו הזמנות לפי הגרלה, אולם כיום כל מנהל אתר יכול להשתמש בשירות הסטטיסטיקות לאתרים של גוגל.

באמצעות השירות יכולים בעלי אתרים לקבל מידע כמעט על כל דבר שמתרחש באתר שלהם: מהיכן הגיעו הגולשים וכיצד, כמה זמן נשארים הגולשים באתר ובאיזה דף הם מבקרים הכי הרבה. באמצעות השתלה של הקוד באתר יכול כל בעל אתר לאסוף נתונים חשובים על הרגלי הגולשים. יש לכך השלכות כלכליות משמעותיות ומרחיקות לכת.

‭ - Google Sites‬ כי גם כיתה ג‭3'‬ רוצה אתר - באמצעות ‭Google Sites‬ יכול כל אחד לבנות אתר - ללא צורך בידע בשפות תכנות למיניהן. הממשק של השירות דומה לזה של עורך תמלילים, ובאמצעות שירותים נוספים של גוגל ניתן להוסיף גם תמונות, מצגות ועוד. זהו גם השירות מבין היחידים של גוגל שעולה כסף. ישנה כמובן גרסה בסיסית שניתנת בחינם, אך הגרסה בתשלום מציעה מגוון רחב יותר של אפשרויות. עם זאת, לא בטוח שאחרי שהתרגלנו לטוב - נסכים לבזבז את כספנו על שירות גוגלי כזו או אחר.

‭Google Trends‬ - מבחן הפופולריות - כלי שמאפשר לכל אדם לעקוב אחרי טרנדים ומגמות במנוע החיפוש הפופולרי בעולם. באמצעות הקשת מילות מפתח ניתן להשוות פופולריות של חיפושים (מי מבוקש יותר: "ישראל בר-און" או "רוני בר-און?")‬. לאחרונה הושקו שני שירותים חדשים: ‭- Trends for Websites‬ המאפשר לעקוב אחרי פופולריות של אתרים, ו-‭- Google Insights for Search‬ שמנתח תוצאות חיפוש על פי אזורים, קטגוריות ועוד.

‭Google Talk‬ שלא נשתעמם במשרד - ‭Google Talk‬ הוא שירות המסרים המיידיים של גוגל או ה-ICQ של גוגל. בדומה ל-‭,ICQ‬ גם ב-talk-G ניתן לשלוח הודעות, קבצים ואף לשוחח ממחשב למחשב באמצעות ‭.VOIP‬ השירות נמצא כמעט בכל מקום: בתוך Gmail ב-‭,iGoogle‬ במחשב באמצעות תוכנה ייעודית ואפילו ב-‭.iPhone ‬Picasa 

שירות אחסון התמונות - "בית התמונות שלי" היא תוכנת עריכה וניהול התמונות של גוגל. החברה שפיתחה את Picasa נרכשה ב-2004 על ידי גוגל, שהחלה להפיץ אותה בחינם. באמצעות התוכנה ניתן לערוך תמונות, להקטין, לכווץ, לחתוך ועוד, כמו גם לצפות בתמונות בצורות שונות ומגוונות.

התוכנה, שמטרתה לסדר את התמונות במחשב, הפכה עם הזמן גם לשירות אחסון תמונות בדומה לפליקר של יאהו. 1 ג’יגה-בייט של אחסון מגיע בחינם לכל משתמש של גוגל, והוא ניתן להרחבה בתשלום. Hello המנוחה היתה תוכנה של גוגל-פיקאסה שאיפשרה לשלוח תמונות ולפרסם אותן, אך היא בוטלה השנה. עם זאת, האפשרות לפרסם תמונות ישירות בבלוג נותרה בעינה.

ואלו שלא

‭Google Answers‬ - כשגוגל החליטו לגבות כסף - כמו כל חברת אינטרנט המספקת שירותים לכל העולם - גוגל ניסתה להציע שירותי פרמיום לגולשים כדי לעשות כסף, תוך ניצול העובדה שמיליוני אנשים משתמשים במנוע החיפוש מדי יום. הניסיון הראשון והטבעי היה להציע לגולשים שירות חיפוש משופר, למי שלא הצליח למצוא את מבוקשו במנוע החיפוש.

השירות הוצע תמורת תשלום, שניתן למומחים שמונו על ידי גוגל והיו אמורים לתת לשואלים מענה מקצועי לשאלות שלא נמצא להן פתרון באלגוריתם שנכתב עבור כל הציבור. אך התקופה היתה תקופת התנפצות הבועה, והיה קשה לדרוש תשלום מאנשים תמורת מידע שאפשר היה להשיג ממקורות אחרים ומחברים.

פה ושם עלו טענות מצד הגולשים על כך שמידע שהיה גלוי לפני שהשירות הוקם הפך למידע בתשלום. בסופו של דבר נסגר השירות לשאלות חדשות, והתשובות - שניתנו במסגרת זו ועלו כסף לשואלים - נמצאות באתר האינטרנט במסגרת ארכיון התשובות בכתובת answers.google.com/answers. תמצאו שם תשובות לשאלות כמו איזה מחשב הכי נמכר בארצות הברית, איך "משכנעים" את המחשב לעבוד יותר מהר ועוד תשובות שרלוונטיות גם היום.

‭Google Base‬ - אוטו יד שנייה, מטורקי - כבר בתחילת הדרך הבינו בגוגל, שצריך להוסיף למנוע החיפוש גם לוח מודעות שיציע חיפוש מקומות עבודה בלי תיווך, מציאת דירות במקומות מבוקשים במחיר סביר ואף אפשרות להיפטר משלל נכסים מיותרים. אבל הרצון לעשות כסף מהאתר הראשי הגלה את הלוח החינמי לכתובת ‭,base.google.com‬ ושם אכן ימצא את מבוקשו מי שיחפש בין אלפי המודעות.

אבל הלוח הגיע קצת באיחור, משום שהלוחות המקומיים שצמחו במהירות בכל מדינה הצליחו לנגוס במספר המודעות ובאיכותן. תמצאו באתר מודעות רבות - אבל אפילו בהשוואה לאתר יד 2 או הומלס הישראליים, הלוח לא מגיע לקנה המידה של גוגל שאנו מכירים. פרסומות אין שם, ולכן הפך האתר כנראה לטרדה עבור גוגל, שלא השקיעה מאמץ בטיפוח החינמון.

חיפשנו רכב, דירה ועבודה - והמקום הכי קרוב לישראל שבו מצאנו את הפריטים הללו בלוח היה טורקיה. אולי בגלל מספר הישראלים ששורצים באנטליה, נדמה לאמריקנים שכדאי לחפש עובדים או רכב ישראלי דווקא שם.

‭Google Checkout‬ - אפילו גוגל לא יכולה ל-eBay - הרעיון היה טוב בבסיסו: להציע לגולשים אמצעי גבייה מאובטח. ‭Checkout Google‬ מאפשר למשתמשים לרכוש בחנויות וירטואליות בדרך בטוחה יותר, ללא צורך ביצירת שם משתמש וסיסמה מחדש בכל חנות, וחשוב מכך - ללא צורך בהזנת מספר כרטיס האשראי. כל המידע נשמר אצל גוגל, אפילו כתובת המייל, כדי למנוע מהחנויות לשלוח דואר פרסומי. בגוגל חשבו שמתן הנחה לכל מי שישתמש במערכת הפרסום ובמערכת התשלום שלהם יתרום לצמיחה הדדית של שני השירותים.

ואכן, הפרנואידים התלהבו - אבל התלהבותם הצטננה במהירות, משום שמי שלא השתתפה במיזם היתה חברת המכירות הפומביות ‭- eBay‬ שהחליטה להעדיף את המוצר שלה ‭- PayPal -‬ על פני המיזם של גוגל. למרות הניסיונות של גוגל לפרוץ את המחסום המוצק של ‭Google Checkout ,eBay‬ לא זכה להצלחה במקומות שבהם הוא פעיל, לא הביא להורדת מחירים, לא שחרר אותנו מעמלות חברת האשראי - ובעיקר לא איים על השליטה ללא עוררין של ‭.PayPal‬

Orkut - כי לכולם כבר יש רשת חברתית - דריסת הרגל של גוגל ברשתות החברתיות התחילה הרבה לפני ‭,Social Open‬ פלטפורמת האפליקציות המתחרה לאפליקציה של פייסבוק. את הרשת התחיל באופן פרטי עובד טורקי של גוגל, אורקוט שמו.

עם הזמן סיפחה גוגל את הרשת לשורותיה, וכיום מדובר באתר הנצפה ביותר בברזיל, שלו יותר מ-20 מיליון משתמשים. אך פרט לדרום אמריקה ולהודו, שם הרשת מצליחה, Orkut לא הצליחה להתבסס בעולם. אם תחפשו שם ישראלים, תתקשו מאוד למצוא אותם. מספר הכניסות היומי לרשת הוא כמיליון - הרבה פחות משל המתחרים.

‭Web Accelerator‬ - מאגר תוכן זה רע - התוכנה, שהופצה בשנת 2005 במטרה להפוך את הגלישה באינטרנט למהירה יותר - היא גם מוצר שזכה לחוסר אהדה משווע. משתפי הקבצים וכל הנוהגים להוריד חומרים מהאינטרנט יודעים שלפעמים קצב ההורדה איטי ומעצבן, וצריך לעודד אותו בדרכים שונות. אחת מהן היא יצירת מאגר של תוכן שכבר הורדנו ולשמור אותו. כך, בכל פעם שנפנה אליו - הוא יעלה במהירות.

הדפדפן כבר עושה זאת במחשב שלכם, וגוגל הגתה את הרעיון של שמירת המאגר הזה בשרתים שלה. אך בפועל היישום נחל כישלון מפואר. בתור התחלה, המשתמשים סבלו מבעיות רבות בגלישה באינטרנט בעקבות התקנת התוכנה, ויש שטענו שהיא בכלל לא מועילה.

אולם הטיעון המרכזי והשערורייתי ביותר שהופעל נגד התוכנה היה שמטרתה היא לאסוף מידע על הרגלי הגלישה של משתמשי התוכנה - טיעון שהרתיע רבים. לא מספיק שהם יודעים מה קורה בדואר שלנו, ניתן להם גם לחטט בגלישה שלנו? וכמו כדי להוסיף חטא על פשע, הפרנואידים גילו עד מהרה פרצה שאיפשרה לגולש אחד לראות את התכנים של גולש אחר - שהרג את השירות באופן סופי. 

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

מדורים

  

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים