פרשת בנייה חדשה בראשון לציון: אושרה הקמת מפעל בלב שכונת מגורים
25 מתושבי שכונת נווה חוף בראשון לציון עתרו נגד הקמת מפעל בטון בלב השכונה. לטענתם, האישור להקמת המפעל חורג מהשימושים המותרים באזור - והקמת המפעל אושרה מבלי שניתנה להם האפשרות להשמיע את עמדתם בוועדות התכנון
25 מתושבי שכונת נווה חוף במערב ראשון לציון הגישו היום (א') לבית המשפט המחוזי בתל אביב עתירה מנהלית נגד הקמת מפעל בטון שהעירייה וחברת שפיר מבקשים להקים בלב השכונה, תוך חריגה מהשימושים המותרים על פי התוכניות לאזור - ומבלי שניתנה להם האפשרות להשמיע את עמדתם בפני הוועדה לתכנון ובנייה המקומית ולאחריה המחוזית, לפני מתן ההיתר לבניית המפעל.
מהעתירה עולה כי חברת שפיר חכרה ממינהל מקרקעי ישראל קרקע בשטח אחר, אך מסיבות שאינן ידועות לא הצליחה להגשים את תוכניתה להקים בו את המפעל. בעתירה נטען כי עיריית ראשון לציון "נחלצה לעזרתה" של החברה, ופשוט "החליפה", ללא מכרז, את הקרקע במגרש האמור בשכונת נווה חוף.
על פי העתירה, על השטח עליו אמור לקום המפעל חלה תוכנית שאושרה על ידי הוועדה המחוזית לבניית מבני אחסנה, בנקים, מסעדות אולמי חתונות ושמחות, וכדומה, ועליה לא אושרה כל בנייה או שימוש המזיקים לציבור או לסביבה.
מנהל אגף רישוי ופיקוח על הבנייה בעירייה הודיע באמצעות עובדת משרדו כי הבקשה למתן היתר להקמת מפעל הבטון תואמת את התוכניות ולפיכך אין לשמוע כלל את עמדתם של התושבים, וכי הדיונים היחידים הנוגעים לאישור הקמת מפעל בטון
בלב העיר התקיימו בוועדה המקומית עצמה ללא שמיעת התושבים.
מהעתירה עולה עוד כי קיימים חשדות כבדים, לכאורה, נגד העירייה וראש העיר לגבי הענייניות, הכנות ותום הלב שהיו כרוכים בהליך זה; סמיכות הזמנים הבלתי מקרית מעידה כי גורלה של התוכנית החדשה נגזר עוד בטרם החלו הדיונים בה.
עוד עולה מהעתירה כי תושבי השכונה המתנגדים פנו לראש העיר וביקשו ממנו לקבל את התייחסותו לכך שבמגרש עומד לקום מפעל בטון מבלי שנערך כל דיון בעניין, וזה השיב: "מפעל הבטון הוא מפעל סגור, שקט ובלתי מזהם בכל צורה שהיא, המתוכנן על פי סטנדרטים אירופיים המאפשרים הקמתו בלב העיר". עוד כתב ראש העיר כי "התוכנית להקמת המפעל אושרה, וכך אף בקשת ההיתר של חברת שפיר הנדסה".
העותרים מיוצגים על ידי המיוצגים באמצעות עו"ד גדיאל בלושטיין ועו"ד עידו פרישתא ממשרד עורכי דין בלושטיין, בר-קהן, ציגנלאוב.
מאיר ניצן ראש עיריית ראשון לציון מסר בתגובה, כי העירייה הוציאה כבר לפני כשבועיים צו להפסקת עבודות הקמת המפעל מאחר שבסיור שערך ראש העירייה בעקבות תלונות התושבים הוא גילה, שהמפעל חרג מהיתרים שהוצאו לבנייתו.
"המפעל אמור היה להיות מפעל לא מזהם עם תקינה אירופית והפעילות היתה אמורה להיות תת קרקעית ללא אבק לרבות ההטענה וההולכה במשאיות מכוסות", נמסר. לגבי הליך קבלת הקרקע על ידי המפעל, נמסר מהעירייה, כי החלפת הקרקע היתה כחוק.