ביל גרוס מחיה מחדש את עסקיו בתחום האנרגיה הירוקה
מי שכבר בגיל 15 מכר מערכת לאגירת אנרגיה תמורת 4 דולר, חוזר עם פרויקטים לאנרגיה סולארית

הוא בנה מערכת לאגירת האנרגיה של השמש והעברתה למנועי המכונית, ומכר את התוכניות תמורת 4 דולר לעותק, באמצעות מודעות במגזין "מדע פופולרי".
גרוס, כעת בן 49, בונה שוב פרויקטים לאנרגיה סולארית באמצעות החברה שלו, אידאלאב, אשר יצרה בשנות ה-90 מספר רב של בתי עסק באינטרנט, ביניהם את חלוצת שיטת התשלום GoTo.com, וקמעונאית הצעצועים המקוונת eToys, עליה אמר כי "בזבזה יותר ממה שהגבלנו בתחילה".
"כל מה שנגענו בו הפך לזהב בשלב מסוים ואז הגיעה ההתרסקות", אמר גרוס בראיון במשרדי ההנהלה שלו בפסדינה, קליפורניה.
בימי הזוהר שלה, תכננה אידאלאב הנפקה ראשונית לציבור. היו לה יותר מ-5,000 עובדים וסניפים בבוסטון, סן פרנסיסקו, פסדינה ולונדון. כיום היא מעסיקה בין 500 ל-1,000 עובדים ומשרד אחד בלבד.
משבר האנרגיה של קליפורניה בשנת 2000, הדליק מחדש את התשוקה של גרוס הנער לחיפוש אחר אנרגיה חלופית. "חשבתי שאני אוכל להמשיך מאיפה שהפסקתי", אמר גרוס.
אידאלאב ניקתה מעצה את האבק ופצחה במשימה שמעטים אימצו באותה תקופה – פיתוח טכנולוגיות לאנרגיה ירוקה.
"הנפילה היתה הדבר הטוב ביותר שקרה לביל גרוס", אמר אנליסט הטכנולוגיות פול סאפו. "גורמי המשיכה של הבועה הסיחו את דעתו לעשיית דברים רווחים, כאלה שאינם באמת משנים משהו בעולם".
לגרוס, מהנדס מכונות בהכשרתו, יש כמות קטנה של פרויקטים סולאריים דחוסים על גג בניין הלבנים הקטן של החברה בפסדינה, והוא מסביר עליהם בפירוט דקדקני ובמהירות שיא.
השאיפה שלו לתחנות כוח קטנות הפועלות על חום של אנרגיה סולארית, שפותחו על ידי חברת eSolar של אידאלאב, תפסה את עינן של חברת ההשקעות Oak ושל גוגל.
בנדל קראנו, מנהל השקעות ב-Oak היושב גם במועצת המנהלים של eSolar, רואה בטכנולוגיה התרמית סולארית של גרוס, פריצת דרך שוות ערך ליתרונות המחשוב של מחשבי ה-PC לעומת המחשבים המרכזיים.
אידאלרב עומדת גם מאחורי אפטרה מוטורס, יצרנית המכונית בעלת 3 הגלגלים והמראה העתידני, אותה הגה גרוס לראשונה בזמן שישב בפקק תנועה בפדסינה.
"עצרתי ברמזור וחשבתי 'כמה חבל, אני נושא איתי כל כך הרבה מתכת'". גרוס הגיע הביתה והתחיל לערוך את החישובים למכונית הראשונה של אפטרה, שתיחשף השנה, עם צריכת דלק מובטחת
מחצית מ-16 החברות של אידאלאב מתמקדות באנרגיה, ומתברר שהיום הן הרבה יותר יציבות וממושמעות בהשוואה לסוף שנות ה-90.
"פעם היו לנו 40 רעיונות בשנה וחברה אחת חדשה בחודש", אומר גרוס. "כעת יש 40 רעיונות חדשים בחודש וחברה אחת בשנה".