תביעה ע"ס 69 מיליון ש' נגד משרד התחבורה
מכתב התביעה עולה כי אגף הרישוי טעה והנפיק רישיונות שלא כראוי – אולם כדי לתקן את הטעות הוא דרש דווקא מהנהגים לשלם עליה
על פי כתב התביעה, הורה אגף הרישוי על התובע לשלם 53 שקלים עבור תיקון רישיון נהיגה שלא הונפק כראוי. "למה אמור לשלם אזרח על טעות שנעשתה על ידי משרד התחבורה? והרי הם צריכים לספוג את זה על עצמם", תהה פרקליטו של התובע, עו"ד טל לביא.

משרד התחבורה, אגף הרישוי. צילום: חמד אלמקת
על פי כתב התביעה, שהוגשה על ידי האזרח תמיר ארז באמצעות עו"ד טל לביא ועו"ד אבי ענתבי, ב-27 באפריל אשתקד פנה התובע למשרד התחבורה על מנת להנפיק רישיון נהיגה חדש. לאחר קבלת הרישיון הבחין תמיר כי נעשתה טעות על ידי המשרד, שכן הרישיון שקיבל לידיו לא נקב בוותק הנהיגה שלו. תמיר חזר אל הפקידה וביקש להנפיק לו רישיון חדש, אולם הפקידה ביקשה תשלום של 53 שקלים.
יצוין כי לפני כשנה החליט משרד התחבורה להנפיק רישיונות נהיגה ולהתאים אותם לתקן האירופי. במסגרת זו שכח המשרד לציין את ותק הנהיגה של הנהגים ובעקבות זאת הגיעו פניות רבות של נהגים שביקשו לתקן את הטעות. אנשי משרד התחבורה טענו שרק בחלק ממדינות אירופה מצוין ברישיון תאריך הקבלה שלו, ולכן כאשר עוצב הרישיון הישראלי הם לא ראו צורך לכלול בו פרט זה.
טרם ניתנה החלטה בבקשה וטרם הוגשה תגובת משרד התחבורה.
למרות זאת, לאחר פרסום הדברים מיהרו אנשי האגף לתקן את הטעות במהירות שיא. אולם לפני תיקון הטעות הספיק האגף להנפיק כבר 1.3 מיליון רישיונות, וכל הנהגים שפנו אל אגף הרישוי במטרה לקבל רישיון נהיגה תקין נענו שעליהם לשלם אגרת כפל רישיון.
לחלופין, באגף הרישוי הודיעו כי הם מוכנים להנפיק
למבקשים מסמך שעליו כתוב תאריך קבלת הרישיון, אלא שמסמך זה כתוב בעברית ולכן אין לו שימוש בחו"ל. אלא שאנשי משרד הרישוי לא הסכימו לשלם על הטעות שהם עצמם עשו, והחליטו לדרוש תמורת רישיון מתוקן אגרה על סך 53 שקל - סכום הגבוה לפחות פי 10 מן העלות האמיתית של הנפקת כפל הרישיון והמשלוח שלו.