הצרכנייה: פטריות אנוקי
והיום: פטריות דקות וארוכות, בעלות סגולות רפואיות וטעם עדין ומיוחד
מה: חוות פטריות תקוע, הייתה הראשונה להביא לארץ את פטריות האנוקי. מדובר בפטריות דקות וארוכות עם טעם עדין במיוחד.

פטריות אנוקי יח''צ
בטבע, פטריות האנוקי גדלות בהרים באזורי קו השלג על העצים. יש להן סגולות רפואיות בתחום חיזוק מערכת החיסון, הורדת לחץ הדם ורמת הכולסטרול בדם.
כדי להכין את פטריות האנוקי, יש לחתוך את הקצה התחתון של אשכול הפטריות עד שניתן להפריד ביניהן, והשילוב האולטימטיבי הוא במאכלים מוקפצים ובמרקים בבישול קצר.
למה: כדי להתרשם מהטעם ללא שום הפרעות, ניסיתי את הפטריות במתכון הפשוט ביותר - חביתה. בתחילה הן הוקפצו קלות בשמן זית. שימו לב, הקפצה ארוכה מדי הופכת אותן לקשות. לאחר מכן הוספתי את הביצה.
המסקנה היתה מהירה - המרקם, הטעם, המראה והפריכות מזכירים משום מה נבטים.
מתכון נוסף שניסיתי הוא שילוב עם ירקות מוקפצים ברוטב סויה. הפטריות מוסיפות חן במראן המיוחד (והפאלי, יש לציין), טעמן כמעט לא מורגש, אך בשל האקזוטיות וסגולותיהן הרפואיות, היה שווה להעשיר בהן את התבשיל שזכה להמון התעניינות, גם בזכותן.
כמה: בין 8-9 שקל למארז של 100 גרם.
איפה: בשווקים ובחנויות הירקנים
המובחרות.
ציון: 8.